Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » EXTRÉM túlsúlytól megszabadulni vágyók fórum

EXTRÉM túlsúlytól megszabadulni vágyók (beszélgetés)

68. c06846797d (válaszként erre: 61. - 6b3a35c3e8)
2016. márc. 11. 18:47
Ezek alapján amiket elmondtál, miért is kéne bármelyik életmódváltónak hallgatnia rád fogyás és egészséges táplálkozás témakörben?
67. c06846797d (válaszként erre: 53. - Channa*)
2016. márc. 11. 18:44
Rendben, akkor te úgy csinálod ahogy neked jó, és én is úgy ahogy nekem.
66. 6b3a35c3e8 (válaszként erre: 65. - Spinneli)
2016. márc. 11. 18:33
Olvass vissza.
65. spinneli (válaszként erre: 61. - 6b3a35c3e8)
2016. márc. 11. 18:20
...de akkor meg mégis mi értelme a napi mérlegelésnek?
64. Channa* (válaszként erre: 61. - 6b3a35c3e8)
2016. márc. 11. 18:18

"Mozgás, kiegyensúlyozott étrend, és napi méretkezés. Szerintem."

Szerintem is.

63. Channa* (válaszként erre: 62. - 31bc25d879)
2016. márc. 11. 18:16
Majdnem. Mekformint kaptam.
62. 31bc25d879 (válaszként erre: 53. - Channa*)
2016. márc. 11. 18:16

Milyen gyógyszert?

Metformint?

61. 6b3a35c3e8 (válaszként erre: 55. - Channa*)
2016. márc. 11. 18:14

Nincs ezzel gond, az ember nem hülye, bekalkulálja ha például hétvégén én is elmentem a haverokkal sörözni, és a végén úgy bebaszcsiztam hogy nem is emlékeztem hogy keveredtem haza... Másnap a sok visszatartott víztől kilókkal több az ember. Nálam egy két sör brutális vízhajtó hatást produkál, de tíz plusz felesek.... az utolsó molekuláig megmarad bennem.... Az édességek szintén. Megeszek pár sütit és másnap kilókkal leszek több. De ez csak víz. két nap után visszaáll minden.

Én még normál kajálás mellett is tudok egyik napról a másikra kilókkal több vagy kevesebb lenni. Elég egy kirándulás amikor spórolni akarok az ivóvízzel, vagy egy rohanósabb nap amikor nincs ideje az embernek enni se. Sokszor délután sikerül először ennem. Ezeket nyilván bekalkulálja az ember. Én azt hallottam, hogy a fériaknál még normális ha nagy fizikai igénybevétel miatt NYOLC százalékkal változik a súly. Mondjuk ez nálam most mivel olyan 110 vagyok, nyolc- kilenc kiló lenne. Ennyit ugyan még nem produkáltam, de öt kilót sokszor.

A nőknél másképp van, hormonok jönnek-mennek kéthetente, az is számít. De nyilván egy idő után ha megismeri a saját anyagcseréjét az ember ezt is be lehet kalkulálni. Tudja, hogy na ebben a két hétben egy kicsit vizesebb vagyok aztán annyi.

Nem tudok mást mondani csak amit délelőtt.

Mozgás, kiegyensúlyozott étrend, és napi méretkezés. Szerintem.

60. Channa* (válaszként erre: 58. - 1abbb5d144)
2016. márc. 11. 17:23

Igen, kimaradt egy is....

"mozgás pedig alap, azt akkor kell ha nincs diéta."=

mozgás pedig alap, azt akkor IS kell ha nincs diéta.

2016. márc. 11. 17:16

Sajnos ez egy életre szól.

Más szerencsés, akármennyit eszik, nem hízik.

Másoknak pedig figyelni kell, mindig.

Én fogytam úgy is, hogy ettem édességet, minden hétvégén. Nem hegyeket persze :)

58. 1abbb5d144 (válaszként erre: 57. - Channa*)
2016. márc. 11. 17:15

köszönöm.

sétával indíts, aztán a mozgást sose hagyd abba. De csináld.

57. Channa* (válaszként erre: 52. - C06846797d)
2016. márc. 11. 16:53

Le kell csökkenteni az adagot, de nem ennyire drasztikusan, mert emiatt jön a falásroham!

Ha mindent elhagysz, majd visszaépíted az étrendedbe, akkor sajnos jojó a vége. Egy olyan étrendet kell kialakítani, ami tartható! Ebben lehet kenyér is, zsíros is és CH is, csak mind bizonyos korlátok között. A mozgás pedig alap, azt akkor kell ha nincs diéta.

56. Channa* (válaszként erre: 18. - Spinneli)
2016. márc. 11. 16:40

Ugye?

Erről beszélek:D

A CH kell az agynak.

55. Channa* (válaszként erre: 17. - C06846797d)
2016. márc. 11. 16:39

és nem kell hozzá menzesz sem, mert elég, ha olyat ettél, amitől a vízvisszatartás beindul, és rögtön ott van a 2-3 kg plusz.

Nekem pl. elég ennem egy marék sós mogyorót és máris nem megyek annyit pisilni....

54. Channa* (válaszként erre: 13. - 6b3a35c3e8)
2016. márc. 11. 16:37
Hát, azért ez így nem igaz. Nekem is megállt a fogyásom már hetek óta, de nem buktam el, mert attól még tartom a megváltoztatott étrendemet, járok tornázni, stb. és ez a lényeg.
53. Channa* (válaszként erre: 11. - C06846797d)
2016. márc. 11. 16:35

Igen, vannak hülye orvosok. A PCOS-ra is azt a gyógyszert szokták adni, amit az IR-re. Valóban rendben lehet tartani az IR-t diétával, de a cukor szabályozáshoz kell a gyógyszer. Mert ugye az a gond, hogy azt nem tudjuk szabályozni.

A 30 gr CH kevés naponta! Az agyad nem fog működni! 120-160 gr kell naponta, ahhoz, hogy tudj koncentrálni! Én ha kevesebbet sikerül ennem napokig, akkor észre is veszem a munkámnál.

Lehet enni kenyeret és mindent, csak be kell tartani a mennyiséget! Nem szabad megvonni semmit, mert mindig ez az alapja a visszaesésnek, hiszen ez tarthatatlan. Nem csoda, ha azt mondod x idő után, hogy ebből elegem van.

Én eszek mindent. TK kenyeret max. 2 szeletet naponta, vajat, felvágottat, főtt ételt, de péksütit nem és csokit is csak minimális mennyiséget, illetve vizet vagy teát iszok (édesítővel). Kb 1200 kalóriát eszek naponta és 120-160 gr CH. Én csak naponta 2x vagy 3x eszek, mert pont elég. szerintem nem jó, ha sokszor eszünk, mert a szervezetünk nem tud pihenni. És hetente 2x járok tornázni, de csak sima női kondicionáló tornára. Október 7-e óta szedem a gyógyszert, azóta fogytam 15 kg-ot. elvileg már nem kellene fogynom, de még szeretnék néhány kilót, de ha nem megy, akkor sem esek kétségbe.

Visszatérve az orvosra: menjen a fenébe! Remélem az ilyen megkapja az összes olyan betegséget, amitől meghízik és majd ő is hallgathatja, hogy fogyjon le....

52. c06846797d (válaszként erre: 51. - 1abbb5d144)
2016. márc. 11. 16:09

Akkor te mégis mit javasolsz? Ne diétázzon senki, mert úgyis visszajhízza ha vége?

Ha lefogytam sem szándékozom többet péksüteményeket, gyári kenyerüket, édességeket és más cukros, pálmazsíros ételeket enni. Az egész családom így eszik, aki a korával nem lett rákbeteg, azt a szívbaj vitte el. Nekem hála istennek eddig "csak" a hormonjaimmal voltak gondjaim.

Azt remélem, ha elértem a kívánt súlyt, akkor egy megfelelően aktív életmóddal vissza tudom épiteni az étrendembe azokat a hasznos szénhidrátokat amikkel mértéket tudok tartani, és nem fogok visszahízni.

2016. márc. 11. 15:48

De ha utána újra visszaépítgeted lassan, nem félsz, hogy meghízol?

Én tényleg csak segítenék, hogy lásd, hol a gond.

tudom, milyen fogyózgatni, és visszahízni, nem a levegőbe okoskodom...nem ennyi felesleggel, de tudom, a jó szándék vezérelt, elmondtam a véleményem csak.

Sok sikert.

50. c06846797d (válaszként erre: 48. - Icuska538)
2016. márc. 11. 15:17

Szia!

Tegnap ettem:

200-250g grill csirkemell, fél jégsaláta, 6 db olíva bogyó, 30g feta, 2 kanál olíva olaj a salátára + saláta fűszer

Ma:

Hagymás omlett 3 tojásból, 2 szelet edami sajttal és 2 szelet sonkával

Este felé ha éhes vagyok diót és mandulát szoktam enni, 5-5 szemet.

Éhes egyáltalán nem vagyok, csak vágyom a kenyérfélék után, ezt nehéz leküzdeni.

49. c06846797d (válaszként erre: 41. - Loch ness)
2016. márc. 11. 15:11

Szia! Az ilyen programok tényleg nagyon jók. Én a Lose it! nevű diétás app-ot töltöttem le, abba lehet vezetni az étkezést és a mozgást is, mindent szépen kiszámol ami nagy segítség.

A gyümölcs nem ellenség, de tele van cukorral, és mivel szénhidrát megvonásos diétát csinálok, ezért nem eszem. Majd ha sikerült megszabadulni a feleslegtől, vissza fogom építeni az étrendbe, de jelenleg nem akarom magam a cukorral hátráltatni.

Zöldséget viszont rengeteget eszem, brokkolit, fejes és jégsalátát váltogatom minden nap - ezek ráadásul nem is drágák a lidliben (az van közel).

2016. márc. 11. 15:09
Én el nem tudom gondolni, hogyan lehet ennyire kevés szénhidrátot enni, mit eszel egyáltalán ?
47. michelle.r (válaszként erre: 25. - C06846797d)
2016. márc. 11. 13:36

Nem vagy akaratgyenge, a szénhidrát ugyanolyan addikciót okoz, mint a nikotin, az alkohol pl. Pont ugyanolyan nehéz leszokni róla, mint a cigiről, a piázásról.

Szerintem állati kevés a 30 gr. Azt kb. egy, max. két hétig lenne szabad csinálnod, utána háromhetenként 10 gr-mal emelni.

Azért áll meg a fogyás, mert a szervezet besokall a megvonásról. Türelem és kitartás, amíg újra indul - mást nem tudsz tenni. Szakmaileg fogyókúrás platónak hívják - bár elég bénán hangzik magyarul :)

46. 1abbb5d144 (válaszként erre: 37. - C06846797d)
2016. márc. 11. 12:28

Nem tudom, reggel volt, fogorvoshoz készültem, átkerült másik oldalra...azért kérdeztem.

Nem kötekedés, de elhiszem, hogy annak veszed, lehet, kicsit mimózább vagy most...

Nekem is esnek rosszul mondatok, de hát már eljutottam arra a szintre, hogy tudom: a neten nincs hangsúly, felületes a kommunikáció, nem kell mindent magunkra venni és rögtön megsértődni, rosszul érezni magunkat. Ezt nem magam miatt mondom, hanem, hogy általában erre jó figyelni, csak könnyebb nekem is azóta.

De szerintem, ha bevált az a fajta étrend, akkor most is beválna, csak utána nem kellene elhagynod magad, és stresszből enni. Mert stresszből ezután a fogyás miatt is ehetsz, és megint visszajön. Ezért is kérdeztem. Inkább azt kellene kontrollálni, nem a fogyást ennyire szigorúan venni.

Nagy kitartást kívánok.

2016. márc. 11. 12:19

Sziasztok.

Csak egy történetet mesélek el.

Van egy nagyon jó barátom. Ő 125 kiló volt, amikor összeállítottam étrendet neki. Ebből állt:

Reggeli :bármi lehet, tojásrántotta, sült szalonna...stb még egy zsömle vagy kettő is belefér

Ebéd: ne egyen semmi fehérlisztes dolgot az ebéd mellé, és csökkentse felére az adagot.

Vacsora: este hat-hét óra között vacsorázzon, levest ehet illetve gyümölcsöt, vagy ha olyan volt az ebéd, hogy nincs mellé tészta.

Sok vizet igyon, ne egyen édességet, rágcsát, ne igyon cukros üdítőket.

Ha napközben megéhezik, egyen egy joghurtot vagy gyümölcsöt.

És ami fontos volt még: az étkezésbelőtt nem sokkal igyon meg egy pohár vizet, és az étkezés minimum 15 percig tartson, lassan egyen, rágjon meg minden falatot jól.

Az eredménye: másfél hónap alatt 7 kiló mínusz volt.

Tartom azt, hogy szénhidrátra szükség van. Se a krumplit(nem a sült krumplira gondolok), se a riszt nem tartom mumusnak.

Csak mértékkel.

Nálam is bejött, hogy nem ettem fehér cuccokat,estére megnéztem mit ettem, reggelire müzlit falatoztam (perdze cukor nélkül), és minden héten volt egy csalós nap. Én is fogytam, de nekem már kellett a mozgás is.

Nem kioktatni akarok senkit. Csak elmeséltem.

Mindenkinek sok sikert kívánok!

44. 12d083b51b (válaszként erre: 43. - Loch ness)
2016. márc. 11. 10:33

Köszi! Megtaláltam!

Én most felteszem ide az adatlapjának az elérhetőségét, és aki szeretné, innét minden naplóját, cikkét, egyéb dolgait is elérhetjük:

[link]

Eddig azt nem tudtam, hogy azt a keresőt ilyesmire is lehet használni! :)))

43. loch ness (válaszként erre: 42. - 12d083b51b)
2016. márc. 11. 10:16
Azért nem tettem fel, mert nem csak a naplóját, a cikkeit is érdemes olvasni. Ha beírod a keresőbe (itt a hoxán), hogy cukornádkisasszony, rá tudsz menni az adatlapjára, és az interaktivitásnál minden naplót és cikket megtalálsz.
42. 12d083b51b (válaszként erre: 39. - Loch ness)
2016. márc. 11. 10:04

Csatlakozok!

Nekem is kb. még 15-20 kg közötti többletem van (szívesen adok bárkinek!), az első eredményeimet a Dukán-módszer, illetve "valami ahhoz hasonló" módon értem el.

- Vannak a napi sikerek-kudarcok, elbukások-felállások alakulásáról a naplóm, nincs titkosítva.

- Van egy ilyen-olyan vegyes receptes naplóm

- Egyet a Glikémiás Index táblázatok, és az ahhoz kapcsolódó dolgok gyüjteménye is olvasható szabadon

Cukornádkisasszony linkjét fel tudnád tenni, hogy rákatt. akkor közvetlenül elérhetjük???

Előre is köszi!

2016. márc. 11. 10:01

Ja, még egy: a kalóriabázis nyújt még nekem nagy segítséget. Követni tudom, mennyit ettem egy nap, sokat, keveset vagy eleget, és milyen annak a tápanyagösszetétele (fehérje, szénhidrát, zsír). Engem pl. egyedül egy ilyen táblázat tudott megakadályozni abban, hogy megegyek egy tábla csokit, mert milyen ciki lenne beírni még önmagam előtt is... Szóval még ilyen szempontból is jó.

A gyümölccsel még kísérletezek, de nem tudom elfogadni, hogy most éppen azt kiáltották ki ellenségnek. Amikor az ember fogy, szüksége van vitaminokra, elsőrendű tápanyagra, és ez mind megvan a gyümölcsben. Szerintem a gyümölcs másképp szénhidrát, mint pl. a kenyér vagy a tészta, és ha az ember magában eszi, külön étkezésként, még elő is segíti a fogyást a benne lévő többi tápanyaggal. Amikor így csináltam, nekem is szépen vitte lefelé a kilókat. Csak az a lényeg, hogy ne más étellel vagy pl. ebéd utáni desszertként egyem, hanem étkezés előtt vagy 20 perccel, vagy órákkal egy étkezés után.

2016. márc. 11. 09:55
Még egy ötlet, ha megengeditek, hiszen ez mindenféle fogyásnál ugyanúgy működik: azt vettem észre, hogy ha egyenletesen tartom a vércukorszintemet (ld. glikémiás index), akkor nincsenek farkaséhség-rohamok, és az édesség kívánása is drasztikusan lecsökken pár nap alatt. Addig meg ki kell tartani. De ez nekem bejött, mert így nem kell küzdenem azzal, amit annyira kíván a szervezetem, mert úgy eszem, hogy ne kívánja, és így kiiktattam egy plusz nehézséget.
2016. márc. 11. 09:51

Én is olvasni foglak titeket, hozzászólni nem annyira, mert nekem "csak" 20 kiló körüli túlsúlytól kell megszabadulnom. Nekem mondjuk ez is extrém, tekintve, hogy 30 éves koromig kifejezetten vékony voltam.

Azért írok most, hogy ha valamelyikőtök nem ismerné, ajánlom figyelmetekbe itt a fórumon cukornádkisasszony naplóját és cikkeit. Ő 42 kilót fogyott, méghozzá egészségesen és nagyon ügyesen. Szerintem lehet tőle ötleteket és lendületet meríteni.

Sok sikert mindannyiotoknak!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook