Főoldal » Klubok » Főzőcske klub - Receptek, ötletek, tippek, fortélyok

Főzőcske klub - Receptek, ötletek, tippek, fortélyok (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

6304. gurzau.maria (válaszként erre: 6252. - Gabilive)
2010. szept. 14. 11:51
Gratulalok, ugyesek vagytok!
6303. gurzau.maria (válaszként erre: 6246. - Vereskati)
2010. szept. 14. 11:49
Az milyen? Kivancsi vagyok :)))
6302. Györgyi48. (válaszként erre: 6301. - Gurzau.maria)
2010. szept. 14. 11:44

Szia Drága Babykám!

Nagyon belehúztatok.....!:-)))

Várjuk...!:-)))♥

2010. szept. 14. 11:15
Bocsika!!!! Sziasztok! Megkerultem, visszaolvasok, majd meselek...
6300. gurzau.maria (válaszként erre: 6196. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 11:14
Koszi szepen! :)
6299. gurzau.maria (válaszként erre: 6195. - Pné Veronika)
2010. szept. 14. 11:10
Koszonom szepen!
6298. Awela
2010. szept. 14. 08:40
Jó reggelt mindenkinek! Süt a nap!!!:)
2010. szept. 14. 08:19
kellemes napot kívánok mindenkinek
6296. Györgyi48. (válaszként erre: 6293. - Varbóc)
2010. szept. 14. 08:12

Lázad lement?

Hogy vagy?

Jobbulást kívánok.

2010. szept. 14. 08:08
Jó reggelt mindenkinek!
2010. szept. 14. 06:35
Jó reggelt,aki még nem ivott kávét annak küldöm.Szép napot.
6293. varbóc
2010. szept. 14. 05:06
Jó reggelt mindenkinek !
2010. szept. 13. 22:53
Jó éjt mindenkinek.
2010. szept. 13. 22:08

Szép estét kívánok mindenkinek!

A betegeknek jobbulást, és elköszönök,

puszi Lányok, vigyázzatok magatokra.

2010. szept. 13. 20:50

Sziasztok főzőcskézők. Kellemes estét mindenkinek.


Betegeknek jobbulást, ünneplősöknek sok boldogságot.


Szülőin voltam, totál kivagyok... :-( Zakatol az agyam...

6289. malna64
2010. szept. 13. 19:23
Szép estét mindenkinek!A betegeknek jobbulást a szülinaposoknak nagyon sok boldogságot.
6288. Györgyi48. (válaszként erre: 6287. - 15f47d1228)
2010. szept. 13. 18:13

Marcsikám!

Én még nem sütöttem meg, de az Unokatestvérem azt mondta nagyon finom, mindég ezt fogom sütni.

Remélem ízleni fog.

Ahogy néztem olyan egyszerű, és hamar össze lehet állítani.

Puszi.♥

6287. 15f47d1228 (válaszként erre: 6159. - Györgyi48.)
2010. szept. 13. 17:03

Györgyikém, addig kerestem míg meg nem találtam...köszönettel elvittem!

Puszi: Marcsi

6286. 15f47d1228 (válaszként erre: 6283. - Györgyi48.)
2010. szept. 13. 16:57

Szép napot mindenkinek!

Mostanában keveset tudok itt lenni, bocsánat...sok az elfoglaltságom...azért gondolok rátok!

Marcsi

6285. Awela (válaszként erre: 6279. - Varbóc)
2010. szept. 13. 16:46

Jobbulást!


Valami járvány lehet, az egyetemen is sok a beteg...

6284. Györgyi48. (válaszként erre: 6280. - Varbóc)
2010. szept. 13. 16:43

Nagyon szépen köszönöm a kedvességedet, hogy még ilyen betegen is leírtad!

Jobbulást kívánok még-egyszer!

6283. Györgyi48. (válaszként erre: 6279. - Varbóc)
2010. szept. 13. 16:41

Drága Gyula bácsi.

Jaj ez nem jó, akkor ezért nem hallottunk rólad! Nagyon vigyázz magadra, és tessék a magas lázzal szigorúan feküdni!

Köszönjük szépen a receptet.

Megy a gyógypuszi!♥♥♥

6282. varbóc (válaszként erre: 6086. - Gurzau.maria)
2010. szept. 13. 15:52

Tisztelt főzőcskézők !

A születésnapi ajándék tálalva az alábbiakban. No jó munkát és babrálást - sok dolgotok lesz !

Brummmmm, Brummmm

Gyula bácsi

6281. varbóc (válaszként erre: 6121. - Varbóc)
2010. szept. 13. 15:50

Tisztelt fakanalas ismerősöm !

A vállat feladat az alábbiak szerint teljkesítve ! Brummm

6280. varbóc (válaszként erre: 6263. - Györgyi48.)
2010. szept. 13. 15:44
A recept pontos.
6279. varbóc
2010. szept. 13. 15:41

Kedves Főzőcskézők !

Bár a virus egyik torokgyulladást okozó változatát én is elkaptam - magas lázzal vagyok itthon - mégis leírom a székely gombasaláta receptjét.


Székely gombasaláta kapros ízesítéssel.

Hozzávalók: l kg. kemény húsú, lehetőleg apróbb gomba( lil pereszke, lilatönkű pereszke, szürke tölcsérgom,a rizike, esetleg termesztett csiperke) 10-12 dzrm rgész fekete bors, 1-2 db. babérlevél, 1 csokor zöldkapor, 1-2 kis szelet torma, 3-4 szem borókabogyó, 30-30 dkg. tisztított vöröshagyma, szeletelt vastag húsú paprika. A felöntőlé elkészítéséhez: kristálycukor, só, szemes bors, koriander mag, mustármag, ecet. Tartósító: Na-benzoát

A gombát megtisztítjuk, ha kicsik a szárukat is rajtahagyjuk. Lemossuk, majd blansírozzuk (azaz sós vízben 5 percig főzzük, ha az felforrt). Közben megtisztítjuk a vöröshagymát, amit vékonyra szeletelünk, és hasonlóképpen a zöldpaprikát is. Az üvegek aljára szórjuk az ízesítő magok harmadát és egy kevés Na-benzoátot, majd a gombát rétegezzük a vöröshagymával, paprikával és a fűszerekkel. Közben tormát és zöld kaprot is teszünk bele a magokkal vegyesen.Ha kész a forró ecetes lével felöntjük, kevés Na-benzoátot szórunk a tetejére és az üveget lapkával lezárjuk, majd a tetőre állítjuk 5 percre. Visszafordítás után a hiányzó folyadékot pótoljuk és véglegesen lezárva száraz dunsztba tesszük. Hűvös helyen tároljuk, így az ízek kb-3-4 hét alatt összeérnek.

Figyelmeztetés: csak bevizsgált gombát használjunk! Kissé babrás és munkaigényes, de megéri, mert nagyon finom. Akkor jó az arány, ha a gomba és a hozzávalók aránya 2:1 részhez.

Jó befőzést kívánok minden főzőcskézőnek...

6278. Awela (válaszként erre: 6256. - D0b7178f40)
2010. szept. 13. 15:14

Először is jobbulást!


Megfázásra, torokfájásra nekem is van egy receptem, amikor influenzás voltam, többet segített, mint a gyógyszerek. Egész fahéjat, gyömbért, szegfűszeget kicsit összetördeltem, aztán leforráztam vízzel. Pár perc után le kell szűrni és jóóó sok mézzel ízesíteni, majd melegen meginni.

6277. d0b7178f40 (válaszként erre: 6267. - Ane66)
2010. szept. 13. 11:51
köszönöm szépen.
6276. Györgyi48. (válaszként erre: 6267. - Ane66)
2010. szept. 13. 10:29

Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar segítettél!


A fiacskádnak, még egyszer Gratulálok, Boldog Szülinapot kívánok, és kívánom még, hogy minden álma valóra váljon.

A buliban érezzétek nagyon jól magatokat, de főleg az ünnepelt.


Az én unokámnak is augusztus 4.-én volt a 18. szülinapja.

Olyan aranyosak ebben a kis se gyerek, se felnőtt, boldog korban!

Puszi.

6275. Györgyi48. (válaszként erre: 6273. - Ane66)
2010. szept. 13. 10:22

Nem fogtok csalódni, mi is ha sokan vagyunk ezt tuti készítjük, és óriási sikere van, csak jól süsd meg, hogy szép rózsaszín legyen. (A tölteléket is ha összegyúrtad, a kezeden kóstold meg, hogy nem hiányzik-e belőle valami pld.: só, bors, hagyma? és még pótolhatod!)

Az a jó az egészben, hogy a tepsikbe már előző nap el lehet készíteni, és csak sütni kell, így marad idő a többire.

Ja, és a fóliát a kezeddel olajozd be, nehogy sütésnél ráragadjon a combokra, mert akkor nehezen tudod levenni, és esetleg megtépi a combot, erre vigyázz!

Puszi.

Puszi.


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook