Férfiaktól jön meg az önbizalom? (beszélgetés)
És szerinted hányan vannak akik igazi depresszióval küzdenek? A depresszió ma már nép betegség. A kilátástalanság és a reménytelenség idézi elő.
Nem az életben vele születettekről beszélek.
Na, erről beszélek!
... és arról, hogy a sorsa alakulásáért nem mindig másokban, a körülményekben kell keresi a hibát.
Persze, van az az eset, mikor szerencsétlen a csillagok állása, de akkor neki kell menni újra!
Visszatérve az önbizalomra... az ilyen megoldásokkal lehet önbizalomra szert tenni.
Személy szerint én voltam nagyon fent és voltam nagyon lent is.
Értem, hogy miről beszélsz és azt is értem, hogy ők miről beszélnek.
Én egy dologra jöttem rá az életemben.
Arra, hogy a depresszió a világ legkényelmesebb dolga. És nem engedhetem meg magamnak ezt a fajta luxust! Abba nem kell energiát fektetni csak sodródni kell vele. Ma sincs semmi okom boldognak lenni, de basszus kulcs akkor sem fogom tétlenül nézni és beletörődni abba, hogy csak ennyi jár az életben! Addig nem amíg még vér folyik az ereimben! Nem fogom úgy leélni ezt a nyüves életet, hogy meg sem próbáltam tenni a sorsom és a körülményeim ellen!
Én pont nem, inkább csak nem veszem készpénznek, hogy valami nekem jár, másnak meg nem. Ki mondta, hogy csak az veheti észre az igazságtalanságokat, aki elszenvedi?
De szerintem eltekeredünk a témától. Van, akinek az a baja, hogy átnéznek rajta, viszont vannak helyek, ahol szeretnék, hogy átnézzenek rajtuk, mert akkor talán nem lövik le őket. Az utóbbinak reggel nem az a problémája, hogy attól érzi jól magát, ha jó a haja, hanem ő attól érzi jól magát, ha aznap tud valamit az asztalra tenni, ami esetleg nem falevél leves, vagy döglött macska pörkölt. Szerintem az ilyenek Popper/Müller/Csernus könyvekkel nagyszerűen befűthetnének.
Szerinted aki nem szereti ezeket a baromságokat, az sikertelen? Szerintem épp a sikertelen emberek harapnak rá, mert instant megoldást kínál.
Arról beszélünk, hogy vannak olyan emberek, akik olyan helyre születtek, ahonnan esélyük sincs kitörni. Gy.K.: nem saját magunkról. csak épp körülnézünk a világban, és látunk is sok mindent.
Saját sérelmeiteket vetítitek, amelyeket nem tudtatok megoldani. Ettől vagytok ilyen keserűek.
Kevesen születtek itt ezüst kanállal a szájukban, sokaknak lenne okuk hasonló hőbörgésre.
Szar az élet, mert annak éled meg.
De vannak emberek, akik nem a körülményekben keresik a hibákat a sikertelenségük miatt, hanem elgondolkodnak azon, hogy ők miben változhatnak, hogy megoldják problémákat.
Nagyon egyetértek.
Tipikusan azoknak valók, akik bedepiznek, mert a körömlakkjuk színe üti az új autóét.
Akinek meg megélhetési gondjai vannak arról ő tehet, mert nem elég pozitív. Az ilyenek sose fognak kinézni a saját világukból.
" ezüst kanállal a pofámban "
Pofában a legritkább esetben fordul elő ezüstkanál. Szinte soha.
Lehetsz dühös, csak nem éri meg, mert a harag csak téged rombol le! Ezért jó szelektíven olvasni: csak olyat ami téged épít, a többire meg ma tettem be egy jó cikket! :)
(Egy pszichológus sem mondhatja azt, hogy a bántalmazó apának joga van bántalmazni...)
:)
Meg hasznos is. "Trutyival" és anélkül is.
Valamelyik hasznosság csak beválik. Sok jó dolgot írtunk itt le.(remélem)
De tudod, soká látszik csak az eredmény, sajna!
jah, hülye vagyok, mert nem tetszik néhány túl reklámozott phöcs!
és dühös vagyok, ha olyat akarnak bemagyarázni amit én éltem át és nagyon nem úgy történt ahogy a másik előadja. Pl a vér szerinti apa legyen a gyerek apja, akkor is ha egy állat, akkor is ha csak árt a gyereknek. Azt hiszem ebben az államban jogom van dühösnek lenni, ha meg nem szaladj feljelenteni!
Gusztustalan, mert sosem fordult meg nyomortanyákon! Ott aztán mindegy, hogy a lelked mélyén hercegnő vagy-e vagy daliás lovag! Ha nem akarsz éhen dögleni melózni kell, akár 8 évesen is. Lehet kubikolni, kapálni vagy prostituálódni! Könnyű nagynak szánt gondolatokkal dobálózni, de próbálna meg ott élni, olyan lehetőségekkel. Akkor máris nem a benne lakozó világról beszélne, szerintem.
Biztos én vagyok szociálisan érzékeny, de ezüst kanállal a pofámban nem próbálnék meg kioktatni olyan embert, aki nem a csupa jóba született!
Sőt, a Müller, Popper mellé még a Csernust is odacsapnám!
És ha velem beszél valaki, akkor fogalmazzon világosan és lényegre törően, ha virágnyelvre meg ködösítésre vágyom, majd elolvasok valami 19. századi orosz regényt!
Általában az ilyen szintű írásokat el sem szoktam olvasni, de ma szembejött velem és mélységesen egyetértek: "Megpróbálhatod azt is, hogy mindenkinek megfelelj, akivel valaha is dolgod volt vagy van, de nemcsak azoknál fogsz kudarcot vallani, akik leszarnak Téged, hanem azoknál is, akiknek bármit is számítasz – sőt, még azoknál is, akik számára Te jelented a legtöbbet. Igen, ez a szomorú tény. És nem, nem azt mondom, hogy Téged mindenki leszar, ezért Te is szarj le mindenkit, hanem azt, hogy csak azoknak fogsz tökéletesen megfelelni, akik teljes egyensúlyban vannak önmagukkal, így képesek elfogadni másokat is olyannak, amilyenek. De ilyen emberből nagyon kevés van. Rengetegen élik le úgy az egész életüket, hogy egyetlen ilyen emberrel sem találkoznak, és a legtöbbször ennek az az oka, hogy ők maguk sem ilyenek."
Miért gusztustalan? Mert gondolkodásra késztet?:) Szembe kéne nézni önmagunkkal? Egy kis önértékelést végezni?
Nem beszélnek ők hülyeséget, csak ki kell hallani belőle a lényeget.
Müllert és Popper pedig egy lapon sem fér össze.:)
További ajánlott fórumok:
- Asszertivitás, mint az önbizalom fokmérője
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Miért önbizalomhiányos annyi ember?
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?
- Hogyan csináljak jó nőt magamból? Hogyan küzjem le az önbizalomhiányomat?