Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz. (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
Nem személyeskedéssel, az egészen biztos.:D Ez valami visszavágó, mert abból kimaradnék, pár éve kijártam az óvodát. :D
Természetesen elolvastam, különben nem írtam volna, amit.
emlekezzel a masik forumban, hogyan reagaltal a hsz-eimre. :-(
itt pedig nem tevedtem, inkabb te valoszinuleg, lehet, hogy erdemes lenne elolvasni ismet a jelzett hsz-eket.
Szerintem ennek a stílusnak még kevésbé.
Teljesen elfogulatlanul reagáltam a leírtakra, rámutatva a tévedésed tényére, amire egyszerű személyeskedés volt a reakció. Remek.
gribedli, picit figyelmesebb is lehettel volna... :-O
szo se volt ketogen etrendrol.
ketogen paleorol volt szo.
atkins papa pedig nem paleos volt! :-)
Szia, mint ahogy lentebb írtam, fogyásra ment ki a dolog és hamarosan jön a kövezkező cikk, melyekben külön vesézek ki élelmiszereket :)
Én nem aggódnék a mandula miatt, ugye a mennyiséggel vannak gondok, de szoktam mondani, hogy a 10liter víz 2 óra alatt is mérgező. Az omega 6 egy kicsit más tészta, arról külön kell beszélni az omega 3-al egyetemben. Nekem is van mit tanulni, ez igaz. :) A jó pap is holtig csinálja.
Igen klassz cikk lett, érthetően és világosan elmagyarázva az érintett anyagcsere folyamatokat, gratulálok. :)Azonban a cikkhez fűzött bejegyzéseidből kiderül, hogy neked is van még mit tanulnod, és bepótolnod a témában – ahogy legtöbbünknek-, máskülönben nem ajánlanád az olajos magvakat mértéktelen fogyasztását, ami legalább olyan romboló lehet a szervezet számra, mint az említett szénhidrát függés. Az olajos magvaknak még a gabonáknál is magasabb a fitinsav tartalmuk, az általad említett manduláé az egyik legmagasabb, ami leköti az ásványi anyagokat, vitaminokat a szervezetben, a bélrendszerben felszívódási zavarokat okozva, tehát melegágya lehet a különböző hiánybetegségeknek. Nem ajánlanak napi 800 mg-nál többet, a mandula 100 grammjában van kb. 1300(na ezt most emlékezetből írtam, erre nem vennék mérget, vagy fitinsavat:D), szóval ezt túlzásba vinni, és ládaszám fogyasztani ebben kontextusban kissé ellentmondásos.:D
Mondjuk ha sós vízben áztatod fogyasztás előtt éjszaka, akkor elvileg kiázik belőle, mivel ez az anyag a csírázáshoz elengedhetetlen, csíráztatási körülmények között el fog "veszni".
De akkor még mindig nem esett szó a magas omega-6 zsírsav tartalomról, amiből csupán maximum pár grammra van szüksége a szervezetnek naponta, 100 g mandulában pedig már 12 g található.(A dió 100 grammjában majdnem 50g!!!) Ezt persze lehet ellensúlyozni növényi Omega-3 bevitellel, mondjuk lenmagolajjal, de ezt sem lehet számolatlanul fogyasztani.
Csak oda akartam kilyukadni, hogy igen hasznos amit írtál, akik nyitottak a logikus érvelésekre, úgyis elgondolkodnak, de ez csak egy részlete a nagy egésznek, amit érdemes jól kiismerni, tanulmányozni, mielőtt ilyen súlyos döntést hozunk, és fejetlenül belevágunk teszem azt egy ketogén étrendbe, nem szerencsés ha a rossz elkerülése egy kevésbé jó, vagy még rosszabb választással valósul meg.
A szénhidrátra valóban szüksége van a szervezetnek. Csak azt az aprócska tényt felejtik elmondani, hogy a máj eleve naponta 250g szh-ot állít elő. Tehát külsőleg bevinni már nem nagyon ajánlatos. Ha 150g szh-ot eszel egy nap, akkor 400g szh felhasználás volt aznap.
Fiatal vagyok és élelmiszermérnök-tanonc, még én is hiszek a megváltásban :) Mondtam szüleimnek, hogy diplomaosztóra egy hektár földet kérek, olajos magvakat fogok termeszteni :D A boltokban horror áron van a mandula, én meg naponta egy kilót megennék, a sútiket is az örleményéből csinálom. Mindenki aranyékszert, iPhonet, pénzt kapott ballagására, a falusi osztálytársnőm meg 3 hektár földet. A vicc, hogy én rá voltam irígy.
A cikkben megemlítettem, hogy fogyásra éleződik a dolog, ezért nem mertem belekezdeni a tejről beszélni, mert így is hosszúra sikeredett, akkor biztos regényt írtam volna és eltértem volna nagyon a fogyástól, nem szerettem volna nagyon a betegségekre fókuszálni, de belecsempészgettem egy kis pici részt, pont annyit, hogy a betegségek témájában is felcsigázza az olvasót. :) Nehéz volt megállni, de nem emeltem ki élelmiszereket, mert aztán itt mindenki elfáradt volna félúton.
Képzeld én múltkor 8 éves unokatesóm környezetismeret könyvét olvastam, ahol megláttam a rettegett piramist, kenyerekkel az alján. Nem vagyok kifejezetten türelmes ember, így egyből azon gondolkoztam, hogy legközelebb azzal a papirfecnivel törlöm ki a fenekem. No meg egyszer elkísértem a cukorbeteg nagyim az orvoshoz, aki olyanokat mondott, hogy dobtam egy hátast.
Az életben rengetegen támadnak a nézeteim miatt, de a "zsír az duplakalória" érven kívül semmi normálisat nem tudnak felmutatni az ismerőseim. Mondjuk a kedvencem az, mikor azt mondja a barátnőm: "a zsír 9 kalóriás és 7000 kalóriát kell elégetnem, hogy zsírból fogyjak". :D
Összeollóznak egy csomó dolgot és fingjuk nincs mi és hogy. Az a baj, hogy ez nem az ő hibájuk, nemzetközi népbutítás van.
Hehe :)
Azzal, aki ervel, indokol (felteve, hogy nem ir hulyesegeket), nehez vitatkozni. :)
Nagyon jo kis cikk, meg delelott olvastam, de csak most sikerul valaszolnom, azota, latom, egy csomoan megtettek.
Pont nemreg irtam egy masik forumon, hogy botrany, mennyire nincsenek az emberek tisztaban a sajat testukben es a kornyezetukben zajlo folyamatokkal. Jobban kellene eroltetni az oktatasban, lehetne erettsegi tantargy pl :) (tortenelem helyett, mondjuk :p). Erre tessek :D
Az egyetlen dolog, ami zavar (ha mar mindenkepp szeretnel kritikat is :D) - bar a cikk cime jopofa, talalo -, hogy mar megint a fogyasra van kihegyezve a dolog. Mintha az embereknek mas baja nem lehetne, csak a koverseg. Bocs, ez igazabol nem "hiba", meg te is emlited kesobb a rakos sejteket pl., csak tevesen rogzul az emberekben az info. Tudtad, hogy a NoSaltyn peldaul a "paleo" a "fogyokura", es nem a "dieta" kategoria alatt talalhato? Mikor meglattam, azt hittem, sikitok :D No, ilyenekre gondolok...
Amugy meg meg egyszer gratula a cikkhez, ha kell majd statisztika, kerdoiv a szakdolidhoz (amihez amugy sok sikert kivanok), szivesen kitoltom :))) Kivancsi vagyok, hogy sikerul, meg mit szol hozza a tanari kar :)) Majd meselj!
Úú de megdobbant a szivecském, mikor megláttam a főoldalona cikket. Mikor a szemem a 92 hozzászólásra tévedt, megizzadtam, hogy most jól le fognak osztani, de ez nem történt meg.
Köszönöm szépen a dícsérő szavakat! Megígérem, hogy a levelekre is válaszolni fogok. Remélem sokakat elgondolkodtatott, ha nem értetek egyet, akkor ne kíméljetek. A paleo és a ketogén diétát említettem, mert az Atkinst, Dukant stb. nem ismerem. De bármilyen zsír alapú diéta megfelelő, mondjuk a tehéntejjel óvatosan kell bánni, ha ajánlja.
További ajánlott fórumok:
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- Gyónni szeretnél? Itt megteheted!
- Te szeretnél már babát, de a párod még nem?
- Álmodozzunk...milyen SMS-t szeretnél most kapni? (csak röviden, tömören)
- Mit szeretnél Karácsonyra?