Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ezel, bosszú mindhalálig fórum

Ezel, bosszú mindhalálig (beszélgetés)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
1727. Letty72
2011. szept. 4. 15:41

Ali Azadnak már elmesélte, hogy milyen okok miatt árulta el Ömert.

Ali kérdése Azadhoz:

"Te nem tudhatod milyen érzés volt, amikor eljött hozzám és kígyóként miket suttogott a fülembe az a ribi!

Eysan vitte bele az egészbe Alit!

1726. Letty72
2011. szept. 4. 15:31

Derya és Lynella!

A hétfői részben Ali visszaemlékezéseiből kiderül, hogy mi történt!

1725. Letty72 (válaszként erre: 1723. - Barbinudli)
2011. szept. 4. 15:30
Priviben elküldtem neked!
1724. Letty72 (válaszként erre: 1719. - Derya)
2011. szept. 4. 15:13

Igazad van.

Anno Kenan gondolkodott, hogy kit állítson át, a három egykori barát közül:

Alit? Elvette mert katona - az utolsó csepp véréig, gondolkodás nélkül amellett harcol, aki mellett elkötelezte magát

Cengizt? Elvetette mert áruló, aki ha az érdekei azt kívánják, bárkit elárul. Ennek ellenére mégis Cengiz van az oldalán, de mégsem bízik meg benne.

Ezelt? Ő volt a kiválasztott, akit azonban sem pénzzel, sem fenyegetőzéssel, sem hazugsággal (Ramiz ölette meg Bahart) nem tudta a maga oldalára állítani. Kenan meg nem viseli el ha valaki nemet mond neki.

2011. szept. 4. 15:07

SPOILER*

Ha valaki tudja mondja meg nekem hogy ki nyit ajtót a legvégén Cannak?köszike!

1722. Derya (válaszként erre: 1686. - Joys)
2011. szept. 4. 14:40

azért nem érthető a film teljesen, mert egy csomó fontos részt kivágtak belőle.

szerintem.

2011. szept. 4. 14:35
Hát ezt én sem értem. Szerintem ott Cengiz fegyegethete meg hisz Ali miután megtudta ezt a dolgot a rablásról ovaintette Ömert az Eysanal valo kamcsolatról.
1720. lynella
2011. szept. 4. 14:27
Én igazából azt sem értem, hogy annak idején Ali miért ment bele a buliba? Mivel vették rá? Csupán a pénzért? Mert a többiek más indokot is fel tudnak hozni "mentségként", Eysan Bahart, Cengiz Eysan iránti szerelmét, de Ali?
1719. Derya (válaszként erre: 1671. - Letty72)
2011. szept. 4. 14:21

Szerintem Ezel elsősorban Ramiz miatt célpont.

Másodikként persze Eyşan is ott van.

1718. salabakter (válaszként erre: 1717. - Lynella)
2011. szept. 4. 13:01
Na igen,az már más kérdés!Még idegennel sem!
1717. lynella (válaszként erre: 1716. - Salabakter)
2011. szept. 4. 12:14
Nem, de azt hiszem nem is tettem volna meg ezt a legjobb barátommal...
2011. szept. 4. 10:57
Legyünk őszinték! Nekünk könnyű lenne dönteni?
1715. Joys (válaszként erre: 1714. - Joys)
2011. szept. 4. 10:14
..pontosabban kényszerhelyzetben.
1714. Joys (válaszként erre: 1713. - Lynella)
2011. szept. 4. 09:32

Ha Ali most nem adja fel magát, Ramiz leveszi róla a kezét és nem számíthat a többiek segítségére sem, ezt a "fogós" jól tudja.

Különben még nagyon messze van a "csúcstól", attól, hogy főnök legyen, egyelőre csak elindult azon az úton, de ez Ramiz és az ő kapcsolatrendszere nélkül nem menne..

T.képpen csapdában van.

1713. lynella
2011. szept. 3. 17:31
Igen, Ali tudja mi a dolga, csak nehéz megtenni, pláne most, hogy a csúcs felé tartott. Csak ha belegondol, ha most nem a becsületességet választja, a szabadsága ugyan megmarad, de lekerül a csúcs felé vezető útról is. Mert akkor már nem fogja tovább támogatni az öreg, plusz így Azadot is elveszíti, és menekülésben kell élnie. Szóval nem nyer semmit.
1712. 018f748c98 (válaszként erre: 1711. - Joys)
2011. szept. 3. 17:02
Jó az tény, hogy Ali most őröl anak, hogy a csúcson van. Tényleg nyomorból jött. Bizunk benne, hogy Azad fegyegetése jó hatásal lesz rá mert ha szereti halgatni fog rá és a jelek szerint ez igy van.
1711. Joys (válaszként erre: 1709. - 018f748c98)
2011. szept. 3. 16:42

Ez igaz, de sejthetjük, Alinak bár még vívódik, félti a nehezen jött boldogságát, végül helyén lesz a szíve és feladja magát, viseli a következményeket.

Ezt az álláspontot képviseli az öreg Ramiz is, aki/és emberei/elől Ali hosszabb ideig nem tudna elrejtőzni.

1710. Joys (válaszként erre: 1706. - Letty72)
2011. szept. 3. 16:30

Jóllehet mi itt egy filmet látunk, ügyesen felépített, helyenként izgalmas cselekménnyel, de azért jobb ha tudjuk, a maffia világában nem létezik olyasmi, hogy "csak azokat bántom, akik ellenem fordultak."

Ilyesmi a bűnözők világában, ahol nincsenek törvények, erkölcsi megfontolások és olcsó az emberélet, nem létezik.

Ramiz sem volt afféle irgalmas szamaritánus, hanem kőkemény maffiózó a javából.

Erről a 70-es éveket idéző visszaemlékezésekben alkalmunk nyílt meggyőződni is.

2011. szept. 3. 16:24
Jó de mivan, ha Ali nem vissz be a felvételt. Akkor minden tőrekvése arra, hogy Ezel megboccsáson neki hamisnak fog látszani.
1708. Joys
2011. szept. 3. 16:18

Igen, még mindig szereti Alit, aki a lelepleződésüket követően hamar belátta vétkeit, és ettől kezdve következetesen kiállt mellette. Remény van rá, hogy most is ezt teszi majd és vállalja korábbi tettének következményeit.

Nem úgy Cengiz, a rókalelkű, nyálas érdekember, aki csak egy valaki irányában őszinte, a gyermek "Can" iránt, akit valóban ő nevelt fel, jóllehet Ezel a vér szerinti apja.

2011. szept. 3. 15:59
Ezel azért még mindig szereti Alit hisz nem dobta fel a rendőröknek mikor nyugot szivel megtehete volna. Azt még megértem, hogy Eysant nem vonja be a dologba mégis a gyereke anya akkármien is. De Cengiz egy jó dolgot nem csinált Ezelért.
1706. Letty72 (válaszként erre: 1702. - Joys)
2011. szept. 3. 15:51

Ramiz maga is elismerte, hogy sok rossz dolgot tett, jogosan tartják gonosz embernek.

Kenannal ellentétben viszont csak azokat bántotta akik ellene fordultak. Míg Kenan lelkén szárad Ramiz fiainak halála, akik semmit sem tehettek az apjuk bűnéről, Bahar halála: neki azért kellett meghalnia, hogy Eysant, Ezelt, és Alit egymás ellen fordítsa, Mert: aki Ezel helyett halt, - holott előzőleg megígérte, hogy Eysannak, hogy nem bántja Ezelt, közvetve Sekiz haláláról is ő tehet: magához vette kizárólag abból a célból, a nagyapja gyilkosának nevelje, majd amikor ez nem jött össze, begyógyszerezve kiadta Ezelnek, félredobva mint egy megunt játékszert. (Itt inkább Sekiz öngyilkos lett, szinte belefutott Ezel késébe, amikor rájött, hogy az apjaként szeretett Kenan csak kihasználta és az igazi családja ellen fordította.)

1705. Joys (válaszként erre: 1698. - 018f748c98)
2011. szept. 3. 15:49

Selma akár szerelmes volt Kenanba, akár nem, félrevezette a viselkedésével, helyenként majd hogy biztatta, illúziókban ringatta, különösen addig, ameddig a nagy hangú éttermi főnök, bandavezér/vagy mi../ lelövését követően nem kellett illegalitásba vonulnia.

Én így látom.

2011. szept. 3. 15:47
Igazad van már Ezel se az a kis ártatlan srác aki az árulás előt volr Ramiz azért tanítot neki egy - két dolgot a bőrtönbe.
1703. Letty72 (válaszként erre: 1701. - Letty72)
2011. szept. 3. 15:38
jav:késő volt.
1702. Joys (válaszként erre: 1693. - 018f748c98)
2011. szept. 3. 15:35

Azért azt ne felejtsük el, itt mindkét oldalon bűnözőket látunk, akik felosztották egymás közt a területet és többek közt zsarolással, fegyvercsempészéssel /is/ foglalkoznak és ha az érdekük úgy hozza, gond nélkül egymás életére törnek, erőszakos úton oldják meg problémáikat, a bosszú pedig újabb bosszút szül.

Kenan a legfőbb gazember, ez aligha vitatható, de nem sokkal marad el tőle az öreg bölcselkedő keresztapa Ramiz, és a többiek kezéhez is vér tapad, még az ártatlanul börtönbe vetett Ezeléhez is.

1701. Letty72 (válaszként erre: 1697. - Joys)
2011. szept. 3. 15:31

Kenant csak a barát-testvérként szerette.

A 1971-1973 közötti részekben mindig hármasban jártak mindenhová, akár a három muskétás.

Ramiz valóban nagyon tisztelte Kenant, hisz az előzményekből kiderült, hogy pár órával azelőtt, hogy szeretkeztek volna, Selma meg akarta csókolni Ramizt, de Ramiz azt mondta nem szabad Kenan miatt.

Pár órával később viszont a részeg Kenan alaposan kiprovokálta: Itt az én édes testvérem, Selim, neked itt semmi keresnivalód, tűnj el, legalább tudod, hogy hol a helyed!

Erre még - az egyébként Ramizt egyáltalán nem kedvelő Selim - is csak nézett. Utána már Kenan is rájött, hogy hülyeséget csinált, csak már később volt.

A barátságuk itt roppant meg végleg.

1700. Erika8
2011. szept. 3. 15:27

Selma most is azt mondta Kenannak, hogy szerettelek, amikor találkára hivta ot....

Ramiz pedig azt mondta, hogy téged szeretett, de engem választott.

Remélem nem sokára kiderul, hogy hogyan is volt valojában...

2011. szept. 3. 15:26

Kártya: ennél jobb alkalom nincs Kenan számára,hogy felmérje a viszonyokat...egy helyen lát mindenkit..látja a gesztusokat,amiket másképp nem,amik elárulhatják, hogy a másik oldalon mi az állás,ill. Eysant,Cengizt is próbára teheti.

Múlt-jelen: ez adja meg a csavart a filmben...ettől érdekes,h nem egy szálon fut az esemény. Mindig több szereplő szempontjából nézik a cselekményt, és az idősíkokat is váltogatják. Szerintem ettől csak izgalmasabb a sorozat, bár biztos könnyebben érthető lenne, ha nem vágnák meg annyira az eredeti részeket. Úgy gondolom,hogy ez nem dramaturgiai hiba,inkább csak más módszer,mint amihez mi magyar nézők szokva vagyunk.

Ramiz meg nem szerette el Selmát. A nő dönt ugyebár.

1698. 018f748c98 (válaszként erre: 1696. - Letty72)
2011. szept. 3. 15:24
Hát teljesen igaz ha Kenant szerete volna rá se nézet volna másra.
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook