Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gulyásleves bográcsban recept

Gulyásleves bográcsban recept

A Gulyásleves bográcsban hozzávalói:
50 dkg marhahús
15 dkg vöröshagyma
1 kg tisztított burgonya
25 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
6 dkg zsír
2 dkg pirospaprika
1 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
köménymag

csipetke


A Gulyásleves bográcsban elkészítési módja:
A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apróhúst, sózd meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében párold majdnem puhára, közben add hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Ekkor alapozzuk meg a gulyásleves fokhagymás ízét. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor add hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 1,5-2,5 liter vízzel. Sózd, s főzd, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre vesd bele a csipetkét, hogy az is puhára főjön. (Tálalás előtt célszerű a leves tetejéről leszedni a felesleges zsírt.) Finom, puha kenyérrel javasolom az elkészített gulyásleves tálalását. A tányért az első tálalás után ne vegyül le az asztalról, mert szinte garantált a második gulyásleves adag fogyasztása! Jó étvágyat a gulyásleveshez! :)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gulyásleves bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook