Esküvőt olcsón kreatívan (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Esküvőt olcsón kreatívan
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki??? Meghívót szeretnék készíteni saját kezűleg, de nem tudom, hogyan ugorjak neki...
Mi 5év együttlét és egy közel 1éves manó után döntöttünk úgy,hogy jövő nyáron összeházasodunk.
Mi is megpróbáljuk a legkevesebből kihozni,ami nem lesz egyszerű,hisz a rokonság közel 110fő és akkor már"mi az a 20fős baráti társaság"?
A ruhát itt bérlem helyben,a legdrágább,ami új 120e ft,na nem akarok feltétlenül újat,ami ,majd megtetszik. A meghívókből sem akarok csilicsárét,aminek 6-7száz ft darabja,szerintem elég egy egyszerű. Magát a lagzit vendéglőben tartjuk,itt kicsit szerencsés helyzetben érzem magam,mert ez a munkahelyem:)
De így is egy vagyon lesz. Én úgy vagyok vele,ha már rászántuk magunkat,legyen egy különleges nap,ahol csak mi számítunk,ahol csak mi vagyunk a középpontban.
A torta nálunk is szokás:hogy minden család hoz/at külön tortát. De itt is vannak változatok,mert van,ahol úgy kérik,hogy aki hozta az kapja,de van ahol összevissza rakják ki.
Mi a párommal 16 év után gondoltuk, hogy összeházasodunk egy turizmusi tanyán.Fák alatt, madárcsicsergés,kiscsirkék, pávák az udvaron stb.
Kondérban fő a kaja, mindenki azt vesz amit akar, s számomra a lényeg, hogy legyen gyümölcs és fagylalt.Az ár is tűrhető lett volna, de a bibi, hogy közel 1 évre előre le kellett foglalni és a zenekart is. Leraktunk 100000 ft-ot, s én közben áldott állapotba kerültem.Lagzi előtt 7 hónappal szóltunk, hogy nem lesz buli, s közölték így jártunk, a pénzünket nem kaptuk vissza.
Közölték: ha mégis meggondoljuk magunkat majd" honorálják": na erre kíváncsi leszek,bár nem mostanában lesz, mert megmondom őszintén valahogy nincs hangulatom a szervezéshez.
Szuperül el vagyunk így is mostmár hárman.
Egyetértek én is a hagyományos lagzi híve vagyok! Bár nálunk nagyon sokan lesznek- le se merem írni- de hátz így jött ki a lépés.
Egyébként mindenben próbáltunk a legköltséghatékonyabbak lenni. :)
Köszönetajándék pl. nem lesz, mert feleslegesnek tartom- cserébe ehetnek amennyi beléjük fér, és kapnak egy bulit ;)
Nézd meg a ruhám, van fent kép! 25000 Ft volt anyaggal, varrással! És az enyém! Akár el is adhatom! ;)
Meghívót én csináltam, darabja 100 Ft alatt volt.
Sminkem, hajam ingyen, erre jó a falu, ahol sok az ismerős! :)
Olcsó esküvő?Hm:)Ez a mennyasszonyi csokor ötlet remek.A miénk is kisköltségvetésű lagzi lesz.A meghívóknak darabját 150 Ft-ért letudtuk,de tény,hogy nem is voltak túl extrák az igényeink.Kifogtunk egy ilyen kis házi nyomdát itt Dunakeszin.(Ha kell valakinek cím,elérhetőség meg tudom adni.)Tényleg baromira igaz,hogy amint kiejtem a számon az esküvő szót máris hosszúnak számolja a fodrász a félhosszú hajamat,2000Ft-os anyaköszöntő csokorba csak 3 szál virág fér bele stb...Ahol mi tartjuk a vacsit utána ott nincs cukrászat,így azt magunknak kell intézni.Kedvesemmel megegyeztünk,h ha már emmyire szeretek sütni,akkor kiélhetem magam,és a pogikat sütiket én készítem.(No a tortákat nem mertem bevállalni:))Az esküvői tortánk egyszintes oroszkrém lesz,majd a másik cukrászdában megvesszük a menyasszonyos vőlegényes marcipánokat rá.Nem is szezonban esküszünk,így nem kell terembért fizetni a vacsoránál.Menyasszonyi ruha az külön tortúra.Mi csak béreljük,mert megvenni nem lesz pénzünk.Először is ragadj meg egy barátnőt,aki őszinte és kimondja a véleményét.Aztán keressetek egy olyan ruhaboltot,ami külvárosban van.A nénivel legyetek nagyon kedvesek, tiszteletudóak.Amikor ruhát választotok legyen konkrét elképzelésetek is az árról,és ne féljetek kimondani,hogy ez drága stb..Legyetek nagyon kritikusak.Nekem ez olyannyira bejött,hogy egy 75ezer ftos ruhát megkaptam boleróval együtt 35ezer Ft-ért.Garantálom,h a nagy szalonokban ilyen nem lesz.
Mindnekinek jó készülődést!
igen, így is lehet :o)
én kicsit maradi vagyok, és szeretnék hagyományos lagzis esküvőt, cicomákkal :o)
ráadásul nálunk a szűk család is 37 fő, úgyhogy az a pár barát belefér a meghívásba :o)
a legolcsóbb akkor lesz, ha mindenféle cicoma nélkül bemegy a pár a házasságkötő terembe, visznek magukkal 2 tanút, és csókolom...
az esküvőn megspórolt pénzt meg magukra költhetik, elmehetnek valami klassz helyre nászútra, vagy ilyesmi.
szerintem tök felesleges nagy partyt adni, az ismerősök meg a rokonság úgysem emlékszik már egy év múlva, hogy kinek mi volt az esküvőjén, egy idő után összemosódnak ezek a "bulik". egyébként is a legtöbbjüknek csak nyűg, hogy már megint menni kell, ajándékot kell venni, stb.
Mi májusra kaptunk időpontot házasságkötéshez, és gyűjtőm az ötleteket, amiken spórolni lehet.
Mi a meghívót sk. csináljuk meg. A 60 darabot 7ezer forintból. Így spórolunk 20ezret :o)
A ruhát varratni fogom, a menyecskeruhát magam varrom.
Olyan helyet választottunk a lagzinak, ahová lehet bevinni italt, meg sütit, mert ezen szintén hatalmas összegeket lehet spórolni!
Ági! Az ötleted az autódíszre és a gyertyagyártásra nagyon jó! Lehet, hogy a gyertyákkal is megpróbálkozunk majd sk. :o)
Anno engem is felháborított, hogy amint kiderült, hogy esküvőről van szó az árak rögtön magasabbak lettek. Legyen az torta, virágcsokor vagy bármi más.
Menyasszonyi ruhát vidéken olcsóbb bérelni, érdemes a pesieknek a környező falvakban körbenézni, ha olcsóbb ruhát szeretnének. Jó ezek nem márkásak, de attól még nagyon szépek:) Plussz ott az újasszony ruha is benne van a menyasszonyi ruha árában. Menyasszonyi cipő is csillagos árban van, de fehér cipőt már normális áron találsz, végig kell járni egypár cipőboltot.
Mi a díszítést is magunk csináltuk a templomban és a vendéglőben is. A templomban a padok oldalára szalaggal virágok lettek felkötve. A vendéglőbe meg vittünk egypár lampiont, meg hajtogattam krepp papírból boszorkánylétrát. Nagyon jól nézett ki a terem.
Ja meg a köszönőajándék is saját készítésű volt:) Fehércsokit megolvasztottam és mandulaforgácsot kevertem bele. Aztán kis halmokat csináltam belőle, és miután megszilárdult celofánba meg tüllbe csomagoltam őket, és egy szalaggal átkötöttem.
Anyu és anyósom is nagyüzemben gyártottak sütit. Biztos ami biztos alapon rendeltünk még sütit, de a végén alig tudtuk a maradékot elosztogatni:)
Ugrás a teljes írásra: Esküvőt olcsón kreatívan
További ajánlott fórumok:
- Lefújta az esküvőt, mert meghíztam
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen
- Csak kreatívan! Mit lehet kezdeni a bébiételes üvegekkel?
- Hogy oldjam meg kreatívan, ha a párom engem kért karácsonyra?
- Hogyan tüntessük el a kisgyermekek falfirkáit a falról, olcsón és mégis kreatívan!