Férfiaktól jön meg az önbizalom? (beszélgetés)
Csináltatnék én de még nem mertem elmenni és változtatni mert mi van ha rosszabb lesz.
Jobban látszik majd hogy milyen kevés?
Egyébként törődök magammal is pl tornázok hogy legalább csinos legyek 😃😃
Miért kellene elfogadnod, hogy nem tetszik a hajad? :) Csináld olyanra, amilyen tetszik. De nálad nem ez lesz a probléma. Senki nem gondolja, hogy azért nem tetszik a párjának (akinek tetszik), mert vékonyszálú vagy ritkásabb a haja.
Ha úgy érzed, hogy kevés vagy a párodnak, akkor foglalkozz többet magaddal, ne vele. Nem a külsőddel, de kezdjél valamit magaddal, hogy ne csak egy frizura legyél, hanem több ennél.
A magabiztos emberek hisznek abban, hogy képesek elérni álmaikat. Ha te nem hiszel magadban, akkor más miért kellene bízzon benned? Olvasd el ezt a 15 dolgot, és jegyezd meg, hogy egy magabiztos ember nem tesz ilyent.
1. Nem mentegetőzik
A rendkívül magabiztos emberek uralni tudják gondolataikat és cselekedeteiket. Nem fogják hibáztatni a forgalmat, ha elkésnek a munkahelyről. Nem keresnek kifogásokat hiányosságaikkal kapcsolatosan, mint pl. "nincs időm" vagy "nem vagyok elég jó".
2. Nem riadnak vissza semmitől
A magabiztos emberek nem engedik, hogy a félelem uralja életüket. Tudják, hogy néha olyan dolgokat is meg kell tenniük, amelytől félnek, annak érdekében, hogy személyiségük fejlődni tudjon.
3. Nem engedik meg, hogy elkényelmesedjenek
A magabiztos emberek kerüli a komfort zónákat, mert tudják, hogy ez az a hely, ahol az álmok meghalnak. Aktívan folytatják életüket, mert tudják, hogy ez kötelező a siker elérésében.
4. Nem halogatják a dolgokat
A magabiztos emberek tudják, hogy amit megtehetnek ma, azt ne halasszák holnapra. Nem várnak folyamatosan a "megfelelő időre", a "megfelelő körülményekre", mert tudják, ezeket csak azok teszik, akik félnek a változástól. Intézkedést hoznak most, ma - mert csak így lehet fejlődni.
5. Nem gyötrődnek mások negatív véleménye miatt
A magabiztos embereket nem igazán zaklatja mások negatív megjegyzései. Ők mindig mások jólétével törődnek, tudják, hogy pozitív hatással vannak a világra és nem érdekli őket, ha valaki negatív véleményt alkot. Tudják, hogy az igazi barátok úgy is elfogadják őket úgy ahogy vannak, és nem törődnek a többiekkel.
6. Nem ítélik meg az embereket
A magabiztos emberek nem tűrik a felesleges, saját maguknak okozott drámát. Nem érzik, hogy szükséges lenne megsérteni barátaikat a hátuk mögött, részt venni a munkatársak pletykálkodásában vagy különböző véleményezésekben.
7. Nem állíthatja meg őket az erőforrás hiánya
A magabiztos emberek azokat az erőforrásokat veszik figyelembe amelyekkel rendelkeznek, nem számít, hogy ez kevés vagy sok. Tudják, hogy minden dolog lehetséges kreativitással és munkával. A kudarcoktól nem riadnak vissza, hanem az megoldásra összpontosítanak.
8. Nem hasonlitgatják magukat senkihez
A magabiztos ember nem versenyzik senkivel. Ők csak magukkal versenyeznek, azzal a személlyel, akik tegnap voltak. Tudják, hogy minden ember aki valaha élt a történelem során, annyira egyedi és különleges, hogy abszurd és hiábavaló lenne bárkit is összehasonlítani.
9. Nem kétszínűek
A magabiztos emberek tudatában vannak azzal, hogy nem minden emberrel lehet egyformán kijönni, mert így működik az élet. Nem kezdenek el színészkedni csak azért, hogy jól egyezzenek valakivel. A kapcsolatokban inkább a minőséget keresik, nem a mennyiséget
10. Nincs szükségük állandó vigasztalásra
A magabiztos emberek nem igazán szorulnak másokra. Tudják, hogy az élet nem mindig igazságos és a dolgok nem mehetnek mindig simán. Bár nem tudjanak kontrollálni minden eseményt az életükben, mégis erejüket arra összpontosítják, hogy pozitívan reagáljanak a dolgokra.
11. Nem kerülik az igazságot, még ha kellemetlen is
A magabiztos emberek szembenéznek a az élet kérdéseivel, eltávolítják a beteg gyökeret, mielőtt az egész fa megbetegedne. Tudják, hogy a problémák elhallgatásával, szőnyeg alá söprésével nem oldanak meg semmit.
12. Képesek újrakezdeni
A magabiztos emberek amikor elesnek, képesek felállni. Tudják, hogy a kudarc elkerülhetetlen és része a növekedés folyamatának.
13. Nem kérik bárki engedélyét amikor cselekedni akarnak
A magabiztos emberek habozás nélkül képes megtenni bizonyos lépéseket. Minden nap ez van a fejükben. "Ha nem én, akkor ki?"
14. Nem korlátozzák le magukat egyetlen eszközhöz
A magabiztos emberek terveit nem korlátozhatja semmi. Olyan fegyverekkel élnek, amelyek a rendelkezésükre állnak, tesztelik azok hatékonyságát addig, ameddig azonosítják azt a stratégiát, amely a legjobb eredményt hozza.
15. Nem fogadják el vakon, amit az interneten olvasnak, gondolkodás nélkül
A magabiztos ember nem fogad el minden cikket az interneten, csak azért, mert azt egy újságíró írta.
Szerintem nem jó az ilyesfajta kötődés senkihez. Ha nem tudsz megszabadulni ettől,akkor fordulj orvoshoz!
Találd meg önmagad!
Hát nem de ő férfi
Irigylem aki megbarátkozik a hibáival
Eléggé befolyásolja sajnos igen😞
Magam se értem ha a párom érezhetően oda van értem akkor a magam eme problémájára legyintek,
Ha épp olyan hangulatban van higy épp semmilyen egyből rámtör hogy lehet már nincs oda értem, és akkor jön előtérbe a hajam valódi problémája tehát belesüllyedek egy ön sajnálatba,
Szerintem a szeretetéből merítek önbizalmat hogy úgy fogadjam el magam ahogy vagyok, és ez borzasztó részemről
Változtatni szeretnék ezen
Azon múlik az önbizalmad, hogy ritkásabb-e a hajad? Vágass olyan frizurát, ami dúsít, nem mindenkinek van dús hajkoronája. :)
Szedjél vitaminokat, vagy rakass póthajat. De mintha más problémád lenne. Van egy párod, aki szeret, nem mond rád semmi rosszat, de te ahhoz méred az önbizalmadat, hogy jól érzed-e magad, hogy mennyit bókol. És ha nem bókol, biztos azért van, mert nem olyan szép a hajad, mint szeretnéd. Ez nem egy reális hozzáállás.
Nagyon kedves vagy uána nézek😃
Szívesen fogadom a tanácsot
:)
Tudom, nem kértél tanácsot...
A No.11.Silicea Schüssler só segíthet a hajproblémádon szerintem.
A szépség sójának is nevezik. Implantátum esetén ellenjavallt, tejcukrot tartalmaz!
Az étrendedet kéne átnézni.
Sok szerencsét kívánok!
Igazság szerint minden vizsgálatom negatív
Marad az elfogadás
A párom az életbe nem mondott rám negatívot
Vagy inkább elmegy...
A vége tetszik a cikknek. :)
"Mindig azt mondtad, nem áll jól nekem a hosszú haj, és hogy neked a rövid hajú nők tetszenek.
Ezért rövid hajam volt, legfeljebb vállig érő.
Kinevettél, amikor vörösre festettem a hajam, és azt mondtad, röhejesen nézek ki.
Ezért egy hét múlva újra kiszőkíttettem.
Mindig szóvá tetted, ha szerinted túl erős volt a sminkem. (Legtöbbször szemhéjtust és szempillaspirált használtam.)
Ezért nem sminkeltem magam.
Azt mondtad, csak a bunkóknak van tetoválása és a piercingje. Mindig megpróbáltál lebeszélni arról, hogy hordjam a köldökpiercingem.
Ezért aztán kivettem a piercingem.
Mindig megjegyezted, hogy csúnyák a striáim, akárhányszor megláttad.
Ezért próbáltam őket eltakarni.,
Mindig megjegyezted, ha szerinted híztam egy kicsit.
Így hát elkezdtem kevesebbet enni.
Megjegyzést tettél minden apró hibára, amit vétettem.
Ezért elvesztettem a maradék önbizalmamat."
ha nagyon hullani kezdett a hajad, s már tartós, kéne hormonvizsgálat, meg vannak szerek amik ezt segítik ilyen hajszesz, vagy vitamin... utána kell járni mindenképp...
volt egy időszak mikor nekem is nagyon hullott meg is ijedtem, de aztán elmúlt, szerintem elhagytam a fogamzásgátlót attól volt...
s nálunk inkább velem aggódott a párom, s nem azt éreztem, hogy kevésbé tetszenék neki...
nem számít, sőt... csak egy kiragadott példa volt...
mivel régebben ennyi önbizalmam sem volt, hogy ennyit elgondoljak magamról...
az a baj ám, hogy sajnos az önbizalom vagy egy veleszületett dolog, vagy a neveltetés során történt valami ... s felnőttként azt már nagyon nehéz magunkban helyrehozni tudatosan, elhinni magunkról, hogy jók vagyunk úgy, ahogy vagyunk
Ebben ne legyél biztos:D
A pasik szerintem a feneket nézik elsőre:DDDD
Jaj, a férjem imádta a hosszú göndör hajamat, bár ronda voltam vele:DDD
Legtöbbször rövid hajam van, és semmi baja nincs ezzel sem. Nem mondja, hogy gyönyörű a hajam, de ettől nem zuhanok össze, hiszen mond mást:D Illetve attól függetlenül, hogy nem érdekel mások véleménye, észre veszem, amikor megnéznek. Persze mostanság ilyenkor már ellenőrzöm a sliccemet, hogy fel van e húzva, meg ellenőrzöm, hogy nem maszatos e az arcom, de ha minden rendben van, akkor tudom, hogy rendben vagyok:D
Pontosan!
Van akinek tetszünk és van akinek nem. Ezt el kell fogadnunk, bár sokaknak ez nagyon nehezen megy.
Micsoda haverok!
Az ilyenekkel lazítgatnám a kapcsolatot:D
Még, hogy bárkitől is megkérdezzem, hogy miért pont ő kell neki....Még akkor sem, ha én akarnám magamnak a pasit vagy a nőt...
További ajánlott fórumok:
- Asszertivitás, mint az önbizalom fokmérője
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Miért önbizalomhiányos annyi ember?
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?
- Hogyan csináljak jó nőt magamból? Hogyan küzjem le az önbizalomhiányomat?