Gondolataim... (beszélgetés)
HAZÁNK VÉDŐANGYALÁHOZ
Ó, hazánk Szent Arkangyala,
Tiéd a kiváltság, hogy megvédd
reménységünk szeretett földjét.
Hozzád fordulunk, Szent Arkangyalunk,
Isten igazságosságának, szépségének
és jóságának hatalmas követe!
Vezess elhatározásainkban,
őrködj céljaink fölött!
Tisztítsd meg kívánságainkat!
Hozd el népünk számára Isten irgalmának világosságát!
Hozd el népünknek Isten irgalmas jóságát!
Hozd el népünknek Isten irgalmas szeretetét!
Ments meg minket,
Isten igazságosságának Szent Arkangyala,
múltunk tévedéseitől!
Tedd nemessé népünket Isten akaratának igazságával!
Tedd erőssé népünket Isten akaratának bölcsességével!
Áraszd népünkre Isten akaratának áldását!
Áraszd ki Isten Lelkének jóságát földjeinkre és folyóinkra!
Áraszd szét Isten Szentségének jótéteményeit a
szelek által
fáinkra, virágainkra és mezőinkre!
Áldd meg állatainkat, halainkat és madarainkat!
Vedd hatalmas szárnyadra népünket,
és vígy minket mindörökre Isten irgalmas Szívébe!
Ámen.
Érdemes lenne, ma, legalább egyszer valamelyiket hangosan felolvasni:
Kölcsey Ferenc: Himnusz (részlet)
Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbünhödte már e nép
A multat s jövendőt!
(régi írás, nem nyelvtani hiba)
ŐSMAGYAR HIMNUSZ
Országok országa, törvénytudás népe,
Napkelet s Nyugat közt a világnak fénye,
Nagy a te nemzeted, nagy a te végzeted,
Oly messze magasztos, hogy fel sem érheted.
Mint a magas Mennység, szíved mérhetetlen,
Életed gyökere szent és sérthetetlen,
Hegyek, árnyas erdők, hős föld büszke népe,
Ez a te végzeted ősi öröksége.
Erős, gazdag vár vagy, de az örök törvényt,
Amit Isten rád rótt, vállalnod kell önként,
Hogy beteljesüljön győzelmes végzeted:
Úr oltára te vagy, emeld fel a fejed!
Az egész kép hibátlan! Nincs azzal gond!
A szöveg meg tökéletes! :))
Hihi, ez tényleg nagyon ott van! :-)))))) Bár ez az ország már annyira Abszurdisztán, hogy szerintem a többségnél már ez a másfajta aszociáció sem éri el az ingerküszöböt. (Bár erről maga a net, illetve a netes bulvár is tehet.)
Más. Nekem nagyon tetszik ez a plakát képileg, vizuálisan. Imádom a színeit, és a rajzolás módját. Kicsit emlékeztet Jankovics Marcell "Fehérlófia" rajzfilmjének kontúr nélküli formákból megalkotott világára. Van benne valami egyszerre modern és úm. történelem előtti.
Amikor utazás közben megláttam ezt a plakátot, egészen más dolog jutott eszembe, de jó hogy kifejezte a gondolataimat... :)
Nem voltam fogyasztója, de ez nagyon betalált!
"Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá."
/Esterházy Péter/
Ha nem lennék érzékeny az energiákra, akkor észre sem venném, milyen brutálisan negatív energiákkal terhelt ember ült mellettem. Én nem tudom honnan szedte össze, de nekem is össze kellett szedni magam hogy elhárítsam. Olyan volt, mint egy öntudatlan fekete mágus.
Néha teljesen átlagos, hétköznapi emberek között vannak, nem is sejtenéd, és nem is sejti az emberek nagy százaléka. A külső nem minden. Résen kell lenni, mert teljesen lerombolnak. Észre sem veszed.
Onnan veszed észre hogy borzasztó erőszakos, durva, nyomulós, rád telepedő, de ennek külső jelei szinte alig vannak. Sőt! A külső jelei éppen az ellenkezőek! Elfordul, nem mutat érzelmet, átlagos tekintet, megjátszott egyensúly.
Én persze azért látom a finom kis rezdüléseket.
Nem volt könnyű eset. :( :)
De azért adok egy pacsit magamnak... :))
"Sajnos" elég gyakran használok bacilusölő szert, és mindig van nálam egy bacilusölő kézmosakodó, ezért ilyen emberekkel nem tudok már foglalkozni.
Ja, ellentmondás mindenhol! Alap a káoszhoz.
Van egy a megmagyarázhatatlan, és leírhatatlan érzések közül egy, amit elég ritkán, mostanában viszont egy kicsit gyakrabban 'bejön'. Semmi köze a külvilág eseményeihez, teljesen spontán munka közben is 'rámjött' egy ilyen érzés, amikor nem tudtam beazonosítani az érzés forrását. Nem gyomorból, nem elméből, nem izgatottság, nem öröm, nem jókedv, hanem valami teljesen más, és csak pár másodpercre szokott jelen lenni.
Most keresem rá a szavakat, de nem találom, mert az érvelő részem azt mondaná, hogy talán kicsit kémia is van benne, hogy egy vegyület átfut nagyon gyorsan az agyamon, és kicsit lejut a gyomorban anélkül, hogy észrevenném, és pár másodpercre egy hihetetlen érzést ad.
Hm.
Oké, mondjuk a mai napig meglepődök a környezetemen, még ha tudom is hogy milyenek. Mindig csodálkozással tölt el, hogy "egyesek" itt tartanak. Mint ahogy a Holdat is láttam ezerszer, de még mindig képes vagyok gyönyörködni benne. Tehát a pillanat mindig valami újdonsággal tölt el.
"Jééé, ezt már láttam, mégis milyen érdekes!" :))
Lehet hogy látom, hogy egy emberben milyen tulajdonságok feszülnek, mégis meglepődöm amikor kirobbannak. Ugyanakkor nem ér felkészületlenül. Kicsit paradoxon. :)
Annyira nem véletlenül volt nekem annó egy kósza gondolatom, hogy honnan tudom, hogy amikor banánt eszek, és azt mondom banán íze van, hogy azt mindenki banánnak érzi.. A érzések, érzések kommunikációja, fordítása már ilyeneken csúszik, nem beszélve a telepatikus kommunikációról.
Vajon egységesen ugyanazt érzi mindenki, amikor azt mondjuk olyan dühös voltam, olyan szerelmes, vagy olyan boldog? Az érzések millió variációja található meg bennünk.
De konkrétan mitől fél??? Mert az emberek pici esőcseppek elől iszkoltak, húzták fel az esernyőt, húzták be az ablakot, dög melegben! Számomra ez az élmény kétségbeejtő és felfoghatatlan.
Mit fognak csinálni ha jég vagy tüzes eső fog esni? :)) :O :S
További ajánlott fórumok:
- Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.
- Éndzsöl gondolatai...Ki, mi, kiért, miért, mitől, hogyan, Tegyük fel a kérdéseket és próbáljunk meg együtt választ találni rájuk!!!!!
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Szenvedek a gondolataimtól
- Kivagyok a koraszülés gondolatától
- Vajaskenyeret reggeliztem és ez jótékonyan hatott a gondolataimra.