Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
A kapcsolattartó papírhoz nem kell engedély. Viszont azt elrendelhetik előzetben, hogy tiltott legyen bizonyos személyek számára a kapcsolattartás, vagy bizonyos ideig.
Letöltendősoknel sem lehet kapcsolattartó pl. fél éven belül szabadult.
Érdekes ez a térerős dolog. Évek óta a Vodafonosok váltig állítják, hogy ahol mi lakunk 100%-os a lefedettség. Én meg tapasztalatból tudom, hogy nem. Telefonálni is nehézkes, nemhogy netezni. Többször voltak nálunk kint, hogy igazolják magukat, de minden alkalommal szemlesutve távoztak és beigazolódott az állítasom. Központilag frekventált belyen lakunk és a mi lakásukban megsem működik gyakorlatban.
Ahhoz csak papírt kell kérnie
Igen....előzetesben, több mint 3 hete
A párod előzetesben van ugye? Akkor biztos, hogy ezt is engedélyhez kötik
Köszi! Biztos, mert akkor azt próbálom ki!
Lányok!
Azt is engedélyeztetni kell, hogy kiküldhessen kapcsolattartó papírt?
Kösz, hogy felraktad, de ez még májusi cikk. A törvény április elsején lépett életbe, az adminisztráció pedig eleg lassú. Azóta tudjuk, hogy az állam nem fellebezte meg az EUs döntést, tehát valamit tenni kell. Börtönök nem lesznek pik-pak, a zsúfoltsàg hatalmas. Az embereket nem kellene bosszúra hergelnie a sajtónak
Találtam az RÖ -vel kapcsolatban egy cikket , május 21.-én hat ember volt aki Rö-ben volt ..
Nem tudom máshol hogyan megy de a váci bv-ben még senki nem kapta meg ...
[link]
És közben szólna a Jézus Krisztus Szuper Sztárból a Hozsanna!😄
Ezért írtam , szinte lehetetlen tudni előre hogy mi mennyi időt vesz igénybe.. sajnos
Szerintem ha szamáron jönne azt se bánnám , de tényleg... :)
A NAV -tól kellett egy igazolást szereznem, 30 nap a határidejük, nem küldik emailben, pedig van ügyfélkapus belépésem, ezt kérvenyezni is személyesen kellett. Ma tartunk a 31. napnál, és még semmi. Ennyit a határidőkról
Bánom is én, csak már hoznák. Biztos, hogy nem egy nagy rabszállítóval jönnek. Bár talán ez már a rendőrség hatásköre.
Csak az lenne furcsa, hogy a külföldi féléves ( reméljük féléves ) munka után meseautóval jön haza. De, bárcsak már ott tartanánk.!
Igen , ismer. De csak annyit mondott hogy úgy viszik haza azt aki ezzel szabadul a "kütyü" beállítása miatt
Meg persze akit lehet noszogatni kell.Anno egy ügyészségre beadott kérvényre azt mondták 30 nap míg döntés , válasz születik.Aztán szerencsére 1 hét múlva jött a válasz. Ugy gondolom ezek a határidök örök dilemma.. megvárják míg majdnem letellik vagy mehet gyorsabban is a dolog? Meg azt sem szabad elfelejteni hogy nekünk "ilyenkor"a talán a gyors is lassú.
Ismer a férjed olyat aki ezt megkapta? Tudsz arról valamit, hogy egyenruhába öltözve jönnek ki, vagy civilben?
Hívott közben a fiam, azt mondja, hogy minden levelet rögzítenek, hogy mikor és kitől jött.
Mivel az elején ez egy új eljárásnak számított igy kitette a 30 napot. Most azt mondja a férjem ez kezd azért felgyorsulni . Én szeretném a legjobban ha már a tapasztalatokrol írhatnék :)
Mit mond sz ügyvéd, mennyi idő alatt megy àt. Mert én olvasom itt 15 ott 30 nap az átfutási idő, meg amikor kedvük van.
Megoldott az ügyvéd dolog. Csak tényleg az időt sajnálom amit "bukunk" ez miatt. :(
Talán, ha a férjed kikutatja, hogy az ő szállodájában ki a bejáratott ügyvéd, akkor nagyobb sikeretek lehet.Azért kérdeztem Baracskát, mert ott már hallottam egy nevet.Persze most aug végéig mindenki nyaral.A fiamnál még az is az ügyvéd dolga lesz, hogy a nevelővel és a benti pártfogóval tudjon a fiam beszélni, annyian vannak, hogy nem kerül rá a sor.
Nincs ötleted, hogy kitől tanultam?😃
Igen augusztus. Para nálam ez a térerő dolog de köszi az ötetet gondoltam már rá :) kipróbálom. Párom nem Baracska .Hát az ügyvéd az .... de nem adom fel , rajta vagyok az ügyön csak hát kire számít ilyen esetekben az ember ha nem a ügyvédre?? De ez van.csak így sok időt vessztettünk ha fogalmazhatok így és elsősorban a gyerekek miatt mondom ezt
Todika már tiszta profi vagy térerő és mérés terén :)
A lábperec olyan kártyával működik, mint az autókban a GPS. Nem tudom, hogy melyik szolgáltatónak a sim kártyáját használja a BV, De én 3 szolgáltatóról tudok A Telenor, aT, és a Vodafon.Nézd meg a honlapjukon, hogy milyen a jelerősség a térképen, ahol laktok.Ez persze a házban bent változhat, de olyan teloval ki tudod próbálni, amin van internet, és nem kapcsolódik az otthoni WiFi-re. Melinda írta ide valamikor a forumra, hogy 2- nél nem adták meg.
Most olvastam vissza, hogy már augusztusban esedékes lenne nálatok. Az ügyvédekről ennyi az en véleményem is. A börtönben ülő emberről már nincs sok lehúzni való bőr.A családról sem.Ti is Baracskán vagytok érdekeltek?
Nálatok mikor lesz aktuális a RÖ kezdete? Én két jogi fórumon rákérdeztem, azt írták, hogy 2- 2,5 hónappal előbb kell elkezdeni.
Én is ezt tanulgatom, csak jó lenne, ha a bentiek is ezt tennének.
További ajánlott fórumok: