Fogbaleset - kinek a felelőssége szerintetek? (tudásbázis)
Ez a 21.század.....annak idején is voltak balesetek tesi órán de eszünkbe sem jutott felelőst keresni...
Egyébként ha a szülő annyira oda van nézzen utána a dolgoknak....egy fog pótolható....persze esztétikailag más..de nem kell falnak menni....
De igen, nyilván baleset mindig történhet. De amit ilyenkor vizsgálni kell, hogy a feltételek megfelelőek voltak-e. És ha nem akkor milyen intézkedés történt, hogy az adott feltételek mellett biztonságosan lehessen játszani. Pl. egy térelválasztó középen tuti nem biztonságos...
A tanár felelőssége annyi, hogy ő van jelen, neki kell felmérnie hogy az addot körülmények között pl. felengedheti-e mind a 25 gyereket a pályára, vagy esetleg fele-fele váltásban... pl.
De tényleg, ha ott hal meg a gyerek, akkor is mindenki ennyire könnyen legyint rá, baleset volt és kész? Csak emlékeztetnék a leborult focikapu és hasonló esetekre...
A saját foggyökerével együtt vissza lehet ültetni.
Középiskolás voltam, amikor kosárlabdázás közben az egyik osztálytársnőm kapott egy váratlan labdát hasonló eset történt. Vagy évekkel később egy elég mozgékony fiú a "gömb-mászókában" fejjel lefelé függeszkedve leesett és szintén a metsző foga látta kárát, a fogát gyökerestől úgy vitték vele a mentőben és ültették vissza. A másik foga is megmozgósodott, azt meg a tövénél porcelánnal erősítették meg. A kérdéses esetben: van tanuló biztosítás, be kell menni a biztosítóhoz és elmondani, hogy amennyiben muszáj lesz az implantátumot beültetni és ez baleset miatt következik be, erre hogyan és mennyit fizet a biztosító. Tekintve, hogy ez a beültetés egészségügyileg indokolt.(nem egy szépészeti beavatkozás)
nővérem kb 10 éves volt, amikor toráaórán eltört a csuklója. nekilökték kidobó közben a falnak.
ott sem volt felelős, de miért is lett volna? a másik gyerek? ugyan!
a balesetbiztosítás fizetett kis bánatpénzt... és ez alanyi jogon jár minden gyereknek fizetés nélkül is... amiért a szülőnek fizetnie kell, az már extrákat is tartalmaz, mint pl napidíj kórházi kezelés esetén.
egyébként érdemes lenne a lakásbiztosításnak is utána néznie a szülőknek, lehet, az is fizetne.
A tanár nem nagyon tud mit csinálni, mert elő van írva KÖTELEZŐEN a testnevelés óra. Reklamálni a kormánynál lehet, mert a feltételekre nem adnak pénzt, az kell kisvasútra! A tanterv is elő van írva, milyen órákat és mennyit kell tartani.
Sima baleset, igen sajnálatos, de előfordul sajnos ilyemi a legnagyobb elővigyázat mellett is. Ilyen alapon ki se menjen az a gyerek az utcára, mert ott is érheti baleset!
Igen, azért ebben is van igazság. Két osztály tesizik egyszerre a tornateremben, ezért is kell a térelválasztó.
Kb. 25-25 fő egyik-másik térfélen...
ismerősnek főiskolás korában tört ki az első 2 foga órán, kosarazás közben. összefejelt egy évfolyamtársával... és miközben mindenki azza volt elfoglalva, h szegény srácnak vérzik a feje, szegény csak állt szája előtt a kezével, és képtelen volt beszélni is.
Az egyik fogát még sikerült megmenteni (visszanyomták), a másik pótlás lett.
nincs felelős, ugyan ki lett volna??? véletlen baleset.
Én is ezt mondom!
Egyszerű baleset.
ezeket speciel mind állja a tb, hacsak nem magánrendelésre mentek... de ha arra futja, akkor vsz a fogpótlásra is.
amúgy teljesen véletlen balesetnek gondolnám.
Azért azt mindenképpen meg kellene vizsgálni, hogy pl. megfelelő volt-e a tornaterem berendezése ahhoz hogy balesetveszély nélkül lehessen labdajátékot játszani, vagy hogy hány gyerek volt ott egyszerre, volt-e elég hely. Ezekben a vonatkozásokban azért mégiscsak kell legyen felelős, hiszen ha a feltételek nem megfelelőek, akkor nagyobb a baleset veszélye is. A tornatanár pedig felelős azért hogy felmérje, lehet-e aíz adott körülmények között labdajátékot játszani ennyi gyereknek... Szóval azért annyira nem egyértelmű hogy senki se felelős. Mindenképpen ki kell vizsgálni.
Fizetni szinte biztos hogy a szülő fog sajnos, mert mindenki mindent meg fog tenni hogy kibújjon a felelősség alól.
Mellesleg ha ekkora ütés, ami kiver egy fogat rosszabb helyen éri a gyerek fejét, akár meg is halhatott volna. Akkor se lenne felelős senki? Amíg a gyerek az iskolában van, addig a pedagógus felel érte.
Hát igen... és nem is gondolnánk, mennyi felmerülő költség van.
Eleve megtették a megyeszékhely-városunk távot már 6x emiatt, ottani szájsebészet vizsgálat, röntgen költség... és ami még rájuk vár.
Persze. Én is azt gondolom, hogy beletörődnék, bár marhára nem örülnék neki!
De nem vagyunk egyformák...
Baleset.. :(
Miért terhelne bárkit is a felelősség..?
Persze, tajtékzik a szülő.. én is azt tenném. De értelme nincs, neki kell fizetni szerintem, ha az iskolai balesetbiztosító nem fizet. Mást erre kötelezni nem lehet.
Szerintem ez egy egyszerű baleset volt.
Bárhol,bármelyik gyerekkel megtörténhet.Tiétekkel,enyémmel.
Én nem hepajkodnék hanem kifizetném valahogy.
Ha velünk történik hasonló akkor sem verjük rá másokra hanem megcsináltatjuk.
Azért a biztosítást /már ha van/ igényelném.
Erre vannak az iskolai biztosítások, egyénileg lehet igényelni. Szerintem itt nem lehet arról szó, hogy a biztosítás majd fizet valami keveset, a biztosítónál kell érdeklődni, számla ellenében kifizetik valószínűleg.
Ilyen balesetek sajnos előfordulnak, nem értem, miért tajtékzik az anyuka, vagy kire. Megtörtént, szerencsére nem lett nagyobb baj, de mégis kit lehetne hibáztatni?
A tanuló balesetbiztosítása az elsôdleges.
(Még jó, hogy a takarítónô nem felelôs a balesetért).
ha dolgozóval munkahelyen történik ilyen a cégnek, ill. annak biztosítója szokta fizetni...
de amúgy baleset... miért kéne a szerencsétlen tanárnak fizetni pl... biztos neki is van saját gyereke...
További ajánlott fórumok:
- Vállalom a felelősséget az életemért
- Kinek a felelőssége ez ilyen helyzetben? Részletek lent.
- Ha valakinek a macskája védett madarat öl le, a gazdi felelősségre vonható?
- Egy 3éves kisgyerekben van szerintetek már felelősség tudat, hogy vegyünk neki egy kis házikedvencet?
- Idősek otthonában kinek a felelőssége megcsinálni az otthonba a nagymamámnak vett motoros ágyat, nekünk vagy az ott dolgozóknak?
- Kinek a felelőssége megcsináltatni az új bekötést, ha az én tetőm látja kárát a mostani helyzetnek?