Somlekvár recept

Elkészítési idő 75 perc

A Somlekvár hozzávalói:
1 kg som kimagozva
80-90 dkg kristálycukor
késhegynyi citrompor


A Somlekvár elkészítési módja:
A kertben álló ehető som bokráról begyűjtött, érett gyümölcsöket kimagozzuk és a gyümölcshúst átpasszírozzuk. A velőt 20-25 percig forraljuk és közben kilogrammonként 80-90 dkg kristálycukrot és késhegynyi citromport keverünk hozzá. Ha a cseppentési próba azt mutatja, hogy kocsonyás zselé alakult ki, akkor a lekvárt forrón üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük és kihülése után hűvös helyen tároljuk.

A somlekvár a vadhúsok legfinomabb, rafinált zamatú ízesítője.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A somlekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook