Gyermek verése (beszélgetés)
Hát, ez elég érdekes!:(
Szerintem itt már alapvető problémák vannak! Először is szerintem nem mondunk ilyen szavakat a gyerek előtt. Ha máshonnan megtanulja, akkor pedig elmagyarázom neki, hogy ez egy csúnya szó, amivel megbántja azt, akinek mondja. Egy ekkora gyerek, nem hiszem, hogy ne szeretné a szülőjét, tehát nam azért mondja, miéárt mondjuk eg y16 éves, aki épp lázad. Viszont van annyira értelmes, hogy ezt el lehet neki monmdani. Arról nem is beszélve, nagyon jól lehet már hatni a hiúságára, ha pl. azt mondjuk neki, hogy ilyen okos nagy fiú, nem használ ilyen csúnya szavakat.
Nem tudhatod!Álltalában a szülők mindíg úgy mutatják magukat,hogy védtelenek,ilyen helyzetben.
Valami mégis hibádzik,ha 2rosszcsont" a gyerek.
Sokszor elég az is,hogy egyszerűen a szülő,mint ember nem igazán tud kijönni,a gyerekkel...mint emberrel(igen ember.,kis ember,de ember)Ilyenkor történnek az olyan esetek,hogy "én mindent megtettem de egyszerűen nem tudtam megnevelni"!
Mert ilyenkor a gond azzal van,hogy ha más egyéniség,akkor bizony erőszakkal meg kell nevelni,"helyes útra kell terelni",pedig csak azt akarja a szülő,hogy neki megfeleljen a gyerek,és nem hagyja,hogy a maga útját járja,és ebben segítse!Ezért lesznek dacos,gonosz kis kamaszok,mert úton útfélen azt kapják,hogy milyennek kellene lenniük,de így nem lesz belőlük semmi.......semmi olyan mint amit a szülők szerettek volna!!!!!!
Testi fenyítést szerintem azok az emberek alkalmaznak,akik nem tudnak mit kezdeni a gyerekük "rosszaságával".Egyszóval,csak az olyan emberek ütik a gyermekeiket,akik gyorsan akarják elintézni a nevelési cullangokat,mert nem érnek rá,vagy egyáltalán nem is érdekli őket,hogy mit miért csinál a gyerek.
ezzel a résszel....ez nem ilyen egyszerű szerintem, inkább az a helyea megfogamazás amit utána irtál, hogy nem tud túllépni a saját gyermekkorán...nem tanul a szülei hibáiból...
ezzel nem értek eggyet!!! Én gyerekkoromban nagyon sok verést,pofont kapta, térdeltem a szőnyegen órákig....és nem voltam olyan rossz gyerek.. az apukámnak ilyen volta nevelési stilusa, katona és rendőr volt...és őt is verte az apukája gyerek korában....igy nőtt fel, ő azt hitte ez igy helyes!
Nagyon sok lelki problémám az ilyen gyerekkori emlékeim miatt van!
Kettő ismerősöm is van,aki fakanállal fenyegeti mindig a gyerekeit,van hogy rá is csapnak!Rossz nézni!
Nem tudom milyen az ilyen anya,aki idáig fajul!!
Testi fenyítést szerintem azok az emberek alkalmaznak,akik nem tudnak mit kezdeni a gyerekük "rosszaságával".Egyszóval,csak az olyan emberek ütik a gyermekeiket,akik gyorsan akarják elintézni a nevelési cullangokat,mert nem érnek rá,vagy egyáltalán nem is érdekli őket,hogy mit miért csinál a gyerek.
Hopp egy pofon,hülye voltál fiam,és el van intézve!!!
Szerintem ,megbocsájthatatlan,mert egyre durvábbá fog vállni ,ez a módszer.Előszőr egy seggre verés,amikor nem használ,jöhet a pofon,aztán pedig a rúgás,fakanál,szíj,és egyéb fájdalmasabb eszközök.(tapasztalat).....mert ugyebár,a verés az erőszak,és az erőszak, erőszakot szül,nem én mondtam!Hanem nálam sokkal okosabb!