Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vaddisznócomb erdei gombamártással recept

Vaddisznócomb erdei gombamártással recept

A Vaddisznócomb erdei gombamártással hozzávalói:
1 kg vaddisznócomb,
15 dkg füstölt szalonna,
2 nagy hagyma,
1-1 sárgarépa, fehérrépa és zeller,
10 dkg erdei gomba,
10 dkg sertészsír,
só,
bors,
babérlevél,
borókabogyó,
őrölt vadfűszerkeverék.

A gombamártáshoz:
50 dkg erdei gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
só,
bors,
petrezselyemzöld.


A Vaddisznócomb erdei gombamártással elkészítési módja:
A csont nélküli combot megtűzdeljük a csíkokra vágott szalonnával. Sóval, borssal bedörzsöljük, majd 250 fokos sütőben, kevés zsíron megkérgezzük. Kivéve borókabogyóval, fűszerekkel megszórjuk. Rátesszük a feldarabolt zöldségeket és a gombát. Felöntjük húslevessel. 150 fokos sütőben kb. 1,5 órát pároljuk. A gombamártáshoz az apróra vágott hagymát a vajon megpirítjuk. Beletesszük az előfőzött és jól lecsorgatott gombákat. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Tejfölös habarással besűrítjük. Tálaláskor a felszeletelt húsra öntjük a mártást. Knédlit ajánlunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A vaddisznócomb erdei gombamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook