Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Az a helyzet, hogy sokszor elgondolkozom azon, hogy mikor lesz az embernek nyugta... Az én telefonom a mai napig megfigyelés alatt van és a rendőrség nem tudja megmondani miért, pedig nekem semmi közöm nem volt az ügyhöz. Többször kérték a megszüntetését, semmi sem történt. Ráadásul ceges. 2007től kezdve. Senki sem érti.
Szóval a hatósággal egy ideig még sajnos együtt kell élnünk, de egyszer vége lesz mindennek!
Milyen ötletet adtam? Ennek örülök!!!
Igen a férjem ügyében a bíró tettestarsi magatartást állapított meg, az ügyész szerint "csak" bűnsegéd volt, mivel semmilyen bizonyíték nem volt az elsőre. Ez visszaminositesnek számított. A röhej az volt az egészben, hogy a saját ügyvédunk nem gondolt rá.
Épp hétvégén beszélgettem olyannal, aki nemrég szabadult. Ő azt mondta, amivel maximálisan egyetértek, hogy igen, létezik olyan, aki ártatlanul van bent ezerből 1. Akik bent vannak oka van, amiért ott van, nem véletlenül kerültek be.
Az, hogy a bírók sokszor indokolatlanul megmérik az embereket, az sajnos az ő hatáskörükbol fakadóan szabadkezes ilyen szempontból. Sosem fogok belenyugodni abba, hogy a férjem 5 évet kapott fegyhazban, ezért viszem tovább az ügyét amíg tudom, de azt is latom már igy majdnem a felénél, hogy oka volt annak, hogy bekerült. Magával az idővel sosem fogok egyetérteni.
187/B. § (1) A bv. intézet az előterjesztés megalapozása érdekében, továbbá a kérelem véleményezésével egyidejűleg megkeresi a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelőt, környezettanulmány és javaslat elkészítése és a büntetés-végrehajtási bírónak történő megküldése céljából.
(2) A környezettanulmány kiterjed különösen az elítélt
a) családi körülményeire,
b) lakáskörülményeire;
c) vagyoni, jövedelmi viszonyaira,
d) munkavállalási lehetőségeire
Ez csak egy elbeszélgetés, a reintegráció alapja, amely segít felmérni a fogvatartott leendő életkörülményeit, és hogy mint ami a szerepe is és célja, hogy egy olyan környetetbe kerüljön, ami segít a fogvatarottnak, beilleszkedni és az új életét elkezdhesse. (nyilván sokkal jobb ötlet otthon reintegrálni, a családban, mint ha ott kéne járni ilyen elbeszélgetésekre) Amúgy a munka nem alapfeltétel úgy tudom, bár nyilván jó ha van kilátásba. Nyilván itt a legfontosabb, hogy az anyagi körülmények megfelelőek legyenek, hogy egy olyan családba kerüljön ahol a szeretet, békesség adott, hiszen ezáltal reintegrálja és segíti a fogvatarott életét! Véleményem szerint amúgy a feltöltőkártyás villanyóra azért nem szerencsés, mert mivan ha épp lejár nincs áram, és lemerülni készül a készülék, és nincs mivel feltölteni! :) De ez csak az én tippem, lehet hülyeség. És nyilván a térerőt is azért nézik, meg mert ha nincs térerő, nem tudják minden mp-et követni. Az hogy meg a szomszédok mit gondolnak, szerintem mindenki a saját házatáján körülnézhet, mindenkinek úgy gondolom, van a családjában fura dolog. Minden csoda 3 napig tart. :)
*Egy személyes vélemény!
Ismét visszaolvasásból reagálnék pár dologra megnevezés nélkül, mert olyan kiírásokkal találkozom, ami nem pontos és a frisseknek ahelyett, hogy erőt adnánk még jobban beszaratjuk őket, aminek ugye nincs helye itt!!!
Ügyészi fellebbezés: az ügyész fellebbezhet enyhítésért!!!!
Az ügyész a vádlott terhére és javára is fellebbezhet, míg a pótmagánvádló csak a terhére: ezen kívül a törvény nem rögzíti, de értelemszerű, hogy a vádlott és a védő csak a vádlott javára fellebbezhet. Az ügyész „kétirányú” fellebbezési jogosultságát pedig a közvádlói szerep indokolja: vagyis az ő feladatkörébe tartozik a terheltre néző súlyosító és enyhítő körülmények feltárása is, valamint a téves bírói döntés következményeinek elkerülése is.
Amit én nem értek ...
Miért nem mindegy, hogy RÖ kérése esetében ki megy ki hova, milyen ruhában, honnan jön és mit néz meg? Visszaolvastam hónapokra és mindenkinél más volt a tapasztalat, mindenkinél mást kérdeztek, mást néztek meg. Nyilván a formalitás mindenhol megvolt.
Azt nem értem alapvetően, ahol normális, rendezett családi háttér van+kártyás villanyóra, ott miért kell egyből elutasítani. Magát az elvet értem, de emberileg ... nem.
Én ezt nagyon egyszerűen látom: ha akarunk RÖ, annak megvannak a formai követelményei, amibe beletartozik a rendőr, a rendőrruha, a gumibot stb ... a szomszédlátogatás. Ha ez gondot okoz, akkor azt tisztázni kell a bentiekkel előre, vagy ha a szomszéd mit szól kérdés körében mozgunk. Nekem egy dolog számítana - minket nem érint sajnos az RÖ - hogy hazajöjjön és nem érdekelne melyik szomszédhoz megy, mit bont fel, kinek szól, milyen ruhában jön ki és még sorolhatnám. Azt meg pláne nem értem, hogy miért a hozzátartozóktól kérdezik meg, hogy megváltozott-e a benti? Hiszen havi 1,5 órát találkozunk velük jobb esetben (én 6 hetente) + a levelek. Azt nem a nevelőjének kellene felmérnie, hogy hol tart vagy sem adott fogvatartott? Bár én azt tapasztalom, hogy túlságosan elrettentő ereje nincs a bvknek sajnos.
Bennem ezek fogalmazódnak meg hirtelen ...
Szia!
Megprobálok mindenkinek írni mert sokan irtatok privit!
Az Rőt hétfön tudjuk benyujtani már papirok készen vannak csak a nevelő hétfön tudja elkezdeni megirok arról is mindent.A rendőrök az Evszhez rendőrruhában jönnek és kérdeztek olyat,hogy mihez fog kezdeni ha ki jön mit szokott mondani nekem szoros e a kapcsolattartás meg e bánta tettét,mik a tervei szóval arra kiváncsiak meg e változott,változtatta a börtön.Nálunk nem mentek a szomszédokhoz.A nevelőnek kötelessége segiteni mindenben.MI nem fogadtunk ehez ügyvédet hiszen felesleges pénzkidobás.Az evszhez ti is megtudjátok irni a befogadói nyilatkozatot a környezettanulmányt meg a rendőrök ugyis megküldik.