Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pusztapecsenye borjúhússal recept

Pusztapecsenye borjúhússal recept

Elkészítési idő 60 perc

A Pusztapecsenye borjúhússal hozzávalói:
50 dkg borjúhús, 20 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 1 fakanál sertészsír (vagy 2 evőkanál napraforgó olaj), 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg sajt, Ízlés szerint: köménymag, só, őrölt fekete bors, csemege pirospaprika.


A Pusztapecsenye borjúhússal elkészítési módja:
Elkészítésekor egy nagyobb serpenyőbe felmelegítjük a zsiradékot majd a felkarikázott vöröshagymát belerakjuk és kbpár perc alatt perc alatt üvegesre pároljuk. A fokhagymát összezúzzuk, kis csészében kevés olvasztott zsiradékkal (vagy olajjal) elkeverjük. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről. A megmosott és felszeletelt húst megtűzdeljük füstölt szalonna csíkokkal és a dinsztelt hagymára rakjuk. A húsok tetejét vékonyan bekenjük az elkészített fokhagymakrémmel, majd az egészet fűszerezzük ízlés szerint. A serpenyőt visszatesszük a tűzre és közepes tűzön készre sütjük. Ha sütőben készítjük az ételt, akkor a reszelt sajttal és köménymaggal megszórjuk és sütőbe visszatoljuk és a szeletekre ráolvasztjuk. Idény szerinti salátával és hideg sörrel kínáljuk.

Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 14. 19:02

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook