Fogamzásgátló tabletta felírása (beszélgetés)
Akárhogy is nézzük, egyik bogyó szedése sem jó hosszútávon, aki hajlamos rá, annál kialakulhatnak ezek a betegségek :(
JÓl tetted!
Ha utána olvas ember, akkor azért sok dolgot magától is észlel...
13-14 évesen?? Nem korai? Akkor még nincs is rendesen kifejlődve egy női szervezet. Nekem az első tabim a Lindynette 20 volt, most is azt szedem, és én tén yleg csak ajánlani tudom (bár másnak van neg. tapasztalata róla). Nekem az ég világon semmi mellékhatása nem volt, nincs, sajnos nem is híztam tőle .. :(
Éppen ideje volt egy ilyen riport bemutatásának A TV2 Naplójában 2009 Január 25-én!
nem feltétlenül emelik, de ezt valóban ellenőrizni kell és szokták is
De lányok!!!
Hiszem amikor én 13 éves voltam, akkor is tudtam, hogy mik a következmények a hosszútávú szedésnek. Miért botrénkoztok meg, hogy nem csinálnak semmi vizsgálatot. És miért meglepő, hogy emboliát okoz.
RÁ VAN ÍRVA! A mélyvénás trombózis is és minden más is! Nem lehet előre kideríteni, esetleg családi anamnézis felvételével valószínűsíteni, de sokszor azzal se!
Nem titok! Nekem ugyan trombózisom nem lett tőle, viszont kaptam egy szép kis PCO-t tőle. Vagyis igen erősen hozzásegített. A végén már kezdetem érezni, hogy valami nem okés. Én 13-14 éves korom óta folyamatosan szedtem megállás nélkül 23 éves koromig. De éreztem, hogy valami baj van és leálltam.
Ja, nem szedtem azóta semmilyen gyógyszert, nem mentem el vérvételre.Végre rendbe jött a ciklusom, így ha végre belevágunk a babaprojektbe, nem kell várni hónapokig amíg rendbe jön.Gombás fertőzést hírből sem hallottam hónapok óta, pedig majdnem két évet szenvedtem vele és a gyógyszer miatt volt tuti, mert amióta abbahagytam nincs.:)
Azt olvastam, még mindig nem tértem magamhoz...elképesztő, hogy milyen orvosok vannak...pfff
Azért kell a vizsgálat, hogy megnézzék, hogy a májad rendben van-e. Ugyanis ezek frankón megemelik a májfunkciót. És akkor még örüljünk ha más bajunk nem lesz.
Jó, de azért megnézhette volna a májfunkciómat is.Ja meg hormonokat kéne nézniük...Igaz, ki kell próbálni de aki tüdőembóliás lett?Valahogy csak ki lehet ezt deríteni...Mert ennyi erőből írják rá a tájékoztatóra, hogy tüdőembóliát okozhat, ami ugye könnyen halálossá válhat.
MI a "következmény", ha nem titok?
Szerintem a diane35-öt írták fel a csajnak. Általában azzal kezdenek. Egy rakás fos!!!
De mondom, hogy nincs vizsgálat, ami előre kimutatná, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb! Felír vmit(a becsületesebbje valszeg azt ami a praxisában a legtöbb nőnek bevált, a kicsit anyagiasabb, azt amiért nagyobb jutalákot kap a gyártótól), aztán reméli, hogy nem lesz számottevő mellékhatás. Ha mégis, akkor abból következtetve, hogy milyen jellegűek a mellékhatások, tud felírni másikat, sít...
Én is néztem a riportot, hát csak ámúltam...
Én is szedtem fogigátlót, de soha többet!!!
Most az évekig tartó szedésének viselem a következményeit! És nem azért szedtem, hogy ne legyek terhes!
Dehogy, eszemben sincs. Háromhavonta ki fogom fizetni az egészségemért! Ezt tanácsolom is mindenkinek!
Amúgy szerintem mindenki, aki fogamzásgátlót szeretne szedni, és ha nem is akarják megvizsgálni, kérje, hogy mégis, hiszen annak az a lényege, hogy a szervezetednek legmegfelelőbbet tudd szedni, nem az, hogy hasraütésszerűen felírjanak valamit. Így lehet a legjobban elkerülni a káros következményeket.
Persze, mondom, egyénfüggő. Ha rátaláltál egy olyanra, ami nem okoz mellékhatást, akkor az alacsonyabb ár miatt el ne kezdj variálni!
Igen, azért gondolom, hogy az, annak van ilyen 'híre':)
Én is azt szedtem. Állandóan hánytam tőle... :S
Igen, ezeket a mellékhatásokat amúgy sztem tuti semmilyen vérvizsgálat nem küszöbölné ki...Ki kell próbálni, aztán vagy szerencséd van, vagy nem :S
És ezután a másik fel tudott olyat írni, amitől nem szédültél/hánytál/gombásodtál?!
Hagyjuk már!
Nem láttam a riportot, de azt tudom, hogy a rákszűrést fogamzásgátlótól függetlenül meg kell csinálni, a vérképen pedig mindössze a májfunkciót nézik. Ettől még nem fogja látni a vérképen, hogy te melyiktől milyen mellékhatásokra számíthatsz, az csak akkor derül ki, mikor elkezded. Ha nem jó, váltani kell, véges sok lépésben megtalálható a megfelelő. Ha az orvos nem elég alapos, akkor szólni kell, vagy orvost váltani. De a mellékhatásokat a gondos orvos se fogja tudni előre megjósolni, se cytológiából, se vérképből.
Annak idején nekem is az első fog. gátlót 18 éves koromban, úgy írták fel, hogy előbb felírta a receptet, majd utána azért adott egy beutalót is vérvételre. Szóval a gyógyszert megkaptam és csak utána mentem vérvételre. A rákszűrés megvolt.
Én is a Diane 35-öt szedtem, 3 hónapig. voltak mellékhatásai, de azt hiszem egész jól megúsztam. Egyik ismerősöm barátnőjének kihullott tőle a haja.
Nem akartak pert a nyakukba, inkább nem mutatták:)
:)) Próbáltam én is nézni a csajszinak felírt bogyó nevét a recepten...:) Hát persze nem lehetett látni..Amúgy jövő héten akarok fog gátlót váltani...És őszíntén szólva, én szeretném mondani a dokinak, h melyiket. Persze közben nem ártana egy vérvétel majd, mert már régen nézték, és elvileg félévente kellene.
Szerintem a Diane 35.
Rengeteg orvos írja fel, és nem lehet sokág szedni,,,
Nekem is azt akarta -szóltam, hogy nem szeretnék ennyire erő gyógyszert, így kaptam csak mást...
Még nem tapasztaltam mellékhatást, remélem, nem is fogok, de szerintem a 10 ezer Ft-os gyógyszernek is van, ha nem lenne, mindenki azt választaná, aki megteheti. Nem?