Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági tarhonyaleves recept

Galyasági tarhonyaleves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Galyasági tarhonyaleves hozzávalói:
5 dkg füstölt szalonna, 2 fakanál sertészsír (vagy 4-5 evőkanál napraforgó olaj), 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika, 4 szem közepes burgonya, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, ízlés szerint só, jó maréknyi házi tarhonya, 1 szál zellerlevél, 1 csokor petrezselyemzöld. Tálaláshoz: szeletelt hegyes erős paprika.


A Galyasági tarhonyaleves elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, a fele zsiradékon zsírját kissé kiolvasztjuk. A tisztított vöröshagymát lereszeljük és a szalonnán megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük,elkeverjük, majd bő 1 liter vízzel fölöntjük. A megtisztított, 2-3 centis kockákra vágott burgonyát belerakjuk, megsózzuk, és közepes lángon 10-15 percig főzzük, amíg félig megpuhul. A tarhonyát a maradék zsiradékon egy másik edényben kissé megpirítjuk, majd a leveshez adjuk, a száras zellerlevéllel és a fölaprított petrezselyemzöld jó felével együtt. Kb 10 perc főzés után készre fő a leves. A maradék petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Készíthető úgy is, hogy a burgonyával együtt 1-1 fölszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot is belerakunk. Tálaláskor külön szeletelt csípős paprikát is kínálunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 19. 06:46
A galyasági tarhonyaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook