Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gulyásleves másképpen recept

Gulyásleves másképpen recept

A Gulyásleves másképpen hozzávalói:
50 dkg marhahús,
15 dkg vöröshagyma,
1 kg tisztított burgonya,
25 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
6 dkg zsír,
2 dkg pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
köménymag,
só,
5 dkg tarhonya vagy csipetke.


A Gulyásleves másképpen elkészítési módja:
A vöröshagymát vágjuk apróra, lassú tűzön fonnyasszuk meg a zsíron, majd szórjunk rá pirospaprikát, keverjük meg, s engedjük fel 2-3 kanál vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tegyük bele a kis kockákra vágott apró húst, sózzuk meg, s néhányszor kevergetve lassan pirítsuk megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében pároljuk, majdnem puhára, közben adjuk hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és a köményt. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsuk ismét zsírjára, adjuk hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsuk, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsük fel 1.5-2.5 l vízzel. Sózzuk, s főzzük, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre tegyük bele a csipetkét, vagy tarhonyát, hogy az is puhára főjön.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gulyásleves másképpen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook