Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Klíma fogyasztása fórum

Klíma fogyasztása (beszélgetés)

14. kerjan (válaszként erre: 13. - Channa*)
tegnap 11:37
Ezzel a mérővel több funkciót is tudsz mérni.Jelenidejű fogyasztás,amivel tudod nézni a pillanatnyi értékeket.Beállíthadod napira is.Beállíthatod a forintális fogyasztást is.Egyéb fogyasztást is tudsz mérni egyenként.
13. Channa* (válaszként erre: 12. - Kerjan)
tegnap 09:32

Erre jó maga a villanyóra is, nem?

Persze, csak akkor ha külön van mint nekünk.

Nekünk is csak a Htarifa miatt mérhető külön, előtte nehezebb volt;)

12. kerjan
tegnap 07:26
Van fogyasztásmérő.Kb 5000 forint.Pontosan meglehet határozni.
11. simple
tegnapelőtt 20:02
Én minden hónapban írom a fogyasztást. Még sosem vettem észre, hogy több lett volna a fogyasztás a klíma használat miatt. Szerintem alig fogyaszt.
10. Channa* (válaszként erre: 5. - Birebora)
tegnapelőtt 17:10

Igen, a fűtésre sokkal nagyobb a fogyasztás.

H-tarifával havonta 45-50 ezer a 4 klímával a fűtés egy 140 nm-es házban.

Most a hűtésre, április 15-e óta 253 KW-t használtunk.

A fiamék többet klímáznak, de sosem megy éjjel-nappal mind a kettő.

Mi is használgatjuk, mind a 2 klímát, de pl. ma kb. fél órája kapcsoltuk be, megy kb. 2 órát és kikapcsoljuk. Nem a fogyasztás miatt, hanem azért, mert fázok, hiába van 25 fokra állítva. A hálóban úgy szoktuk, hogy esténként kapcsoljuk be, kb. fél órára 24 fokra.

Tehát, 2 hónap alatt 253 Kw-ot fogyasztottunk, ami a kedvezményes tarifával megy, mert hűtésnél beleférünk, és nem megyünk fölé, azaz 38 Ft-al?

Ha a 210 Kw-ot átlépjük, akkor már 70Ft/KW lesz, de bőven benne vagyunk a 210-ben.

9. komor (válaszként erre: 8. - Birebora)
tegnapelőtt 16:25

Sokféle van. Vannak 2-3-4-5 kW-os klímák, attól függően, hogy mekkora kell.

Nem mindegy, hogy mekkora a hőkülönbség a külső és a belső hőmérséklet között. Ez a 6-8 C fok körüli hőkülönbséget amiatt is javasolják, hogy ne fogyasszanak a klímák nagyon sokat. Minél nagyobb a hőmérséklet különbség, annál nagyobb a fogyasztása.

Nem mindegy, hogy mekkora területen használod, a nagyobb területen hűtő megint csak többet fogyaszt.

Azt hiszem, hogy ezek az okos klímák nem max kapacitással mennek, de hogy milyen rendszer szerint erősen, vagy gyengén azt az Airtiger sokkal jobban tudja.

tegnapelőtt 15:48
Azt mondják a korszerű klímák annyit fogyasztanak mint egy hajszárító.
7. Airtiger (válaszként erre: 1. - Violka)
tegnapelőtt 15:06
Kb. 4-5000 Ft havonta,ez egy durva átlag.A 25C fokot vettem alapul,meg kint 32 C fokot. Nekem ez a szakmám.
tegnapelőtt 14:33

Ezt így nem lehet megmondani, hiába ismerjük az eszköz fogyasztását. Egyrészt szakaszosan üzemel, másrészt működési fokozatok vannak. Mi Eco-n használjuk, mondjuk még nem kapcsoltuk be, viszonylag hűvös a lakás, mert csak pár napja van gorróság. Hamarosan muszáj lesz, ha átmelegednek a falak.

Szerintem villanytűzhely többet eszik, és az ezer wattos főzők, vasaló.

tegnapelőtt 14:21

Hát nem tudom. 14 éve van klímám. A lakásunkban kettő is, a nyaralónkban egy. Én aztán használom. Még soha nem fizettem + 26 ezret. A lakásban átalányt fizetek, ami havi kb. 5.600.- Nem fizettem még éves szinten sem 26.ezerrel többet.

A nyaralónkban is ha megy a klíma (márpedig megy) 5 ezernél nem fizettem többet a nyári hónapokban sem.

Igaz ha itthon vagyunk akkor ott nem megy, ha ott vagyunk itthon nem megy. Tehát megoszlik, de akkor sem bődületes plusz és nem észrevehető. A szomszédom 2 klímával fűt télen, elmondása szerint 45-50 ezret fizet, de éjjel-nappal megy a fűtés.

tegnapelőtt 14:10
Ha van H tarifád akkor van órád.Ott meglátod a mennyiséget,csak szorozni kell.
tegnapelőtt 14:03

[link]

[link]

Így egyszerűbb, mint leírni lépésről, lépésre.

Pláne, hogy nem smerjük a klímád paramétereit.

2. fenevigye (válaszként erre: 1. - Violka)
tegnapelőtt 13:58
Sokat. De muszáj. Pl én nem tudok aludni ha több mint 14 C-fok van.
tegnapelőtt 13:08
Nem vagyok klíma szakértő, ezért kérdezem, hogy ebben a kánikulai időszakban mennyit fogyaszt a klíma (bel és kültéri) 25 C fokra álliva folyamatos üzemeléssel.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook