Gyerektartás több gyerek után? (tudásbázis)
"Az lenne a kérdésem hogy a volt páromnak már van egy idősebb gyereke,aki után fizeti a gyerektartást,a fizetése 20%-át,mi is külön megyünk és a gyerekeinknek is fizetné a gyerektartást,de ő szeretne nekünk többet fizetni"
Ez maradt meg bennem.
Viszont 17 éves gyerek, már az önkormányzat gyámügyi osztályán is eltudja mondani, hogy ő mit szeretne jobban és miért, együtt bemegy az édesapjával és elpanaszolják, amit ide leírtál.
Nem tudom belegondoltál-e már, hogyan éreznék a gyermekeid magukat, ha a párod következő kapcsolatában szeretné ezt alkalmazni, hogy a legújabb gyerekek kapjanak többet.
Lehet tényleg tékozló a volt feleség, viszont, ha bizonyítani tudjátok, van rá lehetőség bírósági úton, hogy a gyerekre költsétek számlákkal igazolva, hogy tényleg megkapta a gyermek az összeget. Bár van gyermeked tudhatod, hogy étkezésre, ruhákra, tankönyvekre, stb. nem igazán sok az összeg, miközben rezsit, bérletet meg ki tudja mit kell méh fizetni az volt feleségnek.
Elviekben a fizetés 50%-át vonhatjál le maximum,ha 3 gyerek van azt 3 felé felé osztják mindegy hány anyának.
Én egy után kapom 20et,de sajnos én sem engedhetném meg hogy külön számlára menjen:( pedig jólenne,de suliban 9 e a kaja,kell ruha meg a számlák stb...stbb.
Én három gyermek után kapok tartásdíjat,gyerekekként 12500.-ot,ami a szerintem röhejesen kevés,de nem is ez a lényeg.Nekem az exem,még ezt sem akarja fizetni,mivel,szerinte magamra költöm,fodrásznál 3 éve nem voltam,műköröm,szerintem egy családos anyukának minek?
De azt tudom,ha a drága ex ezt a pénzt külön számlára utalná,veszélyeztetné a gyermekei megélhetését!Most kell a gyereknek ennie,most kell öltöznie,és nem pedig 18 évesen,mikor valjuk be őszintén a mai 18 évesek között nagyon ritka aki tudja értékelni a pénzt,habár ez is neveltetés kérdése.
U.I.:Én például soha nem költöttem magamra a gyermekeim után járó pénzeket!
Szia!
Minden gyereknek ugyan annyi jár jogi úton,ha a férjed,vagyis a leendő volt férjed, a te gyermekeidnek többet szeretne fizetni,azt is megteheti,csak akkor azt a te kezedbe adja!
A másik gyermekének meg ha segíteni akar,mert az anyuci nem a gyerekre költi nyisson neki egy számlát,és arra tegyen neki félre!
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Több százezres gyerektartásdíjnál milyen ítéletett hoz a bíró?
- Mi a teendő, ha egy apa nem akar fizetni gyerektartást, a két gyereke után?