Félek a szüléstől!! (beszélgetés)
Elolvastam a másik, dohányzós fórumot, és bár ne tettem volna... Álmomban se jutott eszembe, hogy a XXI. században még itt tartunk!
Egyébként meg kíváncsi vagyok, hogy az, akinek annyi önuralma sincs, hogy a magzatának (és magának) nyilvánvalóan ártalmas dologgal felhagyjon, mit fog tenni az első időszakban, ami bizony sokszor megköveteli a lemondást és az önuralmat... Mondom ezt úgy, hogy valaha nagy dohányos voltam, és gyakorlatilag nincs olyan barátnőm, aki ne lett volna az, és érdekes mindannyian kibírtuk azt a 9 hónapot cigi nélkül... Bocsánat az offért.
Elkezdtem olvasni azt a cikket amire valaki hivatkozott, hát már az elején egyetértek 100%:
A szülés élménye sokban függ a párkapcsolat jellegétől is, az érzelmi-anyagi körülményektől, és társadalmi közállapotoktól.
Miért van az, hogy leginkább azok "szenvedik" meg a szülést és hánytorgatják évekig, akik eleve nincsenek valahogy rendben a női mivoltukkal, vagy a nő szerepével. Szóval komolyan, Trixxi, ne nyűgként éld meg, hanem mint kitüntetés: TE ÉLETET ADSZ!
Kérdés: szeret a párod? Ő is fél a szüléstől? Sztem ha ezt tisztázzátok és úgy mentek oda, hogy együtt vagytok, lesztek, akkor nem lesz probléma, valaki mondta is, hogy a fájdalmat, rosszat valahogy kitörli az ember utólag az agyából és ez tényleg így van. Amire szomorúan emlékszik vissza az anyuka, az leginkább a külső körülmények.
Érted, a szurit is beadhatja egy bajuszos, sűrű szemöldökű, ellenszenves nővérke, vagy egy kedves és szép. Esetleg ott lehetsz egyedül, vagy valakivel aki elkísér, a fájdalom adott, a körülményektől függően úgy emlékszel majd vissza, hogy förtelmes volt, vagy tűrhető, nem?:)))))
Én akkor féltem a szüléstől,mikor mégcsak tervben sem volt..aztán mikor terhes lettem egyáltalán nem,sőt az utolsó pillanatig nyugodt voltam..átadtam,vagy megadtam magam a szülésnek,és próbáltam együttműködő lenni..
Bár nem fórumoztam,de kismamás könyveket olvasgattam..
Később itt tudtam meg,hogy lehet fájdalómcsillapítót kérni..(szívesen éltem volna vele..:)
Ez relatív dolog, van egy ismerősöm , aki végig dohányzott és most is . a fia 12 éves és focizik , jól tanul-.----
Nem tudom miért jó vészmadárkodni...én is cigiztem , míg nem tudtam ,hogy baba lesz..söt 3 hónapig ittam is alkalmanként.
Mikor a doki bejelentette, hogy baba van , a poén kedvéért azt mondtam, hogy na akkor a tegnapi két jack daniells nem kellett volna:) Erre a doki, hogy az elején nem lényeges, attól nem lesz semmi baja a babának, amelyik meg akar maradni megmarad.
Az utolsó harmadban azért érdemes felhagyni vele, amikor az idegrendszer is fejlődik...
Semmi okod a szüléstől félni.
Tudom, mert már kettőn túl vagyok, megspékelve a kettő közt egy spontán vetéléssel.
Inkább a attól félj, hogy bagózol, s nem tudhatod, milyen kárt teszel ezzel a kicsidben.
:) majd kiötlöm melyik legyen...
Néha odabújik hozzám a kutyusom , horkol mint az istennyila, a pici meg nagyon mozog olyankor...nem lehet elég korán megszokni a horkolást:)
Ha szeretnél sokáig szoptatni, vagy csak azt, hogy hamar beinduljon a tejed: evés előtt mesélj egy rövidke mesét a fiadnak. Válassz 3-4 kedvenc mesét.
Aztán mikor megszületett, kezdd el mesélni ezeket miközben a szoptatáshoz készülődsz, már akkor nagyokat fog nyelni, meg nyalogatja a szája szélét.
Tudja, majd hogy evés következik :) Tudni fogja, hogy cselekedni kell.
Én is így indultam neki. Már az első pozitív teszt után elmeséltem a lányomnak, hogy bemegyünk, szuszogunk, beigazítod a fejed, anya nyom 3at, te sokat segítesz majd és pillanatok alatt túl leszünk rajta. Első fájástól utolsó öltésig 1,5 óra.
Nem kaptam fájdalomcsillapítót, de nem is volt rá szükség. :DD
Hédi csak addig sírt míg tőlem távol volt (fürdés, pelenkázás, méricskélés) aztán már hangja sem volt!
szia, en a fiamat epiduralis nelkul, a lanyomat epiduralissal szultem es eg es fold a kulonbseg...minek szenvedni ha nem muszaj!!!!
mondhatom, hogy a masodik szulesem fajdalommentes volt, hala az epiduralnak es nem utolso sorban a szulesznomnek..olyan profi volt, hogy gatmetszes nelkul ment a dolog, szoval utana sem fajt semmi, tudtam ulni, ellentetben az elsovel :) annyira csodas elmeny volt ez a szules (iden februarban) hogy minden nap szulnek felelem nelkul :) ferjem is csak nezett, hogy az elsohoz kepest ez mennyivel mas volt..szoval ha ennyire felsz ajanlom a fajdalomcsillapitast..attol a szuritol meg ne tarts, nem erez az ember semmit...
hajra! :P
lehetőleg ahogy mindenhez ehhez is pozitívan állok.Mikor megtudtam ,hogy baba lesz összeolvastam a neten mindenfélét.....na ezt nem ajánlom senkinek...
Most a 23. hétben vannak napok ,mikor eszembe se jut...mondjuk ha hányingerem van , akkor igen....de nem pörgök rajta....biztos vagyok benne , hogy könnyű szülésem lesz, és hogy egy szép ,mosolygós fiam lesz:)
oh én azokat a szülésélményeket, amik úgy vannak tálalva ,mint a világ legnagyobb szenvedése el sem olvasom.
Trixi neked se kéne!!!
Szia!
Ha annyira félsz,már van lehetőség a fájdalom csillapításra is.(EDA)Meg kell beszélni a dokival.Ez is egy lehetőség...
Sok sikert!!!
Ne félj Tőle!! Főleg ha bent lesz a párod. Mi végig viccelődtünk, fájt, nem azt mondom, de Én már annyira izgultam, hogy milyen lesz az Én kis Picim. És a legviccesebb, hogy most már nem is emlékszem mennyire fájt. Valahogy nem tudom olyan szőrnyen előadni, valahogy az agyam törölte a rosszat, és egészen máshogy emlékszem rá, mint ahogy volt. Olyan fura. De ne félj!
8 hónapos pici, gyönyör Anyukája :D