Férfi meddőség! Segítsetek! (beszélgetés)
szia!
Fragmentációs témában: mi egy esetleges következő stimuláció előtt még tettünk egy próbát a fagyasztással:
Elég rossz értékről indultunk, talán 40+% volt a fragmentáció. Ekkor ajánlotta Nagy Melinda biológus a fagyasztást: lefagyasztotta a spermiumokat, egy adagot visszaengedett és megnéztük az értékeket még egyszer. Ekkor már talán 15% alatt volt a fragmentáció, gondolom a sérült spermiumok nem ébredtek fel.
Persze nem tudom, ezt a módszert használják e bárhol, érzésem szerint csak Melinda csinálja...
Illetve magas fragmentáció mellett is van remény, mi az első stimuláció előtt nem nézettük meg a DNS-t, mert ahogy javasolták "elég majd ha nem sikerül" [ez egy borzasztó rossz tanács volt, de akkor még hittünk az orvosoknak :) ]. Ebből a stimulációból 2 embrió lett, és végül a második beültetés sikeres lett! :) [Sok petesejt elindult, de sajnos durván leszelektálódtak az 5. napra, pont ahogy Andi irta, a férfioldal gyengesége miatt.]
Köszönöm szépen, átböngészem. Egyébként semmi hangsúlyt nem fektetnek a ffi meddőségre sajnos.
Szurkolok nektek nagyon.
Én nagyon sokat olvastam utána annak, hogy mit lehet tenni magas dns fragmentáció esetén. És találtam egy amerikai oldalt, ahol az ottani orvos írt erről és a kezelés lehetőségéről.
Érdemes elolvasni. Döbbenet! És ezt itthon nem ajánlják, pedig sokkal jobb eredményeket érnek el biopsziával (62,5% a teherbeesési arány).
A mostani magyar közlönyben is már írják javaslatként. Egyébként érdemes elolvasni a közlöny meddőségi eljárásra vonatkozó részét a 29.oldaltól.
Én az era tesztes részen is ledöbbentem, hogy nem is érnek el nagyobb sikereket vele azoknál, akiknál vizsgálták, szemben azokkal, akiknél anélkül volt a beültetés.
Szóval én már nem kisérletezem többet. Nekem minden bizodal am a TESE műtét által nyert spermiumokban van. Ugyanis a herében még nem éri oxidatív stressz (legalábbis minimálisan) szemben az ejakuláció útján ért károsodással.
Én szeptemberben megyek, ha sikerrel járok, mindenképp megírom. :)
Szia!
Dns fragmentációs index. A spermiumok töredezettségét mutatja.
Szia!
A fertile chip nem ér semmit...tapasztalat (saját sok és ismerősök szintén)
Kérd inkább fagyasztott spermábol való megtermékenyítést, mert az olvasztás jobban szelektál ezerszer, mint a fertile chip.
Mi most TESE felé megyünk így a 9.lombiknál....ez eddig nem colt és egyénként az új ajánlás szerint (meg is jelent a közlönyben) 3 sikertelen után javallott a TESE magas dfi esetén.
Melyik intézetbe jártok?
A fertile chip-et dicserik, de ha csak par kosza mozgo kisficko van, akkor nem biztos, hogy megeri a penzet. Ellenben a MACS-rol olvastam, hogy nagyon hatekony volt ilyen esetben.
Probaljatok meg a tobbit is, amit irtam, vesziteni valo nincsen. Mi mar csak a MACS-et es az esotancot nem probaltuk kb.
Sziasztok.
Volt valakinek közületek sikeres lombik magas DNS fragmentació mellett? Nekünk sajnos 42%, az andrológus nem javasol most lombikot, de a kezelő orvosom igen. Köszönöm ha megosztod a tapasztalatod!
Köszönöm!
Volt időm végigolvasni a blogodat együltő helyben! Nagyon hasznos, és jól írsz! Köszönöm még egyszer, hogy megosztottad!
Sziasztok!
Most szerdára van 1. konzultációra időpontom. Kérték, hogy vigyek beutalót a háziorvosomtól vagy nőgyógyászomtól.
A háziorvos lepattintott, mert másnaptól szabira ment, amikor telefonáltam, és ő azt mondta, amúgy sem adhat. A nőgyógyászom meg meglepődött, hogy kérnek ilyet - írt egyet, ami úgy néz ki, hogy: "T. Budai Meddőségi Centrum! Kérem nevezett szíves vizsgálatát és ellátását. Leletek csatolva."
Ennyi. Nincs megnevezve a Szent János Kórház meg hasonlóak.
Ez így megfelelő? Csak azért bizonytalanodtam el, mert úgy nézett ki, hogy a doki azt se tudja, hogyan nézzen ki a papír.
Szia Panna07!
Megkérdezhetem,hogy melyik intézményben sikerült fertile chippel a beültetés? Nálunk is DNS fragmentációs probléma van.
Köszönöm!
Köszönjük! :)
Majd igyekszem nem elfelejteni megírni, hogy mi lett, hátha valakit még érint a téma.
További ajánlott fórumok:
- Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk!
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Kérlek segítsetek, meddőséggel hova fordulhatok?
- A varicokele - az egyik leggyakoribb oka a férfi meddőségnek
- Férfi meddőség
- Székesfehérváron vagy a közelében van lehetőség férfi meddőségi vizsgálatra?