Gondolataim... (beszélgetés)
a kedvencem.... bárcsak mindenki felismerné a szépségét és a nagyszerüen egyszerü mondanivalóját
Embernek lenni!
Csak embernek lenni, semmi egyébnek,
De annak egésznek, épnek,
Föld-szülte földnek
És Isten-lehelte szépnek.
(Sík Sándor)
"Oly korban éltem én e földön
mikor az ember úgy elaljasult
hogy önként kéjjel ölt, nemcsak parancsra
s míg balhitekben hitt, s tajtékolt téveteg
befonták életét vad kényszerképzetek"
(Radnóti: Töredék)
Bezárkózás = önvédelem = ha nem nyitok kaput, nem adok támadási felületet. Szomorú, de ez van!
Látható, hogy a legtöbb ember görcsösen befeszül, maga elé néz meredten, mint aki baromira fél valamitől. Mitől fél? Szerintem az emberektől. De legfőképpen saját magától. A lelkétől, amiben a lenagyobb szeretettől, a legnagyobb gyűlöletig minden megtalálható. Mért nem fedezi fel? Innen a zártság. Én "képzeletbeli ajtónak" nevezem, ami zárva van. Persze ez nem is olyan képletes. Ez az "ajtó" valóban ott van, csak nem fizikai szemmel látható. Ehhez már lelki szem kell. És a legtöbbjüknél zárva van. Nem nyitnák ki semmi pénzért.
Innen a mondás, hogy: "...zörgessetek és megnyittatik néktek."
Ez az ajtó a lélek ajtaja, számtalan lehetőséggel, mégis abba ölik a legtöbb energiát, hogy zárva maradjon. Innen a szorongás, a feszültség, az elégedetlen keserűség.
Erre már tényleg azt mondják hogy: szánalmas
Szép, mélyre süllyedtünk, de nekünk a pofonnál is több kell, hogy érzékeljünk, mert az érzékünk is eltorzult. Valakinek annyira nem működik, hogy csak a túlvilágon kap észbe.
Hogy is nevezhetném másképp az ajtó kitárását? Önátadás, alázat, megismerés, elfogadás? Ezek majdnem hogy szinoním szavak. Egy a lényegük.
További ajánlott fórumok:
- Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.
- Éndzsöl gondolatai...Ki, mi, kiért, miért, mitől, hogyan, Tegyük fel a kérdéseket és próbáljunk meg együtt választ találni rájuk!!!!!
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Szenvedek a gondolataimtól
- Kivagyok a koraszülés gondolatától
- Vajaskenyeret reggeliztem és ez jótékonyan hatott a gondolataimra.