Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás? (tudásbázis)
A másik topikban már válaszoltam, de akkor ide is beírom:
72 órán belül kell bevenni az ún. esemény utáni tablettát, amit nőgyógyász ír fel. A készítmény hatékonysága az idő elteltével folyamatosan csökken. Az esemény utáni tabletta 72 órán belül fejti ki hatását, és a nem kívánt terhesség megelőzése annál valószínűbb, minél előbb veszi be a felhasználó a készítményt. Az első 24 órában 95 százalékos, a másodikban 85 százalékos, míg a harmadik napon 58 százalékos valószínűséggel kerülhető el a terhesség a tabletta alkalmazásával.
Budapesten több ilyen ambulanciát is találsz, például a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, mely a 10. kerületben található, a SOTE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, mely a 8. kerületben vár éjjel-nappal, vagy a Szent Margit Kórházban, ami Budán, a 3. kerületben kínál azonnali orvosi segítséget. A hazai sürgősségi ambulanciák pontos helyéről érdeklődhetsz ezen a telefonszámon: 06(30)303-0456.
én így csinálnám... ha az a teszt is negatív (legyen úgy) akkor azért én felkeresnék egy dokit; nekem legutóbb egy komplett vérzés maradt ki; tehát 58. napra jött csak meg; tabletta abbahagyása után előfordul.
És megértem, hogy még nem szeretnél gyereket; nem bűn az ;)
Már egyszer csináltam, és negatív, tudom ez nem jelent semmit... de még 20 éves vagyok, nem hiányzik egy gyerek még, nagyon szeretnék...de nem most!
Akkor egy hét múlva újabb teszt ha továbbra se jön meg?
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem...
hogy kb két hónapja hagytam abba fogamzásgátló szedését...5 hónapig szedtem összesen, csak nem vált be...ahogy abbahagytam, utána rendesen megjött következő hónapba.
Most viszont már lassan 3 hete késik. A barátommal védekezünk, kivéve egyszer, de akkor is megszakításosan voltunk együtt. Csináltam tesztet és negatív...
De már izgulok, hogy miért nem jön meg?!
Vagy a stressz miatt se?
Nekem is amiatt kellett abbahagynom a bogyót, mert nem jött meg, lassan 2 hónapja "késik"... most kíváncsi vagyok végre mikor jön meg :(
Ezt leszámítva nekem korábban nem járt mellékhatással a bogyó abbahagyása. Lányom fogantatása előtt 7 évig szedtem összesen 3féle foggátlót és az első "próbálkozásra" összejött a baba.
de hogy most mi van?
Szia!
Én is a Yasminelle-t szedtem, mikor nekem még a szedés közben maradt ki mensim. Akkor elmentem dokihoz, aki azt javasolta, hogy inkább álljak le, pláne, hogy lassan babát is szerettünk volna. Nekem aztán megjött rendesen, majd volt 55 napos ciklusom is.
Most úgy tűnik, végre helyre áll. (Február végén hagytam abba). Nekem sokat segített a cickafark tea. Azt akkor kell elkezdeni inni, ha megjön és 14 napig minden reggel inni kell egy bögrével. Most lesz az első hónap, hogy nem iszom, remélem így is megjön. Vagy ha nem, akkor remélem, azért nem, mert baba van a dologban!
Kitartást!
szia
én úgy hallottam, hogy akár fél év is kellhet mire helyre áll, ill. ha addig nem indul újra valahogy "rendszer", akkor doki :S
Nekem bárcsak inkább pattanásos lenne az arcom, és ne lenne rajtam az a +10 kiló. :( De tudom, hogy mindenkinek a saját baja a legnagyobb.
Már több mint 2 hónapja, hogy abbahagytam a gyógyszert, de hiába sportolok, diétázok, semmi meg sem kottyan... :( Fogalmam sincs hogy sikerül majd leadnom ezt a 10 kilót. :(((
Bár már nem él a fórum, azért megírom mi volt a dokinál. Szóval tegnap voltam. Csinált uh-t és azt mondta minden rendben van. Azt mondta, hogy ez még belefér, hogy ilyen hosszan kimarad. OKtóberig várunk, hogy rendeződik-e, és akkor lépünk tovább!
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Ja, és egyébként ma meg is jött!