Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Két héttel vagyok a műtét után. Nagyon szép lett
Ma lehet elkövetettem egy hibát. Túl nehéz táskát cipeltem. Lehet ettől baj? Kicsit fáj. De semmi más. Több ilyen nem lesz. Pántot is hordom éjjel-nappal. És háton alszom. Félek.
Sziasztok ,
Túl vagyunk a varratszedésen,egy nyikkanás nélkül. Jelenleg a legnagyobb bajunk: a sport fejpánt szorít,a horgolt meleg,a kozmetikai fejpánt hiába tépőzáras csúszkál. A fiam meg az agyamra megy ,hogy jajjj nehogy most gyűrődjön meg😳már a sírba tesz azzal,hogy 5 percenként nézeti jó e a fejpánt😂
Kicsit aggódunk mert 3 hét,s szerinte nevetséges benne mert kislányos ,a széles meg takarító nős.. Isten adjon NEKEM türelmet hozzá,mert lecsapom. Képet rakok fel .. de ez még csak egy hetes állapot. A birkózás jegelve,szeptemberig az biztos,azután meg óvatosan . Bár ha így fogja félteni az új “szerzeményeit” majd csak nem lesz vele gond
Szia Buksi74,
Engem is sokszor hívtak Dumbónak a suliban, és megértem, hogy miért döntöttetek a műtét mellett! Kegyetlenek tudnak lenni a csúfolasok. :( Szerintem szuper ötlet volt, nagyon irigylem a kissrácot, hogy időben kapcsoltatok és nem felnőttként kell vele bajlódnia! Jobbulást kívánok neki, és óvatosan azzal a birkózással! ;)
Sziasztok!
Nézelődtem, de nem találtam árakról semmi használhatót a neten. Valaki esetleg privátban segítene nekem ezügyben?
Köszönöm a jó kívánságokat a nevében is. Igen,rengeteget szenvedett már ovis kora óta,lehetett volna hamarabb is megcsináltatni,de én féltettem amiatt,hogy biztos nagyon fog fájni.. mondjuk az biztos számít kinek mekkora a fájdalom küszöbe. Nekünk fél éve telt be a pohár csúfolódás terén.. ő birkózik is kiskora óta,szóval elég kis izmos , addig bántották,hogy egy társát elég alaposan helyben hagyott a suliba. Azt senki nem firtatta Ő mit szenvedett..csak a végeredményt miszerint a fiam birkózó fogásokat alkalmazva “bántalmazta” szegény sértett felet..
Na ekkor telt be a pohár ,pszichológushoz vittem,hogy segítsen neki kezelni a csúfolódokat. Nekem segített a pszichológus nem a gyereknek,azzal,hogy ha módomban áll azonnal műtessem meg a fülcsikéjét,mert totál ki van a gyerek idegileg. Pedig már kérlelt a fiam,hogy csináltassuk meg... csak én balga rettegtem-féltettem
Hát ezt látva ,megélve nagyon bánom már,hogy nem hamarabb léptünk. Elég jól felkészített (engem) egy kedves Főnővér mindenre (előtte-utánna) teendőkre,amit használtam is.. talán ennek is köszönhető,hogy már a műtét 3 napján sem kellett gyógyszer .. ma meg az erdőből szedtem elő a “hősömet” ment tacskót sétáltatni,meg vadakat nézni.. gondolhatjátok majd infarktust kaptam ... turbánkötésel a fején bent a bozótban a gyerek.. a fehér kötése már csupa szutyok😂de mindegy,ez legyen a legnagyobb bajunk.
Arra határozottan emlékszem, hogy nem kell turbán, mert visszakérdeztem a konzultáció végén, hogy akkor meddig kell turbánozni, és mondta, hogy csak fejpánt kell már max. 1 hétig. Ez a varrat-dolog igen új, egyáltalán nem volt róla szó addig, hogy maradandó van/lesz benne. Nemtom mit gondoltam :D Talán, hogy megtöri és magától úgy marad, nem hittem, hogy rögzíteni kell bármivel..A porcról nem volt szó, hogy hozzányúlna, de hát nem tudni, hogy októberig alakul e még ott valami? Neked vajon miért nem kell megvárni a teljes gyógyulást a fél évet? Hogyhogy már májusban lehetne korrekció?
Majd megírod, hogy mit mondott a konzultáción?
Nekem egyébként még mindig dagi a fülem felül ahol eláll és furácska..ráfeküdni egyik oldalt sem tudok.
Szia! Annyit mondott, hogy valószínűleg a belső varrat szakadt el (mert ugye megtörte és rögzítette), vagy a porc van eltörve, azért simul éjszaka a pánttól, és napközbe mászik előre. Illetve,hogy 1 hét fejpánt a korrekció után, turbán tutira nem kell. Nem részletezte, hogy utána mit kell tenni, vagy mi történik.
Neked is ennyit mondott csak, amit írtál, hogy pár hónap és korrekció?
Amúgy nagyon sokat olvasgattam a fórumot, páran vagyunk akiknek 2. korrekció kell, de nem ez a jellemző. Nyugtass meg, hogy második alkalommal minden rendben lesz :)
Sziasztok! Tegnap én is túl estem a műtéten. Győrbe csináltak. Nekem kb 2 óra volt. 1 óra/fül. Csak az első szurasokat éreztem utána semmit. Első éjszaka is viszonylag simán ment. Ma voltam kötés cseren. Én nem láttam még de a doki szerint Szép lapos. :)
Nektek is fájt a nyakatok? Hogy uljek fekudjek? Nekem nagyon beallt. Mondta az orvos hogy ne hajoljak.
Jovoheten kerül le a turban. Utána 5 hét pánt.
Remélem minden okes lesz.
Sziasztok. A Müllerben van kifejezetten hajpántos, hajcsatos részleg, a sima pánt amit a többiek írnak bőven elég.
Egyébként nekem korrekcióra lesz szükségem fél év múlva, (addigra gyógyul meg teljesen) nem igazán tudta megmondani a doki, hogy mitől áll el megint.. garanciába megcsin. 20 perces kis korrekció. Jó lett volna nyáron már szabadon szaladgálni, de hát ez van :)
Sziasztok. Nekem is a sima pantot választotta a doki. Fodrász kellekesben, 100ftos boltban, bizsusnal lehet venni.
Ma szedik ki a melyvarratokat :) kesobb teszek fel képeket még.
szia! Lány vagyok. Én vettem a decatlonba ilyen teniszezőknek való pántot.
Mennyire jó ha szoros? Van ilyen sima fekete pántom ami annyira nem szoros ilyen sima rossmannos. Az is elég vagy legyen a szorosabb?
Köszi a választ. :)
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház - Dr. Josvay János - fülplasztika
- Van közületek olyan akinek volt már elálló fülplasztikája?
- Az én fülplasztikám
- Gyerek fülplasztika tb támogatásra
- Somogy megye és környékén (Nagyatád, Pécs, Dombóvár, Marcali, Kaposvár) csináltatott valaki mostanában fülplasztikát?
- Járt már valaki Doleviczényi Zoltánnál? A fiamnak keresek fülplasztikust, mert egy baleset miatt hiányos a bal füle szegénynek.