Férfi meddőség! Segítsetek! (beszélgetés)
Sziasztok!
Ismerősömnek spermiogram leletén 27 M/ml , 81 M/ejakulátum, 32% progresszív motilitás, teljes motilitás 42%. Normál morfológia 8%. Vitalitás 81%. Erre azt írta az orvos, hogy. Normozooapermia. Ez jót jelenthet?
Az nem is olyan vészes. A fertile chip vagy a MACS biztos segít, ha a mennyiség amúgy jó.
Sok sikert Nektek!
Szia!
Meg. :) 21%-os.
Szia!
Megkérdezhetem, hogy hány %-os a töredezettség?
Neked is nagyon szépen köszönöm!
Az időpontomig utána nézek a lehető legtöbb dolognak! Nagyon hasznos a blogod! Köszönöm, hogy megosztottad velem! ☺️
Nagyon szépen köszönöm! Felhívtam őket! Hihetetlen - számomra mások leírásai alapján -, de 15 nap múlva mehetek az első konzultációra a BMCbe. Vázoltam, hogy hol tart a vizsgálat, a férjem folyamatban, de a nőgyógyászom csak akkor csinál bármit, ha azt ők kérik. Erre a hölgy kedvesen felajánlott az először adott időpont helyett egy korábbit, hogy ne veszítsünk feleslegesen időt ☺️ ez nagyon szimpatikus.
A férjem vizsgálata párhuzamosan folyik a honvédben, addig én is tudok így haladni!
Sziasztok!
A Fertile chippel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata?
(Bocsánat, ha a közelmúltban volt erről szó - csak néhány oldalt olvastam vissza.)
DNS töredezettség miatt lenne rá szükségünk, s ezért szeretnék róla előzetesen tájékozódni. ROS vizsgálat nem volt sajnos, minden egyéb alapérték teljesen rendben van.
Köszönöm! :)
Szia! Megerősítem Fekete szőlőt, nem kell semmi egy meddőségi centrumba való bejutáshoz, nem kell beutaló, se semmi, csak fel kell hívni a kiválasztott helyet időpontért első konzultációra. És azzal is egyetértek, hogy érdemes ilyen helyeken mint a hoxa tájékozódni, sok mindent megtud az ember, amit az orvosoktól nem.
Az adatlapomra, ha rámész, megtalálod a blogom elérhetőségét, sok mindent megosztottam ott vizsgálatokról és az egész lombik folyamatról.
Szia!
Én nem is tudom, hogy mi az az intézményes lista. És még csak javaslat se nagyon kell. Ha meg lesz a kiválasztott intézmény, akkor felhívod és kérsz időpontot. Tőlünk meg se kérdezték, hogy miért jelentkeztünk meddőségi centrumba, ha kérdezték volna akkor is annyit mondtunk volna, hogy hiába próbálkozunk nem jön a baba.Ennyi szerintem épp elég ok! :-)
Ami az intézményeket illeti, mindegyikről fogsz jót is és rosszat is hallani. Én a BMC-be járok, én eddig meg vagyok vele elégedve. Bár hozzáteszem, hogy fontos az "önedukáció", mindent amit most tudok a meddőségről, lombikról, annak 90% itt, illetve egyéb fórumokon, csoportokban, stb tanultam, nem az orvosomtól. Nagyon sok a meddő pár és nagyon kevés az orvos, nemigen van idejük sajnos, ezért minél felkészültebb vagy, annál hatékonyabb az egész folyamat.
Sziasztok!
Megint én. A nőgyógyászom rám se nézett a férjem leletei alapján. Javaslat: meddőségi centrumba utalva - de a jogszabályba vett intézményes listára azt mondta, az andrológus vesz fel. Még mindig érvényes ez az intézményes listára felvétel, mint tb alapú ellátás feltétele, vagy a javaslattal már kérhetek időpontot?
Akkor vizsgál meg mindenfélére, ha azt a centrumból kiírják. Tehát nem tudok "előre dolgozni".
Budapesten ti hova jártok? Melyik intézményt ajánlanátok?
Simán lehet, hogy a doki/asszisztens elírt valamit.
Honvéd kórház andrológiai szakambulancia!
Igen, megpróbálom beküldeni a kérdéseket!
Hmm, akkor nem tudom. Azt hittem, hogy véletlenül elírtad.
Ha szabad kérdeznem melyik laborban készültek ezek a vizsgálatok? Esetleg e-mailben rákérdezhettek,mik ezek hátha kaptok valami tájékoztatást addig is amíg vártok.
Ami a konzultációt illeti, megértelek. Tudom javasolni, hogy írjátok össze a kérdéseket és párod rögzítse a válaszokat, telefonra is lehet letölteni hangrögzítő applikációt. Én párom is így nyomja ha nem mehetek vele, mert mire kijön a dokitól már a felét elfelejti.
Szia!
Az OATSról hallottam, értékek alapján az van, ezért lepett meg hogy más betűket kaptunk (OASM 😅).
Cryospermiára próbáltam rákeresni, semmi értelmeset nem találtam elsőre.
Genetikain is, és utána az összes lelettel lesz konzultáció - nélkülem. Értem én, hogy állami intézmény, de nekem is lenne közöm hozzá. És mint kiderült, ide covid előtt se engedtek be látogatót...
Júli 30 a genetikai mintavétel, annak kb 2 hét a vizsgálata. Utána kérhetünk időpontot az újabb konzultációra. Akkor elvileg lehet majd kérdezni.
Sziasztok!
A férjemnek OASM és cryospermia leett a papírjába írva - ezek mik lennének? Here UH volt, nem találtak eltérést, hormon vérvétel lesz, és kariotipizálást meg Y-kromoszóma mikrodeléciót írtak ki neki. Sajnos nem lehetett bekísérni.
Kedves TUTU79!
Köszönöm szépen a segítséget! Ha nem probléma, akkor írok neked privát üzenetben, lenne pár kérdésem.:)
Szia,
Nekünk más jellegű problémánk van, ezért erre a problémára teljes megoldást jelentő terápiáról nem tudok beszámolni, csak a gondolataimat tudom megosztani veled.
Sok esetben a betegségek abból erednek hogy a szervezetben az anyagcsere lelassul, a szüleinktől megörökölt gén állományunknak köszönhetően pedig kialakulnak a betegségek.
Az érelmeszesedés azért alakul ki, mert az erek falán lerakódik a salakanyag, az érfalak elveszítik rugalmasságukat. Az érfal rugalmasságát a C vitamin is biztosítja, Szentgyörgyi Albert állítólag napi 1 g (1000 mg) C-vitamint fogyasztott. Az Aszkorbin sav nem azonos a C-vitaminnal, mert a C-vitamin bioflavonoidokat is tartalmaz, amelyek az erek rugalmasságát őrzik. Szóval ezért érdemes olyan C-vitamint szedni, amely bioflavonoidokat is tartalmaz, vagyis csipkebogyóval vagy homoktövissel kombinált. Valamint az érfalak rugalmasságát még a narancsvirág is támogatja, pl tea vagy olaj formájában. Illetve a patikában vény nélkül kapható Detralex tabletta. És hát a napi 2-3 L víz elfogyasztása is hozzájárul ahhoz hogy a salakanyagok kiürülhessenek a szervezetből, ne rakodjanak le az ér falán.
Jelenleg párommal Bemer terápiára járunk, ami mikrokeringést javítja. Ezt a terápiát évek óta alkalmazzák a klinikumban. Itt találhatsz bővebb leírás erről:
A terápiás tanácsadó nekünk kifejezetten azt a területet "kezeli" ahol a probléma van. Egy speckó "övet" tesz ránk hogy javítsa a mikrokeringést. Páromnak prosztata problémája van, eddig ő csak 1 alkalommal volt, most vettünk bérletet. A tanácsadó min 30 alkalmat javasolt, nálunk a 12 alkalmas bérlet 20 e Ft ba kerül, és heti 2-3 alkalommal érdemes a terápián részt venni. Valamint egy speckó napi 20 perces tornát is javasolt.
Kísérletekben azt olvastam, amikor a cél az volt hogy a járástávolságot javítsák, hogy Bemer kezeléssel kb 40% javulás várható a keringésben, járástávolság növelésében, ha gyógyszerrel kombinálják, akkor akár 70% os lehet a javulás.
Remélem tudtam segíteni
Sziasztok!
A here UH vizsgálat során az andrológus meszesedést és hegesedést látott. Az ő szakmai véleményétől függetlenül szertnélek megkérdezni titeket, tudtok-e a problémára bármilyen megoldást/eljárást/gyógyszeres kezelést/életmód változtatás/ bármit, amely segíthet?
Van köztünk még olyan pár, ahol a férfinél hasonló probléma áll fent?
Előre is köszönöm!:)
TSHt kb 2 éve néztek nála, mikor arra ható anyaggal dolgozott, akkor normális volt az érték.
Nagyi cukorbeteg sajnos, közvetlen szülői ágról nem sokat tudunk, mert az anyjával nem tartják a kapcsolatot, az apja meg kóros orvoskerülő. A konzultáción ezt is felhozzuk majd.
A macáról annyit érdemes tudni, hogy növeli a tesztoszteron szintet és GOITROGÉN anyagot tartalmaz, ami megtalálható pl a brokkoliban és a kelkáposztában is. Akik pajzsmirigy alulműködéssel kűzdenek és magas a TSH juk kerülniük ajánlott a goitrogén tartalmú zőldségek fogyasztását, mert növeli a TSH-t. Párom ezt is szedi egyébként, de neki a hormonjai teljesen rendben vannak.
Egyébként vissza térve a túlsúly problémára, a férjed családjában cukor betegség vagy hormon probléma esetleg fennáll? Mert ezek az örökletes problémák mint cukorbetegség, inzulinrezisztencia negatívan befolyásolhatják a termékenységet is.