Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan? (tudásbázis)
Sehgy, a gép tette bele:)
Nem lehet, hogy a telepítéskor belenyúltál és máshova tetted a keretprogramot, mint a nyomtatványt?
Ezen az oldalon van egy ilyen sor:
Java Runtime környezet ellenőrzése
Erre kattints rá, akkor elindul az ellenőrzés, ha mindent rendben talál, akkor ezt írja ki:
Minden rendben, az Ön gépe 2010. július 1. után is alkalmas az ÁNYK program futtatására.
Ezeket kell letölteni:
ÁNYK - AbevJava Java WebStart - kattintson ide a telepítéshez
Én itt nem a fittatást, hanem a fájl mentése opciót választottam.
Ezután megkerestem a nyomtatványt (jelen esetben mondjuk a 1053-ast és a súgóval együtt szintén elmentettem a gépre.
Utána bementem a mappába és elindítottam a telepítést.
Igen, azt is ellenőriztem..
De hogyan tetted a nyomtatványt a programba?
A JAVA környezet megvan a gépeden? (Az APEH honlapján ellenőrizni tudod.)
Én pénteken töltöttem le a gépemre egy mappába a keretprogramot és a bevallási nyomtatványokat is. Utána a mappából indítottam a telepítést, teljesen simán ment minden.
Nekem konkrétan egy tájékoztató van benne a különböző nyomtatványokról és határidőkről, egy boríték és egy ajánlott szelvény...
Ez a tetvedék abev-et letöltöttem, a nyomtatványt is, de sehogy nem tudom beletenni a programba...
Valaki tudna segíteni, hogy csináljam? ( a program maga elindul, csak inaktív a nyomtatvány megnyitási lehetőség :S )
nem kell nekik papír, hiszen minden náluk megvan. csak a kedvezményeket kell tudatni, amiről nem tudnak
mindenki minden hónapban lejelent
nem véletlenül költötted milliárdokat informatikai fejlesztésre
bemész személyesen a papírjaiddal és az alapján segítenek kitölteni a papírt...
nekem ennyi volt...
nagyon segítőkészek voltak, bár ez szerintem elég emberfüggő :)
EKHO :D
egyszerű ez
ja tudom mi ez asszem
újságírók meg ilyenek
nemtudom mi az a 6. sor az NY-nél
'olyan bevétele, mely adójának megállapítására az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szabályait alkalmazza? (49. oldal 254. sor és 50. oldal 260. sor)'
nekem csak 32 oldalas a kitöltési útmutató amit küldtek
najó. vérrel verejtékkel elindítottam a nyomtatványkitöltőt, mertnemám arra indul, mint ami írva van és csak rootként). holnap feladom nekik a postán, aztán csinálják meg :D
ennyi
Hm. A bevallást csak egyféleképpen lehet megcsinálni:) Legfeljebb az adóhatósághoz nem küldi el a jóember az igazolásait a különböző kedvezményekről, ergo az APEH nem tudja beletenni a bevallásba.
Nem mellesleg pedig a kiküldött bevallásba jogodban áll belejavítani és úgy visszaküldeni.
Szóval a könyvelő barátnőd valószínűleg téged sem tájékoztatott mindenről.
nem csak egy kis üzletet akart szerezni magának a könyvelő?:))
ez így azért elég butácskán hangzik ám, pont annyira kell elhinni, mint amikor a tévében azt bizonygatják, hogy ettől a sampontól ellenállhatatlan lesz a hajad. :))
Nekem van egy könyvelő barátnőm, mindig ő csinálja az enyémet is, és tavaly mondta, hogy azok is hozzá mentek, akik ezt a módját választották, hogy csinálja meg nekik inkább ő, mert az Apeh úgy csinálja meg az adóbevallást, hogy az adózó fizessen, még akkor is, ha épp egy független könyvelő úgy hozza ki, hogy az adózó pénzt kapjon vissza...
Amikor visszakapták az adóhivataltól, hogy írják alá, azt látták, hogy nekik kell befizetni, míg a könyvelő meg úgy hozta ki, hogy pénzt kaptak vissza...
hát ha nulla forintot vetnek ki, akkor annyit.
ettől függetlenül az szja bevallásodban az öröklést nem kell szerepeltetni.
ingatlanöröklést be kell írni a bevallásba?
apeh még nem küldött határozatot csak a földhivatal
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet a számítógépen megcsinálni az adóbevallást?
- Hogyan kell a neten telepiteni az APEH programját éa aztán hol kell kitölteni, ha csak a normál adóbevallást akarod megcsinálni?
- Az Apeh február 15-ig megcsinálja az adóbevallásom? Igaz ez? Mit vigyek magammal?
- A NAV megcsinálja az adóbevallást, ha családi kedvezmény miatt 2 hónap hátralékom van?
- Tudna valaki segíteni abban, hogy tudom kinyomtatni máshol az interneten megcsinált adóbevallást, ha nincs otthon nyomtatóm?
- Ha valakinek a cég megcsinálta az adóbevallását és az adózó is beadta akkor az NAV ügyfélszolgálatára be kell mennie?