Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Főispánné remeke recept

Főispánné remeke recept

A Főispánné remeke hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
22 dkg zsír vagy sütőmargarin (de zsírral jobb lesz a tészta!)
15 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 citrom leve,héja
1 csomag vaníliás cukor

A tésztára: szilvadzsem

A tetejére:
3 tojásfehérjéből felvert hab + 15 dkg cukor


A Főispánné remeke elkészítési módja:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/3 részét díszítésnek félretesszük, 2/3 részét pedig kinyújtjuk. 2.) A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük lekvárral. 3.) 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, és óvatosan a lekváros rétegre kenjük. 4.) A maradék tésztából rácsokat sodrunk, és a hab tetejére helyezzük. 5.) Előmelegített sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük, és kockákra vágva fogyasztjuk.

* Ha a tésztánk túl morzsalékos lenne, 1-2 evőkanál tejfölt és 1-2 evőkanál hideg vizet gyúrjunk hozzá!)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A főispánné remeke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook