Férfi meddőség! Segítsetek! (beszélgetés)
Akkor kezelik a hormon problémát,ha alacsony valamelyik,azt tudják pótolni,és akkor helyreáll a rendszer.
A magas FSH a here szövet károsodását jelzi!azért nincs értelme semmilyen kezelésnek!De ne idegeskedj,a biopsziát többször is megszokták ismételni,és onnan gyakran lehet jó anyagot nyerni!ismerek olyan párt,akinek igy sikerült a lombik elsöre!
A mai laboreredmények alapján a FER14 és a többi vitamin, plusz az endokrin problémák kezelésének eredményeként jelentősen nő a tesztoszteronszint három hónap alatt :) Az FSH változatlanul magas, de úgy néz ki, hogy a többi hormon elindult a normál tartományok szélétől a közepe felé :)
Szia!Nekünk is ugyanezt mondták,h ezzel nincs mit tenni.Nektek mi lett a biopszia eredménye?Találtak benne jó minőségű “anyagot”?
Nálunk is ez volt,s érdekes,h nekünk nem mondták h a hormon értékeket kezelni kell!! Azt mondták ez van, ezen nem lehet változtatni...
S mentünk is a biopsziára...de annyi helyen olvastam,h ment a hormon helyreállitás...
Ugyanez a helyzet nálunk is. Magas FSH, normális, de alacsonyabb tesztoszteron. Biztos biopszia lesz. A kérdés, hogy mikor.
Nekünk azt mondta az andrológus,h a hormonszintje azt mutatja,h: alacsony tesztoszteron-nincs elég sperma,magas fsh-a szervezet erőlködik,h legyen...azt mondta nincs más megoldás csak a biopszia.
Nálunk is azoospermia a probléma. Az endokrinológus egyértelműen a hormonális eltérések kezelését javasolta elsődlegesen (van olyan is, rögtön három), még a biopszia előtt. Most a hormonális problémákra már nagyjából 3 hónapja kap gyógyszert a férjem. A héten megtudjuk, hogyan tovább.
Nem kellene a hormonszintjét helyre tenni? A vitaminok csak azoknak segítenek, akiknek ez áll a probléma hátterében. Persze ártani nem árt, de egy vitaminkúra is három hónap legalább.
Szia!Azt mndta a doki,h nincs értelme,mert a műtétig 3 hét van és a vitaminok csak az érési folyamat végében játszanak szerepet...hát nem tudom.Lehet,h ma ettől függetlenül csak bevásárolok,ártani biztos nem fognak.
Szia! Én nagyon nem vagyok járatos a dologban, saját tapasztalatot tudok csak elmondani. Tavaly októberben a férjemnél oligo-asthenozoospermiat diagnosztizáltak. Akkor a doki javaslatára elkezdte szedni a következőket: c vitamin 1000mg/nap, Q10 100mg/nap, Omega 3 zsírsav, Profertil 2X1 /nap.
Illetve a Profertilt csak egyet szedett naponta.
Decemberbe visszamentünk a 3 hónapos kontrollra, és 1,5 szeresére növekedtek az értékek.
Nem tudom a ti problémátokon segítene e valamit, esetleg ezekkel lehet próbálkozni.
Nektek semmit nem javasolt a doki?
Sok sikert kívánok!!!
Sziasztok!Még új vagyok,de sajnos itt vagyok...Páromnál 2 év próbálkozás után szeptember végén derült ki,h azoosoermiája van.Kellett 3 hónap mire összekapartuk magunkat,közben votunk a bükki füvesembernél,issza a teáit rendületlenül.Tegnap mentünk vissza 2. mintaadásra,semmi változás,így aztán ma reggel megkaptuk az időpontunkat biopsziára,feb 6 lesz.Nincs visszere,hormonja: magas FSH,alacsony tesztoszteron.A doki azt mondta nincs más lehetőség.Szerintetek van értelme addig vmilyen vitamin kúrának?
Hello!szeretném a véleményeteket kérni...a férjemmel voltunk gyogyfürdöben 1 napot december elején...mivel 5méterre van tölünk a fürdöhely,ö megint menne...mit gondoltok,már egyszeri fürdözés a termál vizben,mindent tönkre vághat?(vitamin kurán van,herevisszér mütét után,nagyon gyenge eredményei voltak)Nem szeretném,ha megint elmenne fürödni,habár lehet,hogy 1-1 fürdözés néha nem is árt annyira..?
Szia! Január végén kell menni újabb vizsgálatra, úgyhogy egyenlőre még nem tudjuk. Most tart a második doboz vége felé.
Szia! MI újság veletek? Emelkedtek a férjed értékei a Profertiltől?
Sziasztok! Van esetleg valakinek eladó Profertil?
Ha az lenne a hibás,szerintem kapott volna hormonkészitményt...Majd meglátjátok a Profertil után...Sajnos nagyon sok türelemre van szükség ezen az uton...Kitartást nektek...
Köszönöm szépen, még mi is hezitálunk. Az orvosunk csak annyit mondott, hogy kissé alacsony a szint és hogy sportoljon a párom, de ő alapból sportol..Elkezdte szedni a Profertilt, csak attól félek, hogy az nem lesz elég, lehet, hogy az alacsony tesztoszteron a hibás...
Szerintem meg kérdezz rá az orvostol...ha nem kaptok világos választ,kérj másodvéleményt.Ha alacsony a tesztoszteron,gyenge a spermium termelés..viszont ha az orvos nem javasolt semmit,akkor lehet,hogy még határon belül van.Szerintem hanyagold ezeket a "shoppos" készitményeket..mert azok valoszinü,hogy hatnak az egész hormonháztartásra!Nehogy nagyobb bajt csináljatok..Mindenképpen kérj erröl orvosi szakvéleményt!
Szia. Szerintem nèzzetek szèt valamilyen builder shopban. Ott vannak ilyen kèszítmènyek amik erre jók ès teljesen növènyi alapanyagból kèszülnek. A Larginint èn is onnan szerzem be. Valamint hasznos sok feherje fogyasztás ami elvileg használ.
Sziasztok! Tesztoszteron szintet mivel lehet növelni? Az orvos nem mondta, hogy hormonkészítmény kellene, így valami gyógynövényre vagy étrend kiegészítőre gondolok.
Erős vagyok csak a szervezetem erősen tiltakozott a hormonok ellen amit jelnek vettem hogy talán egy kicsit le kell állni...
Igen nekünk friss.Van egy ismerős pár akinek szintén biopszia volt az első sikerült nekik.Sokmindentől függ ez sajnos...
Ohh sajnalom! es nektek friss sp volt akkor ha jol ertem? Nekunk ez a masodik lombik, jovo heten lesz p leszivas kb. Nagyon nehez az biztos de nem adjuk fel, ti is legyetek erosek!
Nekem már kettő nem sikerült.Az első nekem is májusban a második augusztusban.Mehettünk volna most novemberben de nem érzek erőt...most tervezünk egy sp vizsgálatot hogy mi újság.
Szoval barmi lehet sztem azt h miert volt nulla es a mutetnel meg miert volt egy csomo sp. Azt ok is csak talalgatjak. Varom a dec konzultaciot h mi lesz
Hihetetlen.... amugy nekem most folyik a stimu a kov lombikra, es ma talajoztam egy lannyal akivel majusban voltunk lombikozni, akkor neki sem sikerult, szinten ferfi gondok, most meg 7 hetes es spontan terhes lett
Nálunk sem volt egyáltalán egy db sem!
Persze volt genetika meg miegymas meg, elvileg minden rendben
További ajánlott fórumok: