Félős gyermeket érdemes gyermekpszichológushoz vinni? (beszélgetés)
köszi, hogy leírtad ezeket, attól tartok, hogy nem fogjuk tudni elkerülni.
Szép estét :)
nem tudok mindent visszaemlékezni, de nem akartam menni társaságba. féltem a többi gyerektől, nem létesítettem kapcsolatot csak a kedvenc osztályfőmmel voltam mindig.
nem tudni mi votl az oka. már kicsben ilyen voltam, de szerintem a kedves gyerekpszichológus és a felnövés együtt segített. én hosszabb ideig jártam, de soha nem votl kényszer. nem mondták h most megyónk mert gond van veled. játék volt az egész nekem.
szerinted ha a természetéből adódik, akkor nincs szükség pszichológusra? Mert ő mindig is zárkózott volt: pl másfél évesen elsírta magát, amikor a szűk család ajándékot akart adni neki a névnapján.
Hogy lehet orvoshoz eljutni? ezek fizetősek?
Én anno nagyobbként kerültem gyermekpszichológushoz, nekem rengeteget segített.
Később, azaz idén Tavasszal az 5 éves Fiamat vittem el hozzá, mert aggódtam, hogy a körülötte zajló dolgok miként hatnak rá (a volt férjem, azaz az Apukája a második családját is otthagyta...)...szerencsére ez az egy alkalom volt csak, többre nem volt szükség a pszichológus szerint és így utólag persze szerintem sem volt többre szükség, de akkor nagyon fontosnak tartottam, mert ez a helyzet túlszárnyalt engem :-(
ha úgy érzed, hogy nem a természetéből adódik, hanem belső szorongás, akkor nyugodtan vidd el...
(Én a fiamnak, nem azt mondtam, hogy pszichológushoz megyünk, hanem, hogy egy beszélgetős nénihez, akinek bármit elmondhat, még a titkait is és nála biztonságban lesznek a szavai, bármit is mond)
lányom 3,5 éves, és nagyon fél az emberektől, még a saját ovónéniére se mer sokszor ránézni, egy gyerekkel se játszik.
Kiváncsi vagyok, hogy van e valakinek ilyen tapasztalata.
Most el kell picit mennem, de kérek mindenkit, hogy csak akkor írjon, ha nem akar támadni
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Egy 2 éves gyermeket el lehet/szabad vinni temetésre?
- Az apukánál helyezték el gyermeket kb 1éve. Az anyuka most vissza akarja perelni és külföldre vinni. Van esélye?
- Antibiotikum szedése idején lehet a gyermeket közösségbe vinni?
- Miskolcon az gyermekorvosi ügyelet hogy van? Hétvégén napközben is be lehet vinni a gyermeket az ügyeletre?