Funkcionális gombák a mindennapokban (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Funkcionális gombák a mindennapokban (Napi érdekes)
Nekem a pecsétviasz gombával és süngombával van tapasztalatom. Mindkettő elég drága. Évek óta fogyasztom a bio süngombát naponta, a pecsétviasz gombát 1 éve abbahagytam anyagi okok miatt. Magyar termelőtől vásárolom a gombaport, felöntöm forró vízzel és hűlés után fogyasztom.
Ezeknek a gyógygombáknak vannak azonnali és hosszú távú hatásuk is. Nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre is jók.
A süngombát, ha véletlenül egy nap kihagyom, akkor érzem, hogy nyugtalanná válok, az alvásom se olyan jó. Szóval azonnali pszichés hatása van. Nekem biztosan. Lehet, hogy másoknál ez másképp van. Érdemes egyénre szabottan kitapasztalni a hatásokat.
A pecsétviasz gomba előállítása pl. nehéz és időigényes. Mostanában kezd mifelénk ismertté és népszerűvé válni. De nem eléggé ahhoz, hogy az emberek egészsége tömegesen javuljon. A gyógygombákkal kapcsolatos információkhoz való hozzáférés korlátozva van. Sőt olvasok sok ellenpropagandát is. Így a kereslet iránta nem fog megnőni számottevően. Sajnos!
Én mindenkit arra buzdítok, hogy a gyógygombákat fogyassza, ha az anyagilag megengedhetik maguknak.
"Ez a trend előzmény lehetett a mai funkcionális gombák népszerűségének, mert megmutatta, hogyan férkőzhet be a természet ereje a mindennapokba anélkül, hogy az egészségünket tabletták segítségével támogatnánk."
Sem akkor, sem most nem tapasztalom, hogy megváltották volna a világot a gombák.
Csak az ember megragad minden lehetőséget, hogy javuljon az állapota.
De az egy gombától nem fog. Lásd: amikor ilyen-olyan gombákat szedettek a rákos betegekkel.
Változatos táplálkozás és mozgás kell az egészséghez és minél kevesebb stressz kellene, de ezt az utóbbit nehéz kivitelezni.
Nem hiszem, hogy európai embereknek annyira Ázsia étkezési szokásait, és egyebeket kellene követni. Ha jól emlékszem, szója már megdőlt, genetikai alapon nekik hasznos, nekünk nem.
Alapvetően szkeptikus vagyok messziről jött varázsszerek hatásával szemben. Ettől még lehet finom, fogyassza, aki akarja.
Ugrás a teljes írásra: Funkcionális gombák a mindennapokban