Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Aki albérletbe lakik az is megkapja az evsz-t?
Ez Marton lehet a tobbibe el fog terni
értem, koszi. hát ez nem valami kecsegtető, és szerintetek ez most minden bv-nel egységes lesz? vagy elfog térni?
Nem beszelhettek annyit.Napi 10 perc.Ez nalunk nem jo meet mi csak szombat vasarnap beszeltunk negyszer otpercet.A percdij ha vonalast hiv brutto 81 forint /perc ha mobilt hiv 90 ft/ perc.Es a bufebrn lehet majd feltilteni a telefont ami csak szerdan es szombaton van 1500 3000 5000 fttal.Igy ha elfogy vasarnap a keret akkor varnia kell szerdaig amig lesz bufe....no comment sokkal rosszabb mint eddig volt.
szia. koszonjuk a sok sok infot!! szuper lehet nektek :)
elolvastam amit linkeltetek a mobilrol..na most az nekem még mindig nem egyértelmű, hogy ez az jelenti, hogy annyit beszélhetunk amennyit akarunk? :)
a II. fokú ítélet jogerős, az ellen nincs olyan fellebbezési lehetőség mint I. foknál
II. fok után már csak nagyon ritka esetben van, hogy tovább megy az ügy még feljebb (pl. Cosma gyilkosság) - megvan rá a szabály, de most nem keresem ki (ha nagyon kell akkor igen, persze megkeresem neked)
a sajtnál az számít, hogy hány fokon eltartható
most nyáron majdnem mindent kidobnak, ami a meleg miatt folyna hűtő nélkül
Sziasztok!
Múltkor irtam,hogy megkaptuk az evszt! Volt itthol és kimondhatatlan boldogság volt mind kettönk észéről!Amit tudok,hogy a feltételes szabadulás feléig nem engették haza most egy hónapba 2 szer haza járhat reggel 5re megyek érte este 11re viszem vissza.azok akik 100km tul laknak a börtöntől azok havi egyszer járhatnak haza 2 napra.minden eltávkor levonnak tőlük 5 ezer ftot amit előre be kell nekik küldeni hogy le tudják vonni.nem kellett hozzá ügyvéd mi intéztük.most a reintegrációt intézzük.ma kértem ki a tulajdonilapot a házról villanyszámlát küldtem be meg befogadói nyilatkozatot.ha van kérdésetek válaszolok csak ritkán vagyok itt mert sokat melozok.ja még amit elfelejtettem kell környezettanulmány az evszhez is amit a rendőrök csinálnak meg meg egy befogadói nyilatkozat.és vihet vissza dolgokat amit a csomagba szoktunk rakni csak itt már van hütő is sajtot is vihetet be meg császárszalonnát,roppanos virslit.ja és most kérte az 5+1 napot had jöhessen haza mert lehet azt is kérni egy évbe 2szer ugyhogy engedéjezték is augusztus 18án jön.Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl de hidjétek el megéri várni segiteni mert azt a szeretetet hálát amit kapok tőle az minden nélkülözést fáradságot elfeledtet.Kívánok mindenkinek ugyan olyan örömet,boldogságot amit én érzetem mikor a börtönkaput elhagyta és átölelt.Kitartás mert egyszer nektek is eljön ez a nap.
Most lehet hülyeséget kérdezek, de a kártyás villanyórát csak r.ö.-nél nézik?
Csajok még egy kérdés. Ha megkapjuk a jogerős ítéletet és dolgozni akar, arra is kérelmet kell neki írni? Ha már dolgozik, akkor is tud hívni minden nap, vagy csak hétvégén?
és mi van ha mondjuk nekünk másodfokon vesznek le a büntetésből, akkor is fellebezhet az ügyész súlyosbításért? édes istenem, csak már lennénk túl a másodfokú tárgyaláson. akkor talán ő is megnyugodna. rengeteget fogyott, nagyon féltem. azért még picit reménykedek, hátha, ha csak egy évet levennének sokat számítana. de mikor az ügyvéd a szemünkbe mondja, hogy nincs mit tenni, hát nem tudom...
Baracskán ma kidobták a csomagból a Lidlben vásárolt szeletelt paranyicát. Másoknak a hegyes erőspaprikát dobták a múltkor ki.A sajtnak még volt 3 hete a szavatosság lejáratáig.
Ez igaz, de itt nem látotta az ügyvéd valószínűnek, hogy enyhítés lesz, és ezt meg is mondta. A másodfok nálunk szigorított, de persze ezt nem kívánom senkinek.
nálunk az ügyvéd azt mondta, hogy ha rendes az ügyvéd és az ügyész nem fellebbez, akkor az ügyvéd nem hagyja ki azt a lehetőséget, hogy hátha csökkentik a büntetést (vagy legalábbis mindig felajánlja ügyvédként a vádlottnak, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, a vádlott fizeti az ügyvédet, eldöntheti, hogy neki megéri-e vagy sem, később már hiába fogja a fejét, hogy hátha akkor fellebbezett volna és mi van ha mégis sikerül)
egyébként nálunk pl. a II. fok általában csökkent
Tudom, ez a dolga. Ezért nem értem az ügyvédet, ha úgy látta, hogy nem kaphat kevesebbet, miért fellebezett, ha az ügyész nem kért súlyosbítást.
ügyész enyhítésért soha nem fellebbez, csak súlyosbításért
ha az ügyész elfogadta az I. fokú ítéletet, és csak a vádlott fellebbezett, akkor a II. fokú bíróság vagy helybenhagyja vagy alacsonyabb büntetést szab ki, mint az I. fokú bíróság (olyan nagyon ritkán van, hogy az ügyészi jóváhagyás ellenére súlyosabb ítéletet hoz)
Azt hallottam, hogy borzalmas a kaja.
"Nincs kockázat
Dr. Végh József kriminál-pszichológus hosszú évekig foglalkozott rabokkal.
– Megítélésem szerint ez egy remek intézkedés, amely nemcsak az elítéltek, hanem a bv-dolgozók életét is megkönnyíti – vélekedett Végh. – Az elítéltek mindennapjaiban a kapcsolattartás a legfontosabb esemény. A mobiltelefon erősíti a kötődést a hozzátartozókhoz, ez megnyugtatja a fogvatartottakat. Korábban levelezéssel érintkeztek a külvilággal, s emlékszem rá, hogy hatalmas feszültségeket okozott, ha a levél nem érkezett meg időben. Nem látok kockázatnövelő tényezőt, a fogvatartottak nem bolondok, tudják, hogy a bv hallgatja a beszélgetést, nem telefonon keresztül vitatják majd meg, ha szökni szeretnének – tette hozzá a szakértő."
Ez szerintem tökéletesen megfogalmazott gondolat! Ha valaki nem bolond az úgy hasznlja a készüléket, ahogy azt kell, és nem fog hülyeséget csinálni! :) És vissza térve hogy mindenki kap, attól féltetek, hogy mivel valaki nem kap akkor majd az a másikra mérges lesz és akkor majd megverik stb. ez így akkor csak nem fog bekövetkeni!
azért drágább :) Ha 22 lennél olcsóbb lenne, lehet.
Ez a körzetszám lehet, mert Baracska 22-es körzet, Bp 1-es körzet
A fiam Baracskán van. Nagyon sokan vannak, ezért szigorú.De kell is, nincsenek nagy balhék, van munkalehetőség, csak hát nem a Hilton
Egyébként, ha egy körzetben vagytok a fogvatartottal a vezetékes percdíj olcsó... Mi szállítás alatt tapasztaltuk, mert a helyi BV-be került és a másik BV-hez képest poton pénzt volt a percdíj... :)
Baracskán tényleg 90 Ft ha vezetékes telót hívnak? Mi még Sándorházán vagyunk előzetesbe, ott "csak" 46 Ft, Baracskára szeretnénk menni mi is.
Értem. Csalás miatt van bent és első bűntényes.
Mivel a feltételes szabadulás nálunk a felazés miatt 9 hónapnál van, az elejétől számolva kell 6 hónapot bent tölteni.
Az öt év határeset, ha nem erőszakos a bűncselekmény és első bűntényes, akkor lehetőség van a RÖ-re és az EVSz re is. De kívánom , hogy csökkentsek az időtöket.
2015,április 15-én volt az elsőfokú tárgyalás, 5 évet kapott 2/3-os szabadulással, börtön fokozatban.Fellebbezett az ügyvéd, hogy engedjék ki előzetesből, meg a büntetésért is, amit a tanácsülésen elutasítottak. Ez után mi ügyvédet váltottunk, mert ez csak szépeket ígért és ez lett belőle. Most szeptember 15-én lesz a másodfokú tárgyalás az új ügyvéddel. Bár ez az ügyvéd a legelején kijelentette, hogy ebből már nem tud lefaragni. Az egyik szépeket ígért, a másik a szemünkbe mondta, hogy nincs mit tenni. Hamarosan kiderül, jobb lesz minél előbb túllenni rajta. Kérni fogjuk Baracskát, mert az közelebb van. Talán majd, ha dolgozik, hazajöhet könnyebb lesz. Hát remélem sikerül nektek a RÖ, szorítok nagyon. De az nem az utolsó 6 hónapra vonatkozik? Majd te is írd ki ha megkaptátok a RÖ-et, meg milyen feltételek kellenek hozzá. Igen, ezt csak az tudja akinek a párja, hozzátartozója bent van, meg akinek éveket kell bezárva lenni, családjától távol.
További ajánlott fórumok: