Fűtés számla (beszélgetés)
40m2-es albérletben 22404 ft a fűtésszámla, és ebben csak 3 m3 víz van, a többit csak úgy fizetjük, ráadásul fűtés sincs :(
Sziasztok,nemrég regisztráltam itt!Régóta keresek a neten jó kazánt és megoldásokat.
100 m2 ház 30000ft-ot fizetünk úgy ,hogy közben a kandallóba is begyújtunk.Tehát plussz a fa.Nincs nálunk kánikula 20-22 fok.Gyerekek miatt kevesebb nem lehet.
Tavaly két kandallóban fűtöttünk, 80e Ft értékű fából. Ez arra volt elég, hogy kb. 19 fok volt a szobában, naponta úgy 4-5 órát (ha égett a kandalló), reggelre 9.
A konyhában csak 5-6 fok.
A fürdőszobában palackos gázzal fűtöttünk, ez nem tudom mennyi volt.
Az ősszel szigeteltük a házat, és kicseréltük a nyílászárókat, és bár a szigetelés még csak a fél házon van kész (vettünk egy bálás kazánt is), most a következő a helyzet:
eddig elfogyott úgy 110e Ft értékű fa, de a leghidegebb reggelen is csak 20 fok van a szobában. Ha jól számolom ez havi kb. 27e Ft.
Amúgy jó lenne ez a felmérés, csak külön kéne választani, hogy ki mivel fűt. Mert az egy dolog, hogy nekem 27, csakhogy ehhez még rengeteg járulékos költség is jön. (A szivattyú tekeri a villanyórát, a vízdíjam is több, rengeteg munka van vele, a láncfűrész sem napfénnyel meg vízzel működik, baltát is venni kell, meg ha tönkremegy valami, akkor azt a saját pénztárcámból kell állni) Ráadásul ehhez még jön kb. havi 12e, ami a melegvíz előállításának a költsége.
Részemről meguntam a kormány böszmeségeit, és egy 8 kw-os kandalló beszerelésével melegszünk mostanában igazán meg. A gázzal soha életben nem lehetne azt a meleget elérni, mint fával. Iszonyatos a különbség, és még erre a télre volt fa. Kíváncsi lennék, a Tigáznál mennyire esett vissza a gázfogyaztás? jó lenne tudni...
Nekem mostt hála a kormánynak 45000 Ft lett a gázszámlám. Eddig fizettem 12-15000 Ft-ot. Vidéki kis 60 m2-es ház. és csak 21 fok van
Az újfajta,idei támogatással 8200,három konvektor,de spórolunk,nem mennek mindig.
városi egy szobás garzon 5500 forint, ez most a legtöbb.
Videken 120 m2 csaladi haz. 3 szintes. Decemberben 70 ezer lett a szamla, most csak 45 ezer. Viszont ejjel-nappal jo meleg van. Inkabb fizetunk, minthogy fazzunk. Nekem a 20-22 fok keves.
80nm-es családi ház,gázkazán,v.bojler.Havi 15e az átalány támogatással együtt.
Szerintem, ha megnézitek, évről évre többet fizetünk a gázért. És most nem az egy köbméterre jutó árról beszélek. Biztos vagyok benne, hogy a fűtőértéke évről évre kisebb, az óra pörög és ez számít a gázszolgáltatónak. Előbb utóbb eljutunk arra a szintre, hogy nem férünk bele a támogatott köbméterbe, mert egyre többet használunk, és nem érezzük azt, hogy melegünk lenne!!!
Már a gondolattól is "fújok".
100 m2-es konvektoros vidéki ház tavalyi gázfogyasztása átlag 130 m3/hó. Nap közben nem vagyunk otthon, ekkor kb 17 fok van a házban. Estére fűtünk be jobban (~22 fok) csak abban a szobában ahol vagyunk. Már szerencsére van egy frankó kályhánk is, ez sokat segít...
Családi ház vidéken.100m2,éves szinten 2800m3 gáz fogyasztás 2007.ben.
3szobás parasztház nemrég megállapítottátalány gázkonvektoros 7000ft
tavaly 18 ezer volt támogatással a legmagasabb. és enyhe tél volt, ugye.. és még nem volt baba. bele se merek gondolni az ideibe
átlag 22000.-ft 2 szobás ház,villanyboilerral.Az idén beállitottunk egy kályhát,és mindenféle maradék fát,meg kiszáradt, kivágott fát használunk tüzelőnek,addig amig lehet.
Családi ház, 4 szoba, Pesten, havi 30 ezer. gázzal. Ebben benne van a melegvíz és a főzés is.
K....a sok. Támogatás? No.
Családi ház 90m2 2 konvektor őrlángon+mobil kandalló! 5.000ft A kandallóba a fa ingyen van hál'istennek!
a mi lakásun 59nm erkéllyel együtt. Nyáron 14eFt-ot fizetek,előtakarékosság címén. Télen támogatás nélkül 33eFt a számla. :(
Budapest,(penel,68nm)távfűtés:Enyhe tél volt,olyan 25 ezer volt a fűtés,de kaptam támogatást,ha az nem lett volna akkor 30-35 ezer körüli lett volna a fűtésünk:((
Vas megye:80nm lakás,távhő,nyáron havi 8000Ft,tavaly télen támogatással havi22000Ft,támogatás nélkül 35000Ft lett volna,és enyhe telünk volt.
Havonta 18ezer körül, úgy emlékszem 3 szoba akkor még újszülött gyerek. gáz fűtés kedvezménnyel
és nem is volt nagyon hideg :(
3 szobás családi ház Győr melett került Összesen 40000.-be+ 20000 Ft értékű fát vettünk. Vegyes tüzelésű a kazán. Szeretjük a meleget, és kisgyerekek vannak.
Nekem a 2,5 szobás családi házam a kedvezménnyel úgy került 10000.- ft-ba, hogy csak 1 szobát és a konyhát fűtöttem, fürdőszobát csak fürdés előtt.
Nekem Pécsen egy 2.5 szobás panel lakás fűtése tavaly 33000Ft-ba került.
Országos, nem reprezentatív felmérést szeretnék :))
A tavalyi évben kinek mekkora volt a fűtés számlája?
További ajánlott fórumok: