FONTOS!!! Vérvétel laboreredményt tudna valaki értelmezni? Bepánikoltam kissé... (tudásbázis)
Szia!
Ugyanez a bajom nekem is, én is megijedtem, nekem is volt anno pco-m, most meg inzulinrezisztencia és pm-alulműködés.
Mtabolikus szindróma a kórkép (nálam), és zsíros máj. teendők: diéta, és májvédő vitaminok (E-vitamin, Hepabene kapszula, q10, c-vitamin), meg sok mozgás. (főleg, ha túlsúlyos az ember, de nem okvetlenül az)
A pco is belejátszik, az a gond, hogy minden mindennel összefügg. A hormonok, a hasnyálmirigy (inzulin gondok karöltve járnak a pco-val), a máj, és így alakult ki ez a kórkép.
Menj el hepatológiára (nem fáj a vizsgálat, én féltem, de csak megtapogatják a hasad, és elküldenek plusz vv-re, hogy kizárják a hepatitis-vírusokat).
ezek az értékek lassan változnak, van egy pár hónapos felfelé ívelő szakasz, aztán szép lassan megy lefelé.
Mondom, ez csak nálam volt így, de talán segítettem.:-)
De sok okos van itt is! Szerencsétlen ma kapta meg a papírt,gondolhatjátok,hogy orvos is el fogja neki mondani,de addig?...
Amúgy meg annyit az orvosokról,hogy ma már az öngyógyítás lassan hatékonyabb lesz,mint orvoshoz menni. A kislányunknak atopiás dermatitise van,amit mi kutattunk ki a netről,mert a drága orvosok folyton csak hazaküldtek ilyen-olyan betegségekkel,amik persze annyira nem súlyosak. Úgyhogy a 4.orvos végre megmondta azt,amit már hónapok óta tudtunk.
remélem tényleg nem lesz...már tököm kivan, bevallom: az elmúlt 10 évben volt
- szívritmusrendellenességem (kaptam rá 72 órás kütyüt, menő volt, persze eredmény: semmi)
- PCO-s UH-m
- epilepsziához hasonló rohamaim a villanó fényre v. a neonra, bár ez ritkán
- vérszegénységem (ez konstans volt 10 évig:))
- Scheuermann-szindrómám
stb...
asszem selejtes vagyok :S :D
hát nekem elég szar az immunrendszerem, azaz lázas szinte sose vagyok, még ha kb amúgy a halálomon vagyok, akkor sem.
igazából okt közepe óta hullámzó az egészségi állapotom: torokfájás, fülem fájt (pedig nem szokott sosem, még versenyúszó koromban se voltam rá érzékeny, csak hidegben parás), néha a fejem, arcüregem, stb. de azt hittem, csak a szokásos arcüreggyuszim...
Sziasztok!
Nálunk két éve volt hasonló a családban!
Pont karácsony előtt, úgyhogy nagyon be voltunk pánikolva!
Véletlenül derült ki egy éves ellenőrzés során!
700-as értékei voltak!
Fiatal az illető, nem iszik és nem szed gyógyszert!
Elküldték vérvételre, de itt csak virusokat néztek!
Kellett UH. menni és ezekkel a leletekkel májambulanciára, ahol nem csináltak semmit, hanem közölték, hogy ha még egyszer lesz ilyen probléma, akkor menjünk vissza!
Azóta sem tudjuk mi volt ez! Rendeződött! Állitólag valami virus fertőzés okozhatta!
Valamilyen tüneteid vannak? Hasmenés, gyengeség?
A máj értékeid nem jók ezt már mondták: ez utalhat sok mindenre. Szedsz rendszeresen valamilyen gyógyszert? Fogamzásgátló is számít. Illetve szedtél az elmúlt 3 hónapban valamit?
Nem jó az tuti lehet mérgezés, vagy valami krónikus gyulladás. A We vagyis a vérsejt süllyedés a szervezetben zajló gyulladásos folyamatra utal. Én nem várnék holnaputánig már ma elmentem volna a dokihoz vagy felhívtam volna.. ahelyett,hogy itt várom a választ.
Mert,hogy itt mi eü-sok is csak találgatni tudunk a tanulmányaink alapján. S hiába van itt hozzáértő orvos a kortörténeted ismerete nélkül nem etikus bármit is mondania. Mert felteszem 3 hónappal ezelőtt sem véletlen kértek tőled vérvételt és ez most annak a kontrollja lehetett. Szóval doki és Bell ezért is találta fel a telefont.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell értelmezni? A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk... ez vallomás, vagy csak kijelentés?
- Valaki segítene értelmezni? Down szindróma 1:30
- Van valaki aki tudja értelmezni az MR vizsgálati eredményeket?
- Édesanyám PET-CT eredményét ma kapta meg, de a gyógyszeren kivül nem lehet értelmezni rajta semmit, aspiratioja valami ilyesmi?
- Hogyan kell értelmezni az alábbi mondatot?
- Ti, hogy értelmeznétek ezt? (18:)