Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

3102. minimanocska82 (válaszként erre: 3101. - Liza88888)
2015. aug. 5. 20:42
A remény hal meg utóljára!! :)sosem szabad feladni.Minden adandó lehetőséget ki kell használni.sajnos sokaknak még a rő sem adatik meg mint lehetőség :(
3101. Liza88888
2015. aug. 5. 20:24
Egy dologban bízom miattatok, akiknél játszik a RO. Nem egy célért van a házkutatás és a RO felmérés. Nem is ugyanaz a szerv alosztálya végzi. Abban bízom, hogy kifogtok olyanokat, akik itt a mi körzetükben vannak és a céljuk az, hogy kifele rugdossak a bentieket akar a túlzsúfoltsag miatt, akarmi más miatt és ne visszatartsak őket. Pozitívan kell hozzaalni ehhez és tudom, hogy mindegyikünk elvesztette mar legalább 2-szer a reményt (I.II.fok), de majd most sikerül. Sosem szabad a hitet feladni!!!!
3100. Liza88888
2015. aug. 5. 20:20

Az a helyzet, hogy sokszor elgondolkozom azon, hogy mikor lesz az embernek nyugta... Az én telefonom a mai napig megfigyelés alatt van és a rendőrség nem tudja megmondani miért, pedig nekem semmi közöm nem volt az ügyhöz. Többször kérték a megszüntetését, semmi sem történt. Ráadásul ceges. 2007től kezdve. Senki sem érti.

Szóval a hatósággal egy ideig még sajnos együtt kell élnünk, de egyszer vége lesz mindennek!

Milyen ötletet adtam? Ennek örülök!!!

3099. todika50 (válaszként erre: 3097. - Liza88888)
2015. aug. 5. 20:08
Közös benne a HATÓSAG.Szeretnék már nyugalomban, békeségben élni. "Legyen béke már! Legyen végre béke már!"
3098. todika50 (válaszként erre: 3096. - Liza88888)
2015. aug. 5. 20:06
Liza! most egy ragyogó ötletet adtál.
3097. Liza88888 (válaszként erre: 3093. - Todika50)
2015. aug. 5. 19:56
Én tényleg nem értem hogy jön össze a házkutatás a RO felméréssel?
3096. Liza88888
2015. aug. 5. 19:52

Igen a férjem ügyében a bíró tettestarsi magatartást állapított meg, az ügyész szerint "csak" bűnsegéd volt, mivel semmilyen bizonyíték nem volt az elsőre. Ez visszaminositesnek számított. A röhej az volt az egészben, hogy a saját ügyvédunk nem gondolt rá.

Épp hétvégén beszélgettem olyannal, aki nemrég szabadult. Ő azt mondta, amivel maximálisan egyetértek, hogy igen, létezik olyan, aki ártatlanul van bent ezerből 1. Akik bent vannak oka van, amiért ott van, nem véletlenül kerültek be.

Az, hogy a bírók sokszor indokolatlanul megmérik az embereket, az sajnos az ő hatáskörükbol fakadóan szabadkezes ilyen szempontból. Sosem fogok belenyugodni abba, hogy a férjem 5 évet kapott fegyhazban, ezért viszem tovább az ügyét amíg tudom, de azt is latom már igy majdnem a felénél, hogy oka volt annak, hogy bekerült. Magával az idővel sosem fogok egyetérteni.

3095. skylight_ (válaszként erre: 3093. - Todika50)
2015. aug. 5. 19:45

187/B. § (1) A bv. intézet az előterjesztés megalapozása érdekében, továbbá a kérelem véleményezésével egyidejűleg megkeresi a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelőt, környezettanulmány és javaslat elkészítése és a büntetés-végrehajtási bírónak történő megküldése céljából.

(2) A környezettanulmány kiterjed különösen az elítélt

a) családi körülményeire,

b) lakáskörülményeire;

c) vagyoni, jövedelmi viszonyaira,

d) munkavállalási lehetőségeire

Ez csak egy elbeszélgetés, a reintegráció alapja, amely segít felmérni a fogvatartott leendő életkörülményeit, és hogy mint ami a szerepe is és célja, hogy egy olyan környetetbe kerüljön, ami segít a fogvatarottnak, beilleszkedni és az új életét elkezdhesse. (nyilván sokkal jobb ötlet otthon reintegrálni, a családban, mint ha ott kéne járni ilyen elbeszélgetésekre) Amúgy a munka nem alapfeltétel úgy tudom, bár nyilván jó ha van kilátásba. Nyilván itt a legfontosabb, hogy az anyagi körülmények megfelelőek legyenek, hogy egy olyan családba kerüljön ahol a szeretet, békesség adott, hiszen ezáltal reintegrálja és segíti a fogvatarott életét! Véleményem szerint amúgy a feltöltőkártyás villanyóra azért nem szerencsés, mert mivan ha épp lejár nincs áram, és lemerülni készül a készülék, és nincs mivel feltölteni! :) De ez csak az én tippem, lehet hülyeség. És nyilván a térerőt is azért nézik, meg mert ha nincs térerő, nem tudják minden mp-et követni. Az hogy meg a szomszédok mit gondolnak, szerintem mindenki a saját házatáján körülnézhet, mindenkinek úgy gondolom, van a családjában fura dolog. Minden csoda 3 napig tart. :)

*Egy személyes vélemény!

3094. 10bda99e1a (válaszként erre: 3088. - Liza88888)
2015. aug. 5. 19:34
Te ismersz olyan ügyet, ahol az ügyész volt olyan emberséges és élt az enyhítésért való fellebbezési jogával? Mert én ilyenről még nem hallottam, nem tapasztaltam. Nagy ívben tesznek a vádlottra, csak a statisztikájuk számít, ott az a jó nekik, ha minél többet oszt ki a bíró.
3093. todika50 (válaszként erre: 3092. - Liza88888)
2015. aug. 5. 19:23
Hát, nem hoszem, hogy a legszebb élmenyeid közé tartozik. Mivel a Karácsony közbe jön, nekünk 30 nap múlik rajta.
3092. Liza88888 (válaszként erre: 3090. - Todika50)
2015. aug. 5. 19:10
Nálunk is volt házkutatás. 14 órán keresztül tartott 2 házban és egy nyaraloban gyerekkel, szomszédokkal és mi semmit sem kaptunk vissza cirka 8 év alatt. Ezt megcsinálták egy éven belül 2-szer. Nem értem mi köze van ennek a hszemhez? Én kizártnak tarom, hogy egy RO-es szemlét egy hazkutatassal lenne egyenrangú. Szerintem mindkettőnek más a célja. Konkrétan tudom, mert hozzátartozóm is volt kint RO-es felmérésen, ők végeztek és igyekeztek a legembersegesebb módon hozzáállni mindenkihez és magához a helyzethez, mert ők azt az oldalát nézik, hogy tudják mi múlik rajta, hogy feleség, gyerekek várják a bent lévőt haza. Én ezt ezért nem tartom olyan dolognak, hogy félni kelljen tőle. Az, hogy köti őket a szabályzat, nem róható fel nekik. De azt aláirom, hogy sokan embersegbol plusz órákat vehetnének.
3091. babah (válaszként erre: 3087. - Kleeri)
2015. aug. 5. 18:38
Soha nem lehet tudni lehet egyszer a tied is odakerul felteve ha van.Bar ennyi hozzaszolas tekinteteben nagyon unatkozol igy gondolom nincs.De nem is csodalkoznek a hozzaszolasod elmondja milyen ember vagy ezen kellene eltoprengened nem mason!!!!!!
3090. todika50 (válaszként erre: 3088. - Liza88888)
2015. aug. 5. 18:35
Liza! Én csak egyet kérdezek Tőled- Volt már Nálad házkutatás, ami 3 órát tartott, másfél évre elvittek 2 számítógépet, mi után mindenbe belenéztek? Hatan voltak, és másfél év múlva úgy kaptuk vissza, hogy nem találtak benne semmit. Ha ezt átélted volna, lehet, hogy Te is máskép látnád a dolgot.
3089. todika50 (válaszként erre: 3087. - Kleeri)
2015. aug. 5. 18:28
Ha érdekes volt, remélem jól szórakoztál! Ehhez hasonló jókat kívánok neked is. Kiváncsi vagyok, akkor milyen kérdések merülnek fel benned.
3088. Liza88888
2015. aug. 5. 13:44

Ismét visszaolvasásból reagálnék pár dologra megnevezés nélkül, mert olyan kiírásokkal találkozom, ami nem pontos és a frisseknek ahelyett, hogy erőt adnánk még jobban beszaratjuk őket, aminek ugye nincs helye itt!!!

Ügyészi fellebbezés: az ügyész fellebbezhet enyhítésért!!!!

Az ügyész a vádlott terhére és javára is fellebbezhet, míg a pótmagánvádló csak a terhére: ezen kívül a törvény nem rögzíti, de értelemszerű, hogy a vádlott és a védő csak a vádlott javára fellebbezhet. Az ügyész „kétirányú” fellebbezési jogosultságát pedig a közvádlói szerep indokolja: vagyis az ő feladatkörébe tartozik a terheltre néző súlyosító és enyhítő körülmények feltárása is, valamint a téves bírói döntés következményeinek elkerülése is.

Amit én nem értek ...

Miért nem mindegy, hogy RÖ kérése esetében ki megy ki hova, milyen ruhában, honnan jön és mit néz meg? Visszaolvastam hónapokra és mindenkinél más volt a tapasztalat, mindenkinél mást kérdeztek, mást néztek meg. Nyilván a formalitás mindenhol megvolt.

Azt nem értem alapvetően, ahol normális, rendezett családi háttér van+kártyás villanyóra, ott miért kell egyből elutasítani. Magát az elvet értem, de emberileg ... nem.

Én ezt nagyon egyszerűen látom: ha akarunk RÖ, annak megvannak a formai követelményei, amibe beletartozik a rendőr, a rendőrruha, a gumibot stb ... a szomszédlátogatás. Ha ez gondot okoz, akkor azt tisztázni kell a bentiekkel előre, vagy ha a szomszéd mit szól kérdés körében mozgunk. Nekem egy dolog számítana - minket nem érint sajnos az RÖ - hogy hazajöjjön és nem érdekelne melyik szomszédhoz megy, mit bont fel, kinek szól, milyen ruhában jön ki és még sorolhatnám. Azt meg pláne nem értem, hogy miért a hozzátartozóktól kérdezik meg, hogy megváltozott-e a benti? Hiszen havi 1,5 órát találkozunk velük jobb esetben (én 6 hetente) + a levelek. Azt nem a nevelőjének kellene felmérnie, hogy hol tart vagy sem adott fogvatartott? Bár én azt tapasztalom, hogy túlságosan elrettentő ereje nincs a bvknek sajnos.

Bennem ezek fogalmazódnak meg hirtelen ...

3087. kleeri
2015. aug. 5. 13:30
érdekes ezeket a hozzászólásokat olvasni, de felmerül bennem a kérdés, hogy miért vannak börtönben a párjaitok?
3086. Liza88888 (válaszként erre: 3085. - Gyerekek123)
2015. aug. 5. 13:22
Bent intézik ... nekünk ehhez sok közünk nincs itt kint.
2015. aug. 5. 12:18
Átszállítási kérelmet postán vagy faxon érdemes küldeni?
3084. minimanocska82 (válaszként erre: 3083. - Gyerekek123)
2015. aug. 4. 22:26
Nem csak nekik nehéz ott bent hanem nekünk is hiszen kinn vagyunk de nélkülük.Borzasztó időszak amíg ítélet születik és borzasztó utána is.. viszont azzal segíthetsz neki a legtöbbet ha azt látja rajtad hogy erős vagy és nem hagyod hogy meg törj.ez adja nekik a legtöbb erőt.Tudom hogy a bizonytalanság a legnehezebb.most meg kell várni a tárgyalást,és bízni + erősnek lenni. Menni fog hidd el! :)
2015. aug. 4. 22:08
Én is köszi mindenkinek csajok a sok segítséget! Megpróbálom összedni magam , megfogadom a tanácsokat, kivárom a tárgyalást, felrázom párom is mielőtt baj lesz. :-)
3082. todika50 (válaszként erre: 3080. - Munyesz)
2015. aug. 4. 21:41
Köszi Munyesz! Remélem sikerül beszélnie a nevelőjével, és akkor mi is tájékozottabbak leszünk. Ha csak papirokat kell kitölteni, akkor tényleg felesleges az ügyvéd. De jó már Nektek!
3081. Gyerekek123 (válaszként erre: 3079. - Todika50)
2015. aug. 4. 20:23
Ez a sok bizonytalanság, tiszta ideg vagyok én is párom is. Rémálom!
3080. munyesz (válaszként erre: 3074. - Todika50)
2015. aug. 4. 20:22

Szia!

Megprobálok mindenkinek írni mert sokan irtatok privit!

Az Rőt hétfön tudjuk benyujtani már papirok készen vannak csak a nevelő hétfön tudja elkezdeni megirok arról is mindent.A rendőrök az Evszhez rendőrruhában jönnek és kérdeztek olyat,hogy mihez fog kezdeni ha ki jön mit szokott mondani nekem szoros e a kapcsolattartás meg e bánta tettét,mik a tervei szóval arra kiváncsiak meg e változott,változtatta a börtön.Nálunk nem mentek a szomszédokhoz.A nevelőnek kötelessége segiteni mindenben.MI nem fogadtunk ehez ügyvédet hiszen felesleges pénzkidobás.Az evszhez ti is megtudjátok irni a befogadói nyilatkozatot a környezettanulmányt meg a rendőrök ugyis megküldik.

3079. todika50 (válaszként erre: 3078. - Gyerekek123)
2015. aug. 4. 19:43
Ne hagyd magad ijesztgetni, várd ki az ítéletet, utána nézd meg a jogszabályokat! Van izgulni valód úgy is elég, minden ügy más, ha igaza van Tilitolinak a másodfoknál mi kivételek voltunk a szigorítással. Lehet, még az is , hogy az idő marad, de felezhető lesz. Ne felejtsd el, semmi nem függ Tőled! Csak bízni és reménykedni tudsz.
2015. aug. 4. 19:26
5 év 2/3-os kedvezménnyel, börtön fokozatban a büntetésünk,ma nagyon megijesztett valaki, hogy az evszt így 40 hónap letöltése után kapja meg. Nem úgy van, hogy 40 hónap fele, tehát 20 hónap múlva kapja meg az evszt??? mindenki mást mond, most mi az igazság? Aki tudja biztosan írja meg légyszi.
3077. todika50 (válaszként erre: 3075. - 10bda99e1a)
2015. aug. 4. 10:04
😄😄😄
3076. munyesz (válaszként erre: 3072. - Gyerekek123)
2015. aug. 4. 04:03
meg igen miért ne sőt még az rőt is csak befogadói nyilatkozat kell hozzá
3075. 10bda99e1a (válaszként erre: 3073. - Todika50)
2015. aug. 4. 02:53
erre csak egy ismerősömet tudom idézni, akinek némi köze van ehhez a világhoz: a börtönőröket és a nevelőket soha nem az eszükért veszik fel dolgozni (saját megjegyzés: tisztelet a kivételnek)
3074. todika50 (válaszként erre: 3064. - Munyesz)
2015. aug. 3. 23:24
Gratulálok Nektek! Kérlek írd meg, hogy mennyi idő alatt intéződhet el a RÖ. Hogy jelennek meg a rendőrök, egyenruhában, sokan? Mit néznek,mit kérdeznek! Szomszédokhoz mennek? Mennyire segít a benti nevelő és a pártfogó? Ne haragudj, hogy így lerohantalak, de tele vagyok bizonytalansággal, és nem tudok mástól érdeklődni.Még azt sem tudom, hogy Baracskán kell-e ehhez ügyvéd.
3073. todika50 (válaszként erre: 3065. - 10bda99e1a)
2015. aug. 3. 23:13
Csak annyit küldtem, amit ott helyben bekaphatott volna.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook