Filozofálós topik az élet nagy kérdéseiről (beszélgetés)
Biztos lehet, csak nem ezt kérdezted :D
Na és nem lehet éberen álmodni? Én kipróbálnám. Menő lehet. :)
Nem vagyunk. A saját elménk dolgozza fel az átélt élményeket.
Ezekről rengeteg kutatás készült, sok elerhető a neten is.
Engem annyira nem érdekel ez a téma,hogy komolyabban utána nézzek.
Na és mi a helyzet azzal, amikor alszunk, álmodunk? Az lényegében olyan, mintha meghaltunk volna, nem vagyunk a tudatunknál. Meg van az, hogy álmodok, de nem emlékszem rá. Egy erős DMT trip például olyan, mintha ébren álmodnánk? Lehet, hogy álmodásnál is egy másik világban vagyunk szó szerint.
Mert ugyanúgy hat az emberi agyra, legalábbis nagyjából.
Na, itt jön vissza a kérdésem: voltál már részeg?
Mert a túl sok tojáslikőr mindenkinek kb ugyanúgy hat az idegrendszerére és az agyára. Mint ahogy a szalmonellától is mindenki vécére rohangál, és senkinek nem hullik tőle a haja.
Akkor miért van az, hogy sokan ugyanolyan, vagy nagyon hasonló tapasztalásokról/élményekről számolnak be?
Nem az, csak azt hiszi.
Ha én azt képzelem, hogy profi kosaras vagyok, igaz lesz?
Ezért létezik a tudomány, ami vizsgálni tudja, hogy Juli nénit tényleg elvitték -e az ufók, vagy csak túl sok volt a tojáslikőr.
Az rendben van, de akkor az ember ezt valóságnak érzékeli, pont ezaz. Annak az embernek pont a hallucináció a valóság.
Az evolúció mond valamit?
Olvass utána, mi az a hallucináció.
Mindenesetre vicces lenne, ha az emberek ki-be ugrálnának állandóan egyik Univerzumból a másikba. Lehet valaki ebben az Univerzumban egy lecsúszott hajléktalan alkesz lenne, a másikban meg híres feltaláló mondjuk.
Hát nem, lásd pl a férfi mellbimbó. Van egy csomó evolúciós maradvány, ami x ideje a túlélést szolgálta, ma meg már felesleges.
Ott van páldául a varázsgomba. Szerinted ezek csak úgy véletlenül lettek odapottyantva a földre? Biztos van valami funkciójuk. Mint ahogy mindennek van funkciója ebben a világban.
Hát vannak egy csomóan, akik szeretnek ilyesmikről beszélgetni, én már túl vagyok ezen a korszakomon :D Fontosabb a megismerhető valóság, és a hétköznapi élet :D
Lehet, hogy vannak, csak nincs átjárás közöttük, mert nincs meg hozzá a szükséges kulcs/kapcsoló.
Azt én értem. De semmi logika nincs benne, hogy ha léteznek más univerzumok, akkor csak olyan módon megtapsztalhatóak, amik az elmesélésen kívül nem osztahtóak meg más módon. Miért nem sikerült soha senkinek (értem ez alatt a világ kb legintelligensebb emberi lényeit, a fizikusokat) megmérni, csinálni róla egy fényképet, hozni onnan egy fura virágot? Abszolút nem mondom azt, hogy nem léteznek más univerzumok, de az egyéni élménybeszámolók nem bizonyítják ezt.
Tul reg alltam le a furol es nem vagyok mar kamasz, hogy mindezt megvalaszoljam.
Nincs értelme az életnek úgy általában. Te teszed bele a sajátodba azzal, hogy valami hasznosat vagy kellemeset csinálsz, ezt nem kívülről mondja meg valaki, szerencsére.
Mondom, vannak erről élménybeszámolók, de nem akarom belinkelni ide, mert félek,hogy törölnék.
Már miért nyerne begombázva bepillantást egy másik univerzumba? Miért nem egy ajtó van, amin át lehet menni, valahol messze, ember nem járta vidéken? Ez miért pont csak egy emberen BELÜL játszódna le?
" Örülnél az örök fiatalságnak? Mi lenne ha megállna az Idő, vagy visszafelé kezdene el járni? Ilyen lehetséges lenne? Visszafelé mennénk, 2020, majd 19, mindenki fiatalodna és végül újszülött csecsemőként halnánk meg a koporsóban."
Még ezt nem jártuk körbe. Bár tudom ez hülyeség, ez nagyon teoretikus már. 😂😂🤣Visszafelé menő idő nincs. De örülnék, ha fiatalodnék....
Az elején betettem egy linket.
Közérthető előadások az Univerzumról, fizikusoktól.
Én Dávid Gyula előadásait ajanlom, amikor amatőr csillagászoknak beszél.
Időd van, neted van, ha érdekel, hajrá.
És akkor innen már nincs messze az evolúció sem. Az a baj, hogy nem vagyok elég kompetens a témában, de hátha vannak itt sokkal okosabbak tőlem.
Picit inkompetens vagyok ehhez, mint a takarítónő a kuplerájban.
Nem tudni, meddig.
Ha a pánspermia elmélet igaz, akkor akár több milliárd évre.
Én hinni akarok abban, hogy valami értelme van az életnek. Mert ha nincs értelme, az elég tré... Oké a szaporodás, fajfenntartás valaki szerint. Hát nekem nem az. Valami végső ok nincsen? Illetőleg meddig lehetne visszavezetni az emberiség családfáját?
Vagy lehetnek méretbeli különbségek is.
További ajánlott fórumok: