Gázfogyasztást csökkentő mágnessel kapcsolatos tapasztalatról érdeklődnék. (tudásbázis)
Úgy olvasom, hogy szépen elvitatkoztok itt egymással.
Nem lettem okosabb, csak a kétségeim sokasodtak.Azt hiszem, egyenlőre maradok a megszokott dolgaimnál, nem újítok semmit.
Pedig a vízkőtől jó lenne megszabadulni. A gázcsökkentés annyira nem izgat, mert cserépkályhában fűtünk. Megvárom ,hogy az ismerősöm mit tapasztal, ha megkapja a mágnest a kazánjához.
További szép estét és jó eszmecserét.
"nem azért írjuk le amit tudunk, hogy azokat, akik nem tudják megalázzuk, hanem hogy segítsünk."
Emberek halnak meg naponta azért mert rossz döntést hoztak épp hiányos ismeret miatt. Anyagi kárt okoznak maguknak mert álfeltalálók semmire nem használható szerkezeteinek bedőlnek.
nem gondolod hogy majd 136 540 nevet felsorolok
!!! :DDDDDDDDD
Jaj, ne csináld már, elpirulok...egészen meghatódtam, most mehetek újrasminkelni;-)
De akkor fényezhetnénk még egy kicsit engem?:-)
Csodák nincsenek, ami mögött nem találni elfogadható tudományos magyarázatot, az szemfényvesztés. Az kevés, hogy működik/megnő a láng/finomabb a víz...David Copperfield is repült élő adásban, meg átment a Nagy Falon is, de nem gondoljuk, hogy azért, mert meg lehet csinálni, csak mi nem tudjuk, hogy hogyan (remélem, hogy nem gondoljuk:-))
Akik nem voltak jók iskolában a reál tárgyakból, azok leggyakrabban két dolgot gondolnak. Egyik, hogy ezek a tantárgyak nem is jók semmire, csak az ő életük megkeserítésére vezették be. Másik, hogy aki meg jó ezekből az lenézi őket, pedig az meg biztos helyesen írni nem tud(pl.)
Pedig egyik sincs így. A reál tárgyak tanulása pontosan az ilyen esetekben adhat(na) támpontot az életben, igaz, hogy az oktatási rendszer nagyon arra hajt, hogy a diákok ne lássák semmi értelmét a tanultaknak. A jó reálosok pedig általában azért válnak ellenszenvessé, mert felhívják a figyelmet a nem-reálosok egy vagy több hiányosságára, és ezt senki sem szereti. Ráadásul gyakran az egyéb műveltségük is stimmel, ami még idegesítőbb.
Továbbá hiszem, hogy sem én(magamról tudom, de a többiekről is feltételezem), sem Ottokár, sem Pirosalma nem azért írjuk le amit tudunk, hogy azokat, akik nem tudják megalázzuk, hanem hogy segítsünk.
És ha én nem értek vmihez(ami ritka:-)), akkor megkérdezem a megfelelő személytől, ahogy pitz tette.
Ha figyelmesen elolvasod a levelemet, akkor láthatod, hogy leírtam azt, amit ez ügyben tudok, vannak számomra is kérdéses pontjai a folyamatnak, ami miatt elviekben elképzelhetőnek tartom, hogy működjön, de gyakorlatilag nem tartom valószínűnek. Ezért is kérdeztem meg egy tapasztaltabb kollégámat, az ő véleményét is leírtam (és nem adtam elő sajátomként). És hozzátenném, hogy egyikünk se arra alapozza a szakértelmét, hogy gimiben ötös volt fizikából(mellesleg én nem is mindig voltam az);-)
Hát, sajnálhatom, hogy nem jutott el az agyamig a 8-adikos tananyag, mostmár nem is fog, mivel a pénztrárcámat előbbre veszem, mint a tananyagot. Ráadásul olyan sértő a szöveg, amit beírsz, mintha mindenkitől elvárnád, hogy ugyanolyan "tökéletes" legyen, mint te, de kíváncsi lennék, hogy más tantárgyak is ennyire mennek a nyolcadikos anyagból?
Vajon színházba is jársz és ismered az összes szereplőt, akiket alakítanak? Mindenhol ott vagy és mindent tudsz a VILÁGRÓL? Merthogy a világ akkor is történik, ha mi már nem vagyunk, s nélkülünk is ugyanúgy zajlana az élet, ezt pedig nem szabad elfelejteni. Attól pedig én még ember vagyok, hogy nem ismerem szakértő szintjén a kémiát, s nem is akarom. És attól is ember vagyok, hogy leírtam egy tapasztalatot, amit egyesek be akarnak bizonyítani, hogy nem úgy van. azt is megírtam, hogy nem érdekelnek a részletek, hogy lehetséges-e. Éppen ezért részemről "befejeztük".
Sajnálom, amikor egyesek ilyen módon "ölnek meg" egy fórumot.
Te is tudod, ha mindig a bizonyításokra várunk, akkor a végén letelik az életünk úgy, hogy nem próbáltunk ki dolgokat, mert hiába látjuk, a tudomány még nem bizonyította be. Annyi minden történik a világban, amit még nem bizonyított be a tudomány és valójában ezeket a dolgokat nem érdekli, hogy bebizonyítja-e őket valaki vagy sem.
Köszönöm, hogy beszálltál a beszélgetésbe!
Ugyanakkor pont azt jeleztem már előbb is, hogy itt, ebben a fórumban a tapasztalatokat kérdezik, nem pedig a tudomány mai állását. Én pedig leírtam, ami a tapasztalatunk.
Ok!
Az általad említett kísérletben nem lehet a szubjektivitást kiküszöbölni (legalábbis ahogy te csináltad). Meg lehetne kontrolláltan csinálni, én benne lennék a tesztben:-)
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a fodormenta tea tesztoszteroncsökkentő hatásával kapcsolatban?
- Play doh gyurmával kapcsolatban érdeklődnék
- Kerámialapos tűzhely haszálatával kapcsolatosan érdeklődnék.
- Tud valaki segíteni?Vérnyomáscsökkentő gyógyszer hatásával kapcsolatban kérdeznék.
- Van itt egy könyvelő? Szeretnék érdeklődni vállallkozóival kapcsolatban
- Állkapocstöréssel kapcsolatban érdeklődnék