Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Eredeti lábas rostélyos recept

Eredeti lábas rostélyos recept

Az Eredeti lábas rostélyos hozzávalói:
4 darab 25 dekás
jól megveregetett
hízott rostélyos
2 deka zsír
10 deka vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 deka tisztított burgonya
2 deka só
pár szem köménymag
egy csipet majoránna
2 db zöldpaprika
2 db nyers paradicsom
2 deka piros szegedi paprika.


Az Eredeti lábas rostélyos elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra összevágjuk, egy gerezd fokhagymával, 2 deka szegedi paprikával, kis köménymaggal és majoránnával összekeverjük s 2 deka zsírral kikent lábasba szórjuk felét, ráhelyezzük a megsózott rostélyosokat, az összevágott hagyma másik felével beszórjuk, kissé megsózzuk, 1 deci vízzel felengedjük. Lassú tűznél puhára pároljuk, mikor már majdnem megpuhul a megtisztított hosszúkásra vágott nyers burgonyát fölé helyezzük, az összevagdalt zöldpaprikával és paradicsommal együtt 1 deci víz hozzáadásával teljesen puhára főzzük, lehetőleg frissen szolgáljuk fel, nehogy a lehűlés következtében faggyú ízt kapjon.


Kategória: Húsételek receptjei


Az eredeti lábas rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook