Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Elvileg könyvformátumok is mehetnek, 2 kg alatt borítékba, (legalábbis nálunk) pl. fotókönyv jó ötlet lehet akár. 1990 Ft-tól lehet csináltatni. :) Amit megszerkesztetni úgy, hogy teli szívecskékkel, és azokra képet helyezni. :D Ellehet szórakozni és egyedivé lehet tenni nagyon a könyvet a saját programjukkal! :)
De nem tudom nálatok, mehet-e borítékban, levélként.
Sziasztok!
Segítsetek légyszi..Valentín napra mit lehet küldeni?Ha ebben a hónapban már kapott csomagot,levélként még küldhetek neki valamit?Nem tudom hogy mi az amit engedélyeznek levélként,Baracskáról van szó.Köszi
A feltételes szabadulás az ítéletben benne van, amit a másodfokú bíróság döntött. Ettől függetlenül bv. bíró is el fogja bírálni, mikor eljön az ideje a bent tanúsított magatartásról függően.
A fokozatváltást bv.bíró ítéli meg.
Ismételem Önmagam, ehhez egy büntetés félbeszakítás kell:
22. § (1) A szabadságvesztés végrehajtása fontos okból – közérdekből, illetőleg az elítélt személyi, családi körülményei, egészségi állapota miatt – félbeszakítható.
"A szabadságvesztés félbeszakítását
a) egy évben tíz napig terjedő időtartamra a büntetésvégrehajtási intézet parancsnoka engedélyezheti."
"(3) ...részt vehet a hozzátartozója temetésén. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka elrendelheti bilincs használatát, kivételes esetben megtagadhatja a látogatás, illetőleg a temetésen való részvétel engedélyezését."
"178. § (1) A szabadságvesztés végrehajtásának félbeszakítása iránti kérelmet az elítéltet fogvatartó intézet parancsnokához kell benyújtani."
"(2) Ha a félbeszakítást az elítélt közvetlen hozzátartozójának súlyos, életveszélyes betegsége vagy temetése miatt kérik, a kérelemben foglaltak valódiságáról az intézet rövid úton meggyőződik. A betegségről, illetve a temetésről szóló igazolást az elítélt a félbeszakítás ideje alatt köteles beszerezni és azt az intézetbe való visszaérkezésekor átadni."
Ezt már mondtam neked anno.
A lényeg ne legyen ellene folyamatban lévő ügy, mert az esély nem sok, lesz úgy, nem tudom van-e nektek?!
Szóval, a halotti bizonyítványt küldjétek be, a párod pedig kérvényezze azzal a félbeszakítást. Szerencsére temetéssel kapcsolatban, nem intéztem még soha semmit, nem tudom ilyenkor, állítanak-e ki valami olyan papírt, hogy mikor is lesz a temetés pontosan, de minden olyan dolgot küldjetek be fénymásolva, ami bizonyítja, hogy mikor lesz a temetés, és tényleg a halotti bizonyítvány másolatát küldjétek be! Azt viszont, most hirtelen nem tudom, hogy azt kell-e hitelesíteni... De érdemes lenne akkor a BV-teket holnap felhívni és a részleteket megkérdeni, hogy az idő ne mennyen feleslegesen, és minél előbb beadható legyen a kérelem!
Ha nem engedik meg, erről majd indoklást is fog kapni!
Illetve, mint olvasható az egyik jogi bekezdésben KÖZVETLEN hozzátartozó! Így valóban necces lehet, de próbát megér... max. elutasítás és az indoklásban megindokolják...
Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
Telefon:
06-78/407-860
Fax:
06-78/408-351
Ennyit tudtam neked hirtelen elmondani. És sajnálom a történteket! Szép estét!
Nincs kizàrva csak nem is kapott és
nem bünszervezetségröl van szó. Köszönöm a segitséget hàt bizakodok a sok rossz mellett egy kis joban hàtha.......
Ha a bíró nem zárja ki a kedvezményezettek köréből vagy nem bűnszervezetbe követte el, akkor elvileg igen.
De ugye tudjuk, hogy ez sok dolgon múlik...
Nem bocsátható feltételes szabadságra a többszörös visszaeső, ha a szabadságvesztést fegyház fokozatban kell végrehajtani.
Ha a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nem kizárt, annak legkorábbi időpontja visszaeső esetén háromnegyed
részének, de legkevesebb három hónapnak a kitöltését követő nap börtönben.
Az attól függ, hogy milyen visszaeső?!
Van "sima" visszaeső, van különös visszaeső, a többszörös visszaeső és az erőszakos többszörös visszaeső.
Teljesen igazad van.Sokszor idezem az alapelvedet,mhogy legalabb 1 szazalekban hibas mindenki aki bent van.
A sokszinusegrol a velemenyem annyi,mhogy vannak a kulonbozo torvenyek, amikhez kulonbozo szervektol,mes szervekhez rendeletek es utasitasok erkeznek. Ezek sincsenek mindig osszhangban. Arnyalja meg a kepet a vegrehajtassal megbizott szereplok tajekozottsaga , vagy tajekozatlansaga, es hozzaallasa.
Volt itt a forumon is egy nagyon markans pelda az ertelmezesi kulonbsegekrol az a bizonyos kartyas villanyora.Volt akinel teljesen kizarta a ro-t a partfogo. Most mar egyertelmu, hogy nem kizaro ok, csak adossag nem lehet az elmunel, es elore fel kell tolteni a kartyat a ro teljes idejere.Amit akik ebben a helyzetben vannak kulonbozo segitseggel meg is tesznek.
Én mindenesetre nagyon elkeserítőnek tartom ezt a sokszínűséget abból a szempontból is, hogy mindennek meg van egy ügymenet része és ez nincs betartva, ne adj Isten félinformációk közöltetnek.
Én abban látom eleve az ellentmondást, hogy amíg a felettes szervek köteleznek arra, hogy az ő szabályaik szerint játsszunk, addig sokszor ez a szerv van beállítva a legszemetebbnek. Többször beszéltük veled, akik bent vannak kis százaléka az, akik minden ok nélkül töltik a büntetésüket. Az a nagyobb része, akik nem megfelelő védelemmel állnak egy-egy bíró, ítélőszék előtt. Amikor egy RÖ-ről vagy EVSZ-ről van szó tisztább játszma van. Azt gondolom nagy részben befolyásolja a mi/rabok hozzáállása és nyilván emellé jön a bv. bírók döntése.
Budapesti, de nem sajat, tapasztalatot irtam, olyanet, aki mar EVSz-es.
Bar, ahogy figyelem a sokszinuseget az intezkedeseknek,nem sorolhatok be az altalunk ismert torvenyszerusegek koze.
Ezert kell itt megosztani a tapasztalatainkat.
Az EVSZ-hez milyen befogadó nyilatkozat kell?
Honnan lehet kérni vagy letölteni?