Főzőcske klub - Receptek, ötletek, tippek, fortélyok (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Szia Drága Babykám!
Nagyon belehúztatok.....!:-)))
Várjuk...!:-)))♥
Lázad lement?
Hogy vagy?
Jobbulást kívánok.
Szép estét kívánok mindenkinek!
A betegeknek jobbulást, és elköszönök,
puszi Lányok, vigyázzatok magatokra.
Sziasztok főzőcskézők. Kellemes estét mindenkinek.
Betegeknek jobbulást, ünneplősöknek sok boldogságot.
Szülőin voltam, totál kivagyok... :-( Zakatol az agyam...
Marcsikám!
Én még nem sütöttem meg, de az Unokatestvérem azt mondta nagyon finom, mindég ezt fogom sütni.
Remélem ízleni fog.
Ahogy néztem olyan egyszerű, és hamar össze lehet állítani.
Puszi.♥
Györgyikém, addig kerestem míg meg nem találtam...köszönettel elvittem!
Puszi: Marcsi
Szép napot mindenkinek!
Mostanában keveset tudok itt lenni, bocsánat...sok az elfoglaltságom...azért gondolok rátok!
Marcsi
Jobbulást!
Valami járvány lehet, az egyetemen is sok a beteg...
Nagyon szépen köszönöm a kedvességedet, hogy még ilyen betegen is leírtad!
Jobbulást kívánok még-egyszer!
Drága Gyula bácsi.
Jaj ez nem jó, akkor ezért nem hallottunk rólad! Nagyon vigyázz magadra, és tessék a magas lázzal szigorúan feküdni!
Köszönjük szépen a receptet.
Megy a gyógypuszi!♥♥♥
Tisztelt főzőcskézők !
A születésnapi ajándék tálalva az alábbiakban. No jó munkát és babrálást - sok dolgotok lesz !
Brummmmm, Brummmm
Gyula bácsi
Tisztelt fakanalas ismerősöm !
A vállat feladat az alábbiak szerint teljkesítve ! Brummm
Kedves Főzőcskézők !
Bár a virus egyik torokgyulladást okozó változatát én is elkaptam - magas lázzal vagyok itthon - mégis leírom a székely gombasaláta receptjét.
Székely gombasaláta kapros ízesítéssel.
Hozzávalók: l kg. kemény húsú, lehetőleg apróbb gomba( lil pereszke, lilatönkű pereszke, szürke tölcsérgom,a rizike, esetleg termesztett csiperke) 10-12 dzrm rgész fekete bors, 1-2 db. babérlevél, 1 csokor zöldkapor, 1-2 kis szelet torma, 3-4 szem borókabogyó, 30-30 dkg. tisztított vöröshagyma, szeletelt vastag húsú paprika. A felöntőlé elkészítéséhez: kristálycukor, só, szemes bors, koriander mag, mustármag, ecet. Tartósító: Na-benzoát
A gombát megtisztítjuk, ha kicsik a szárukat is rajtahagyjuk. Lemossuk, majd blansírozzuk (azaz sós vízben 5 percig főzzük, ha az felforrt). Közben megtisztítjuk a vöröshagymát, amit vékonyra szeletelünk, és hasonlóképpen a zöldpaprikát is. Az üvegek aljára szórjuk az ízesítő magok harmadát és egy kevés Na-benzoátot, majd a gombát rétegezzük a vöröshagymával, paprikával és a fűszerekkel. Közben tormát és zöld kaprot is teszünk bele a magokkal vegyesen.Ha kész a forró ecetes lével felöntjük, kevés Na-benzoátot szórunk a tetejére és az üveget lapkával lezárjuk, majd a tetőre állítjuk 5 percre. Visszafordítás után a hiányzó folyadékot pótoljuk és véglegesen lezárva száraz dunsztba tesszük. Hűvös helyen tároljuk, így az ízek kb-3-4 hét alatt összeérnek.
Figyelmeztetés: csak bevizsgált gombát használjunk! Kissé babrás és munkaigényes, de megéri, mert nagyon finom. Akkor jó az arány, ha a gomba és a hozzávalók aránya 2:1 részhez.
Jó befőzést kívánok minden főzőcskézőnek...
Először is jobbulást!
Megfázásra, torokfájásra nekem is van egy receptem, amikor influenzás voltam, többet segített, mint a gyógyszerek. Egész fahéjat, gyömbért, szegfűszeget kicsit összetördeltem, aztán leforráztam vízzel. Pár perc után le kell szűrni és jóóó sok mézzel ízesíteni, majd melegen meginni.
Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar segítettél!
A fiacskádnak, még egyszer Gratulálok, Boldog Szülinapot kívánok, és kívánom még, hogy minden álma valóra váljon.
A buliban érezzétek nagyon jól magatokat, de főleg az ünnepelt.
Az én unokámnak is augusztus 4.-én volt a 18. szülinapja.
Olyan aranyosak ebben a kis se gyerek, se felnőtt, boldog korban!
Puszi.
Nem fogtok csalódni, mi is ha sokan vagyunk ezt tuti készítjük, és óriási sikere van, csak jól süsd meg, hogy szép rózsaszín legyen. (A tölteléket is ha összegyúrtad, a kezeden kóstold meg, hogy nem hiányzik-e belőle valami pld.: só, bors, hagyma? és még pótolhatod!)
Az a jó az egészben, hogy a tepsikbe már előző nap el lehet készíteni, és csak sütni kell, így marad idő a többire.
Ja, és a fóliát a kezeddel olajozd be, nehogy sütésnél ráragadjon a combokra, mert akkor nehezen tudod levenni, és esetleg megtépi a combot, erre vigyázz!
Puszi.
Puszi.