Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Félek a szüléstől!! fórum

Félek a szüléstől!! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
165. Hannapanni (válaszként erre: 163. - Bendőbenő)
2011. dec. 11. 15:48

Ha félsz, az nem segít! :-)

Inkább olvasgass pozitív szüléstörténeteket. A nehéz tágulás nem öröklődő, hanem azért van, mert nem a megfelelő hormon áramlik benned. Ezt pedig azzal lehet elérni ha jól bestresszeled magad, ezért igyekezz a lehető legnyugodtabb körülményeket teremteni magadnak, hogy ne az adrenalin "üss vagy fuss" energiája legyen benned, amikor tágulni kell. Ez a legfontosabb!!! Ha ez megvan, akkor semmi gond nem lesz a tágulással! Erre vagyunk teremve!!!

Nekem a dokik adtak anno adrenalin-löketet a hozzáállásukkal, akkor 33 órát vajúdtam, pedig ők "mindent megpróbáltak". Amikor nyugalomban szültem, akkor meg simán ment a tágulás.

Nem győzöm mondani:

OLVASSATOK UTÁNA!!!

(Útmutató szüléshez, Orgazmikus szülés, Vajúdástámogatás mindenkinek, stb.)

164. 71c9045211 (válaszként erre: 163. - Bendőbenő)
2011. dec. 11. 09:25
Reméljük nem lesz ilyen bár én a fiammal szinte alig tágultam és ki kellett cibálni belölem aztán jöttek a komplikációk,azt gondolom ilyen esetben inkább császár lenne jó.
2011. dec. 10. 22:36
sziasztok. Én attól félek, hogy nem fogok eléggé tágulni. Anyukám ma említette, hogy ő is így járt, és vákuummal szült. Ezt nem tudom mit jelent, de félelmetes.
162. f758a7200f (válaszként erre: 161. - 71c9045211)
2011. dec. 10. 19:07

Ez 100%-ig igaz, én is nagyon sokat mozogtam az előző kettővel és a mostanival még többet mert a tornán kívül most futok a gyerekek után és a kutya után is. De a sportolós kismamáknak könnyebb szülésük van, rövidebb vajúdás, kevesebb komplikáció és hamarabb is visszatérnek a régi alakjukhoz.

Ez abból is adódik, hogy képzeljük el, ha nem is vagyunk terhesek, és csak úgy sok sportolás után kihagyunk 9 hónapot, milyen hamar elveszíti az ember az izmokat, stb. Míg egy kismama aki aktív, ő kihasználja ezt a 9 hónapot is, és mikor szül, nem a nulláról indul, hanem egy nagyon kis mennyiségű nem megerőltető torna is megteszi a hatását:)

És a babákról meg annyit, hogy a sport miatt jobb a méh vérkeringése, a babák csípik mikor anyu tornázik, és a sportos mamiknak rendszerint a gyerekük is vasgyúró lesz.

A szülés könnyebbsége az onnan ered, hogy már a pociban hozzászoknak, hogy az anyuka sokszor "erőlködik", és így nem pánikolnak be annyira a szülés során, pl kiegyensúlyozottabb ezeknek a babáknak a szívverése stb.

Most abba nem megyek bele, hogy ha a sport ellenére pl valakinek faros babája van, esetleg más probléma ami miatt császár kell, de úgy önmagában a sport nem okoz semmi kárt, és ha hüvelyi szülés van, akkor amit már az elején írtam, érvényes:)

161. 71c9045211 (válaszként erre: 160. - *Vinike*)
2011. dec. 10. 12:37
Én a sorsra bizom hogyan fogok szülni sokat mozgok állandoan rohanáglok és minden munkát ugyan ugy végzek mint eddig, olvastam Rubint Rékától ha egy nö folyamatosan "edzett" marad az izmok tágulnak és könnyebben szül ebben bizok.Fogadott dokim nem lesz olyan összegeket mondanak amit nem tudok kifizetni igy marad az aki ügyeletben lesz.
160. *Vinike* (válaszként erre: 159. - Trixxxi0918)
2011. dec. 9. 19:28
Az elsőnél rettegtem 9 hónapig! :)))) Kellett hozzá egy kőkemény 12 órás szülés,hogy most azt mondhassam,nem félek. Ha azt kibírtam,már nincs mitől félnem.:))))))
159. trixxxi0918 (válaszként erre: 158. - *Vinike*)
2011. dec. 7. 20:50
Én is örülnék, ha úgy érezném,hogy nem félek :D
158. *Vinike* (válaszként erre: 157. - 71c9045211)
2011. dec. 7. 08:24

Most úgy érzem bármikor jöhet a kistesó,már nem fogok félni a szüléstől. Ezt túléltem,ennél meg nem nagyon lehet rosszabb! :DDD

Persze ez megváltozhat még addig! :) Sajnos egyenlőre esély sincs rá.:((

157. 71c9045211 (válaszként erre: 155. - *Vinike*)
2011. dec. 6. 18:09
Hu ez nem lehetet könnyü ,de szerencse ,hogy rendbe jöttélÉn a fiammal 18 órát vajudtam de most már nem félek annyira mert egy olyan orvos fog szüleszteni akiben nagyon megbizok ( nála szültem a lányomat)Most csak arra gondolok ott lesz a férjem és ez az orvos és együtt megszüljük a babát:)
2011. dec. 6. 16:45

Egy tanulságos cikk:

[link]

No comment.

2011. dec. 6. 15:52

Háát,hogy éppen mi okozta a repedést,azt meg nem mondom...esett a babám szívhangja,nagyon kellett sietni. Nem voltak elég erősek a tolófájások (éljen az oxitocin! :SSS),hasizomból pedig 12 óra vajúdás után hiába nyomtam teljes erőmből,sajnos kevés volt.

Hárman tágítottak felváltva,nyomták a hasam,és végül vácuumoztak. Amikor "kirántották" a fiamat,vitt mindent ami az útjában volt. Méhnyakrepedés,horzsolás,külső repedés...minden volt.

Ennek ellenére elég gyorsan regenerálódtam,és nem is panaszként írtam az előző hsz-t! :))) Csak gondoltam leírom,hogy nem mindig a gátmetszés a legfájdalmasabb a szülés után.:)

Bízom benne,hogy a következő baba sokkal természetesebben fog a világra jönni. Már ha sikerül meggyőznöm apukát végre! ;))

154. f758a7200f (válaszként erre: 152. - *Vinike*)
2011. dec. 6. 09:05

Vinike, sajnalom:(

En nem erzek semmit frontkor de pl nalam amikor gatmetszes volt, a 2 nyavalyas oltes tobb mint 2 honapot vett igenybe, hogy felszivodjon, a gatvedelem utani 2 oltes meg 15 napot. Szoval pont forditva mint nalad. Mas egyebkent az olyan repedes amit az orvos okoz ha ranyom a hasadra, mint az amit a baba, nem tudom, a te esetedben melyikrol volt szo. Sok sikert a kovetkezohoz:)

153. Hannapanni (válaszként erre: 152. - *Vinike*)
2011. dec. 6. 08:36

Sajnálom, hogy ilyen fájdalmas tapasztalatod van! Egy barátnőm is szakadt a második gyereknél, és nagyon rossz volt neki is.

Amikor ellenzem a rutinszerű gátmetszést, akkor csak annyit mondok, hogy a nők többségének (90% felett) teljesen fölösleges, és a semmi vagy szinte semmi helyett kap az ember egy aránylag durva sebet. És ez baj. Meg az is baj, hogy a barátnőmnél a doki nem volt ott, mert azt hitte, később bújik ki a baba, a szülésznő meg azt mondta, hogy tartsa vissza (he-he). A gátvédelem pedig elvileg arról szól(na), hogy fizikailag legyen ott egy hozzáértő személy, aki ha kell segít, hogy legyen módja a szöveteknek ellazulni. Alapból ezt a testünk tudja, de ha nem minden körülmény ideális, akkor kell a segítség. És ha ez sem elég, AKKOR kell vágni. De ez százból néhány nő, és nem mind.

Az sem mindegy ilyenkor, hogy siettetve van-e bármi módon a vajúdás, mert az is megborítja azt a bonyolult hormon-koktélt, ami az ideális feltételeket megteremti a testben. Nekem a másodiknál emiatt a méhszáj repedt be egy picit, de szerencsére semmi tartós következménye nem volt.

A háborítatlan (és nagyon intim körülmények közt zajló) szüléseimnél nem volt semmi probléma, de ott tényleg minden ideális volt.

Esteleg érdemes lenne a homeopátiában utánanézni, hátha van olyan szer, ami így utólag is segít, hogy megszűnjön ez az érzékenység/fájdalom!

2011. dec. 6. 07:20

Visszaolvasgattam egy picit. Lenne néhány ellenvetésem. A gátmetszés szükségességéről. Előrebocsájtanám,hogy én sem szeretem a "művi" dolgokat,és legnagyobb vágyam,hogy ha lesz második babám,akkor Őt gátvédelemmel hozzam a világra. Mert az elsőt nem sikerült. De amit a repedésről írtatok,azt megcáfolnám. Nagyon nehéz szülésem volt. Amikor eljött az ideje,akkor a doki vágott. Ugyan láttam az ollót,de semmit nem éreztem belőle. Ennek ellenére repedtem is. Hát ott bizony nem csak a nyálkahártya horzsolódik!!! Nagyon-nagyon sok belső varratom volt (nem számoltam,nagyjából önkívületben voltam a fáradtságtól),és 5 külső. A gátmetszés helyén nem is éreztem,mikor összevarrtak,a repedésnél minden tűszúrást. A metszés helye már másnap-harmadnap szinte teljesen gyógyult volt,a repedés nagyon fájt. Varratszedéskor is. Heg is maradt utána,ellentétben a gátsebbel,aminek semmi nyoma.

Most 2 éves a kisfiam,de ha erős hidegfront van,a mai napig érzem a sebet. Ugye nem is kell mondanom,hogy kizárólag a repedés helyét.

Szóval szerintem annyira nem kell félni a vágástól. De mondom,ha lehet,a következőnél szeretném elkerülni...de ha segít,akkor nem fogok ellenkezni.

151. trixxxi0918 (válaszként erre: 150. - Adbefc7882)
2011. dec. 5. 19:55
Igazad van :) Megpróbálom felfogni másképp...illetve remélem,hogy a doki azért foglalkozni fog velünk és akkor mint a kis angyal megpróbálok mindent jól csinálni :)
2011. dec. 5. 19:48

Szerintem túlságosan rágörcsölsz, ami tök felesleges, mert így is-úgy is meg fog születni az a baba... Benn még sosem maradt... :D

Én karira vagyok kiírva, első babám lesz, állítólag elég nagy baba.. De nem görcsölök rá, szerintem sokat számít a pozitív felfogás.

Ha nem arra gondolsz, hogy mennyire fog fájni, hanem arra, hogy nemsoká a karjaidban tarthatod azt, akit 9 hónapon keresztül a testedben hordtál és védtél, akkor kevésbé parázol rá...

Amúgy elolvastam a hozzászólásokat és az előttem szólók tökéletesen leírták az EDA lényegét...(epidurál)...

Igyekezz minél tovább otthon maradni, én is azt tervezem(tudom, ember tervez..).

Nem kell elejétől a végéig feküdni, van szinte minden kórházban lehetőség alternatív vajúdásra.. (A kitolási szakot nem tudom). De én úgy gondolom, a kitolási szaknál már nagyívben le fogod tojni, hogy ülve-állva-fekve vagy-e...

Én tuti, fogok kérni beöntést higiénia szempontjából és megbeszéltem a dokival, hogy nem okoskodok a gátmetszést illetően, ha Ő azt mondja kell, akkor kell... Hagyd meg az orvosnak a feladatát, látni fogja, mi a szitu.

És ha végig azt teszed, amit a doki és a szülésznő mond, akkor nem lesz baj...

Nők milliárdjai élték meg/át/túl a szülést, nem Mi leszünk a kivételek :)

További boldog babavárást!

149. trixxxi0918 (válaszként erre: 147. - F758a7200f)
2011. dec. 5. 19:30
Remélem,hogy nem lesz rajtam urrá a pánik és nem fogok rögtön berohanni a kórházba?!
2011. dec. 5. 19:29

Igazából a legnagyobb baj szerintem az,hogy az ismeretlen dolgoktól félek és ezt ugye senki nem tudja leírni,mert minden szülés más..a fogfájást sem lehet leírni!

Próbálok ráhangolódni lassan..

147. f758a7200f (válaszként erre: 145. - Trixxxi0918)
2011. dec. 5. 19:25

;)

Az elsonel is ugyanezt csinaltam, annyi kulonbseggel hogy nem kellett elvinni senkit anyoshoz de pl hagytam a ferjemet aludni mert o utalja ha koran felebresztik, szoval mire o is lezuhizott stb...

Most a 3-nal mar az lesz, hogy el kell vinnem mindket gyereket anyoshoz a motyojukkal plusz a kutyat is a kis takarojaval es kajcsijaval, na es utana rohanok a szuloszobara:DDD

146. Zebra25
2011. dec. 5. 19:23

Ne félj tőle előre

Csak azért mondom mert Én is rettegtem Tőle de nagyon de így a vége fele inkább már várom, hidd el Te is így leszel vele a vége fele

amikor már a körmeidet sem fogod tudni magad vágni vagy amikor pár lépéstől úgy fogsz szuszogni mint aki 1 maratont futott le.

Én már nagyon várom, hogy szülni menjek.

145. trixxxi0918 (válaszként erre: 144. - F758a7200f)
2011. dec. 5. 19:16
Semmi gond, teljesen egyetértek!! Én alapból egy ilyen jövős-menős típus vagyok és már most rosszul vagyok,hogy egyes dolgokat nem tudok egyedül megcsinálni, hanem másra vagyok utalva...Remélem,hogy hasonlóan járok,mint te a második babával:)
144. f758a7200f (válaszként erre: 139. - Trixxxi0918)
2011. dec. 5. 19:09

Szerintem jo otlet minel tovabb otthon kiveszelni, foglald le magad, en 6 ora vajudasbol csak 3-at toltottem a korhazban mert mire osszepakoltam a lakast, lezuhiztam, meg egyszer atellenoriztem mindent hogy megvan, felhivtam a ferjemet, "leadtam" a gyereket anyosnak 3 napi ruhaval stb., mire elindultunk, hat eltelt szepen a 3 ora. Esetleg borotvalj otthon, igy nem a korhazban fognak:)

Egyszoval, ez alatt a 3 ora alatt ereztem en a fajasokat es meg is alltam itt-ott mert mar tenyleg nagyon fajt, de gondoltam:elso gyereket (vagy a masodikat) nem potyogtatja el az ember csak ugy az utcan, van ido, meg megcsinalom ezt is, azt is:)

Kozben, tiszta haszon, szepen leszall a baba a sok jarkalastol es mar ugy mesz oda, hogy jo ponton vagytok:))) akkor meg a korhazban kipakolsz a szekodba, vizsgalatok, beontes stb, azon kapod magad, hogy nemsokara ott vagy elesadasban.

Mig ha valaki bemegy vaklarmabol akkor elofordul hogy celtalanul bolyong a folyoson meg napokig, nincs is nagyon mivel lefoglalnod magad stb. Eluralkodik rajtad a betegsegtudat, a betojisag (bocs az oszintesegert de en igy latom)

2011. dec. 5. 19:09
Meg fogom kérdezni a dokikat,hogy van-e lehetőség arra,hogy ne kelljen egyfolytában feküdni...Hát nem szeretnék nagy forgalmat a szülőszobán, de ez nem csak rajtam múlik!
142. f758a7200f (válaszként erre: 134. - Hannapanni)
2011. dec. 5. 18:48
Szerencsere a korhazak ahol szultem, nagyon anyakozpontuak, es nagyjabol nokkel voltam korulveve vegig (nalunk a doki csak varrni jon, de a tobbiben a szuleszno dont) tehat volt reszem egy szolidaris legkorben, mondjuk en igy is szegyenlos voltam:), es pl nalunk az intimtornat mar a korhazban is tanitjak, merest is csinalnak szules utan, tanfolyamok stb. Es 100%egyetertek, a termeszeti nepeknek meg mehnyakrakjuk is alig van, koszonheto ezeknek a tancoknak is amiket emlitettel (pedig bacik es virusok vannak ott is, hajjaj!)
141. Hannapanni (válaszként erre: 139. - Trixxxi0918)
2011. dec. 5. 18:43

Bocs, csak most jut eszembe, a Szt Imrében pl biztosan lehet, ott 14 évvel ezelőtt is volt szülőszék (igazi alacsony, guggolós), a lányomat azon szültem. A dokinő, meg a szülésznő mellettem térdeltek. Bár kissé hátra kellett dőlnöm, így a fájáscsúcsokon nem bírtam nyomni, de összességében nagyon normálisak voltak. Állítólag azóta is egyre anyabarátabb az a szülészet, talán ez a legjobb az országban. Legalábbis amiket olvastam róluk.

Az otthoni vajúdás tényleg jó, nem kell berohanni, de arra számíts, hogy a kórházi procedúrázás valószínűleg kicsit befékezi a tágulást, de ez normális. Amikor "visszarángat" bármi az agyadba, az lelassítja a folyamatot. De ez teljesen normális reakció, a természet így véd téged (is) ebben az érzékeny és kiszolgáltatott helyzetben. Ha mondjuk megzavarnak egy állatot, akkor simán visszafordul a folyamat, és megvárja, amíg újra biztonságban nem lesz.

Ezért fontos, hogy a szülőszobában ne legyen nagy forgalom. :-)

A dúla ilyen szempontból is jó, hogy "kipárnázza" körülötted a világot, hogy ebben a másállapotban benne tudjál maradni.

A ringatózás, a tánc, csókolózás mind tud segíteni.

2011. dec. 5. 18:22
én nem!! (bocsi) .:OOO
139. trixxxi0918 (válaszként erre: 138. - Hannapanni)
2011. dec. 5. 18:21
Igazából pont azt beszéltük,hogy szeretnék itthon szenvedni inkább, mint bent a kórházban...várom a további tanácsokat! Köszi eddig is.
138. Hannapanni (válaszként erre: 137. - Trixxxi0918)
2011. dec. 5. 17:52

Mindenképp előre egyeztess, és próbálj olyan dokit keresni, aki nyitott a témára. Ha kitérő választ adnak, akkor a válaszuk NEM! (tapasztaltam :-( )

Azért vannak alternatívák, mondjuk jó hosszan időzöl a mellékhelyiségben, meg ilyenek, de szerencsésebb, ha támogatják az elképzelésedet, mert ott akkor nem a passzív ellenállással kéne foglalkoznod, hisz az egyértelműen ellene hat a tágulásnak.

Nézz szét a dúlák között, ők nagyon-NAGYON sokat tudnak neked segíteni a vajúdáskor. Mindent megtesznek azért, hogy Te testileg-lelkileg olyan közegben legyél, ami a természetes folyamatot segíti, biztos vannak "trükkjeik", amikkel legalább részben el tudják érni, hogy normálisan menjenek a dolgok.

2011. dec. 5. 17:44
De szerintetek lehet olyat kérni egy kórházban,hogy ne az ágyon fekve kelljen szülni???
136. Hannapanni (válaszként erre: 135. - Szeghalmililla)
2011. dec. 5. 17:09

Kedves Lilla!

Kitöltöttem! Bízom benne, hogy jobb világ jön, és az én lányomat már a kórházban sem fenyegeti majd a fölöslegesen elvégzett gátmetszés réme. Jó, hogy ezzel foglalkozol a szakdogádban, kívánom, hogy a hivatásban is megtehesd, hogy segítesz ebben a nőknek. (egyelőre vannak fenntartásaim, ugyanis nem bízom az orvosokban...és a szülésznők akkor, amikor az első gyereket vártam, egyértelműen "csicskák" voltak, bocs! Remélem már nem így van)

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook