Ez toxémia lehet? (tudásbázis)
Szia!! Köszönöm kérdésed, szerencsére minden rendben volt, és a 36. héten megszületett a kislányuk sürgösségi császárral, mert a nyakán volt a köldökzsinór, és nagyon rossz volt az nst-je. Azóta minden rendben, picurka növöget. De nem lett amúgy toxémiás, csak azt hitték . Rendes vagy hogy érdeklödtél! Üdv
szia
Hogy van a sógornőd? Minden rendben volt végül?
36 héttől magas volt a vérnyomásom, dagadt kezem, lábam. Szedtem gyógyszert, hetente 2-3x kellett mennem NST-re Flowra. 40 hét 4 napra született meg a lányom, teljesen egészségesen, úgy, hogy aznap befektettek a patológiára, 12 óra múlva előbújt a gyerek. De tény: nem veszélytelen a dolog, ha toxémiáról van szó, jobb az orvosnak szót fogadni, a kórházban mindig van kéznél orvos...
Nekem is makk egészséges lett! Viszont 36 hétre szültem, de igy is 3550gr volt! nekem is be kellett feküdni, de mire be mentem volna el is indult a szülés!
köszönöm azért egy kicsit megnyugodtam , de nagyon várom a hétfőt. Ott tuti jó kezekben lesz, és ellenörzik többször a babát is.
a családban isvolt ilyen teljesen egészséges baba lett most 10éves okos ügyes szép
és amikor észrevették magasabb volt a vérnyomás már 190 is volt
Köszönöm! Méri minden nap többször a vérnyomását. Az a baj , hogy volt rajta 24 órás mérö és nem ment le neki szinte végig.
Toxémia jelei: magas vérnyomás, fehérje a vizeletben és dagadás
jobb esetben azonnali kórházi kezelést igényel, sajna ilyenkor fennállhat a koraszülés esélye, de ha kezelik és jól reagál a szervezete nem lesz baj.
Ha tudják, akkor otthon rendszeresen mérjék a vérnyomást, ha esetleg elkezd még jobban emelkedni, vagy bármilyen panasza lesz, azonnal be a kórházba!!!
(Egy védőnő)
Dagadni nem dagad semmije, de azt olvastam , hogy nem törvényszerü a vizesedés
Sajnálom!! És rendben lett veletek minden? Mekkora lett a kisfiad?
ez még nemolyan vészes, a fő a nyugalom mert ezzel tud most segiteni az anyukaa babának a legtöbbet
Én is toxémiás lettem az utolsó 3 hétben,magas vérnyomás,láb,kéz dagadás,az arcom is puffadt volt.
Sokkal jobb ha a kórházban van a kismama,mert ott azonnal tudnak rajta és a kicsin segíteni!
Úgy legyen , mert nagyon nehezen jött ez a bébi. Nagyon aggódóm miatta is, nehogy baja legyen.
Veszélyes! Viszont nekem a 32. héttől jelentkeztek ezek a bajok! Mégis hagytak, adtak egy csomó bogyót, szinte minden nap be kellett járnom a kórházba és csak a 39. héten indították meg a szülést...
Fehérje lehet fertőzés vagy akár egy enyhe betegség jele is. Ne izguljon a sógornőd, az rossz a babának. Bent lesz a kórházban, jó kezekben. Ha toxémiai is, így is jó sokáig ki tudja hordani a babát, csak tessék megnyugodni! :) Sok sikert
Bocs. Nem a levegőbe beszélek. Nekem ezért született 28 hétre a fiam. A magas vérnyomás miatt nem kap elég oxigént, megállhat a fejlődésben, és agyvérzést kaphatnak mindketten. Ha le tudják vinni a vérnyomását, akkor nem lesz gond.
nyugi már, szerintem nemlesz gond
Ez szomorú, hogy ennyire nem törödnek akkor vele. Legrosszabb esetben megcsászározzák? Honnan derül ki ha toxémiás mégis?
ha olyan nagy lennea veszély bevitték volnaazonnal:)
ne izguljatok , hétfőn bemegy kezelik a vérnyomását
Nem biztos!
Nekem az volt! Élet veszélyben lehet azért fektetik be! nekem a kettős látás is jelentkezett!
Veszélyes! De amíg nem biztos addig nem mond az orvos semmit!
Nálunk a család női von. többnek is volt!
Nem akarlak elkeseríteni, vagy ijesztgetni, de elég nagy veszélyben van a baba. Csodálom, hogy nem fektették be azonnal.
SAjnos az miatt akarják befektetni , mert a doki sokalja. Kétszer annyi amennyi megengedett.
attól is függ, hogy mennyi a fehérje, terhességben normál körülmények között is van fehérje a vizeletben.
A sógórnőm 28 hetes terhes. Magas a vérnyomása, 150 és 170 között ingadozik. Fehérje volt a 24 órás vizeletében. Olyanok tapasztalatát várom , akik átestek ilyenen, és mi lett a vége. Hétfőn fekszik be a kórházba , a doki nem mondott még semmit.
További ajánlott fórumok: