Gyereknevelés, avagy adni, de miből? (beszélgetés)
azt a figyelmet, amit sose kaptál meg....
Akkor erre azt tudom mondani, hogy te főzted, edd is meg.
Ő a férjed, ez a tied, az, hogy le se.... titeket az mellékes. Erre neveled a gyerekeidet is, akik kb ugyanezt a mintát viszik majd bele a kapcsolataikba.... remek kilátások...
Csodás általánosítás.
És hány olyan válás volt, hogy a nőnek kellett albérletbe mennie, akár gyerekekkel is, és egyedül nevelte őket végig?
A 97-ben írod, ha "kiműlik" egyikőnk... jobb szót is találhattál volna, ami azt illeti. Állatra szokás mondani, hogy kimúlt.
Gondolom azért, mert ő társfüggő. Mindegy milyen, csak legyen, és ne kelljen egy pillanatot sem egyedül lenni.
Fogalma nincs róla, hogy hogyan kell egyedül élni, és valószínű azért ment hozzá, mert már akkor se volt, és jobb a társas rossz, akkor legalább van kire panaszkodni :(
Ertem, amit irsz, igaz is.
Annyi, hogy en nem kapkodtam el ezt a hazassag dolgot, nem menekülesből tettem stb. Lehetne sokkal jobb, ha tennénk érte.
Érdekes, hogy a szüleim környezetében, a sajátomban sem ezt látom.
De a Te életed, neked kell élned. Nekünk itt a fórumon nem lesz se rosszabb, se jobb attól hogy te hogyan élsz.
Engem csak elszomorít, hogy már a párválasztásnál és a gyerekvállalásnál sincs esze sok mindenkinek, aztán évekig, évtizedekig rinyázik, hogy milyen az élete, de semerre se mozdul, mert akkor ezek szerint annyira mégse rossz.
Normális pároknak meg egy gyerek se jön össze, nemhogy kettő, és ha örökbe akarnak fogadni, akkor még a bugyijukat is megnézik.... A saját gyerekhez meg nem kell semmilyen feltétel, csak du...ni.....
na mert en teszem tönkre...
Tudod regen a nők csak ugy elvaltak, apukat úgy kipenderítették, h többet nem volt gyereke! Apuka alkoholista lett vagy elmebeteg. Anyuka összeszedett vmi új jöttment fickót, akinek ezerszer tobb mindent eltűrt, es egyutt maradtak... akkor miert nem a kolykok apjaval tette meg?
én ugyan nem,
én felneveltem 5-gyereket,de amiket te itt alakitottál az már nem csak nálam verte ki a biztositékot,
valószínű azért mentél férjhez, mert mástól várod, hogy boldoggá tegyen... Csak rossz lóra tettél, sőt, annyi intő jel ellenére hozzámentél, mert már annyira akrtál valakit, h kb mindegy volt.... Két gyerek után meg rájöttél, hogy jó sz.r helyzetben vagy.
Nélküle lehetnének normális hobbijaid, dolgoznál, élményeket adhatnál a gyerekeidnek, együtt töltött, normális időt és nem idegesítene, hogy nem érdekled.
Az apja elvinné őket 2 hetente, remélhetőleg felnőne a feladathoz.
További ajánlott fórumok:
- Csak egy Anya? Vagy a gyereknevelés munka lenne?
- Annyira nehéz... gyereknevelés kérdések
- Anyósom, apósom beleszól a gyermekeim nevelésébe, 20 éves vagyok, szerintetek éretlen vagyok még a gyereknevelésre?
- Kapcsolat kontra gyereknevelés
- A gyereknevelés mindennapos problémái
- Ha előről kezdhetném a gyereknevelést