Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Erőszakos valóság fórum

Erőszakos valóság (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Erőszakos valóság

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
222. 388b941089 (válaszként erre: 221. - 2f661e7cc5)
2012. aug. 29. 17:44

Miért? "nem mérgesen" szabad verni a gyereket? csak "mérgesen" nem?? :DDDDD

tényleg igazad van, teljesen más a kettő..:DDDD

2012. aug. 29. 17:28
Aputol kapttam en is a testvereim is.Soha nem volt anyi keze, ha mentunk valahova amenyi kelet volna, ha 3 -as valtasban volt ott kuksoltunk a kisszobaba , vartuk mikor fordul akulcs a zarba.Szegeny be sem lepet az ajton 4 gyerek amr is a nyakaba volt. Nem feltunk tolle.Soha nem vert meg mergesen.Anyam egyszer szeket vert szet, csak hogy ne usson meg , sokaig rem almom volt velle.Ezert van az, hogy azt mondom mergesen gyereket soha megutni nem szabad.
220. 388b941089 (válaszként erre: 214. - F36e266467)
2012. aug. 29. 17:20

Ja amúgy elárulom, hogy néha igenis oda kell csapni. Egy jó időben adott, jól irányzott pofon észhez térítheti az embert.

Egyetlen egyszer kaptam. Az egész életemet megváltoztatta, jó irányban. Rá kell érezni a gyereknevelésre, máshogy nem megy. Valaki ráérez, valaki nem.

2012. aug. 29. 17:18
Nagyon durva a cikk amúgy.. még belegondolni is szörnyű.. nemhogy átélni..
218. 388b941089 (válaszként erre: 214. - F36e266467)
2012. aug. 29. 17:16

Alapvető.

A gyerekem boldogsága mindenek felett van.

2012. aug. 29. 17:10
Reemelem eszedbe sem jut, hogy ezt azert irttam, mert a te szemelyedel van bajom. Van bajom de az a ketonk ugye, es csak azert van, mert ugy gondolod, hogy minden ugy van aogy te gondolod. Tudod az Isten is emgorizen az olyan embertol aki mindent tud, attol akinek mindenbe igaza van.
2012. aug. 29. 17:07
Csabi legyen szep napod. Mi mar vertuk egymas fejehez elleget a billentyuzetet, eredmenytelenul. Azert meg gondolkoz el azon, hogy a multban, hany gyerek verte el a szuleit, hany gyerek volt ital, szivar sot kabitoszer fugo, hany gyerek mert kezet emelni a tanaraira? Szerinted ezek mind boldogak? Es merem allitani ezert a pszihologusok is felelosek, sot a tanultabb embereknel, azok akik pszihologushoz jarnak , ott nagy szazalekban a pszihologus a hibas.Sajnos.
215. 2f661e7cc5 (válaszként erre: 211. - F36e266467)
2012. aug. 29. 17:02

Csabi mi ezt mar lebeszeltuk 100x 1000x. Nezd,masnak elmondhatod a salyat verziod. Az enyem tudod , hogy a gyerek nevelesel kapcsolatosan nem tudod megvaltoztatni.Nem azt mondom, hogy teljesen figyelmen kivul hagyom a gyerek pszihologus, pszihologus velemenyet(a tied sem), de azert en mint anya vagyok felelos es jogos eldonteni mit mikor es hogyan. Mar irttam neked, nem fogok megharagudni , ha beperelsz(bar hallkan megjegyzem, ha elveszik a gyereket mi lesz a sorsa: bekerul egy gyerek otthonba, ahol a nevelono egy hangosabb szoert , vagy mert olyan kedve van elveri es nem lesz kinek feljelntse, ilyen jovot biztositanak a gyereknek azok akik ezt a torvenyt meghoztak. )

Azt tudom, hogy aki nem erzi magat jol a borebe az mast sem tud boldoga teni, de azt is lattom, hogy hany szazaleka akar ugy boldog leni , hogy azzal a masikat is boldoga tegye.Az anya boldog, ha agyerekenek jol fizeto szakmaja van, gazdag tarsa es futyul ra, hogy a gyerek hogy erzi magat.

A tars elso roszabb idoszakban tovabb lep, ha nem is val szeretot tart , vagy megcsalja es helyre sem akarja hozni a hazasagat. Na miert? En sokszor ereztem , hogy ilyesmi jon le " ne torodj senkivel , csak magadal"

214. f36e266467 (válaszként erre: 213. - 388b941089)
2012. aug. 29. 17:00

És a szeretet és a biztonság :) Együtt működik jól. Ha csak valamelyik oldal van a másik nélkül, az is következetlenség.

Aki üti a gyerekét, az nem tud igazán biztonságot nyújtani a számára, hiszen nem arra tanítja, hogy az életben van más megoldás, mint az erőszak, ha nem tudsz valamit másképp elérni.

Gyerekkel persze könnyű, mert egyelőre nem védi törvény ilyen esetekben, nem úgy, mint a felnőtteket, illetve nem tudja magát megvédeni.

Próbálna valaki egy felnőttet megütni, ha nem tetszene a viselkedése :) Na akkor megtanulná, hogy nem ez a megoldás.

213. 388b941089 (válaszként erre: 211. - F36e266467)
2012. aug. 29. 16:55

Bizony! :))

Így válnak kiegyensúlyozott, normál értékrendű felnőttekké. Nagyon is fontos a következetesség és a szigorúság.

212. f36e266467 (válaszként erre: 206. - 80ASIQ)
2012. aug. 29. 16:50
Ha te kapnál egy taslit valakitől, mert nem azt tennéd, ami neki tetszene, akkor persze rohannál a bíróságra.
211. f36e266467 (válaszként erre: 210. - 2f661e7cc5)
2012. aug. 29. 16:48

A pszichológia nem arra tanít, hogy legyünk egoisták.

Ha te nem érzed jól magad a bőrödben, akkor másnak sem tudsz jót adni, mert feszült ember nem tud harmóniát teremteni.

A gyereknek nem csak biztonságot és szeretet kell nyújtani, hanem megfelelő szabályokat és határokat is megtanítani. Az egyik nem zárja ki a másikat.

Persze vannak félreértelmezések bőven.

2012. aug. 29. 16:42

Egy masik dollog amit eszre vettem: mostansag az uj modern villagba minden a gyerek korul forog , a szulonek kotelesege biztositani... , de arrol szo sincs, hogy a gyereket megtanitani masra is tekintetel leni,hogy nem minden az o szemelye korul forog es lesz belole egy egoista felnot. Igaz a pszihologia nagy resze is arra tanit, hogyan elgyunk egoistak, mit tegyunk , hogy jol erezuk magunkat a borunkbe, szo nem esik arrol , hogyan tegyuk ellegedete a korultunk levoket.

Hat jol elkanyarodtam. Es gozom nincs hogy jot ez most ki belolem.

209. 2f661e7cc5 (válaszként erre: 206. - 80ASIQ)
2012. aug. 29. 16:35

Volt olyan eset, hogy vagy lfenekeljuk, vagy valajuk a veszelyt, hogy a temetobe latogatjuk. Pelenkas gyerek a padlasra maszot. Felmaszot leeset osszeszedtem, elmagyaratuk, hogy nem szabad, veszelyes, masodik lakalomal a masodik lepcsonel elkapttam, 3 alkalomal az apja elfenekeltem.

Van egy 20 ev koruli unokatestverem, a szuleim soha ra nem utottek, 14 evesen o vertte az anyat -apjat elszedte a penzuk(kenyere nem maradt mer a fiunak piara szivara es nokre kelet). Odaig fajult a dollog, hogy az anyat elzavartak(az apa ugy se sokat volt otthon, amugy is a ferfi anya azt csinalt velle amit akart es szet akara valasztani az aszonykatol), bekoltozot az elhunyt apja hazaba, a plafon mar levolt szakadva.A fiu elvitte a tuzelot, gaztuzhelyet asztalt mindent.Ott alt az anya telen 2 tegla lapra teve egy lemezt fozot az udvaron.A fat elhordtak, csak egy kis veginyet hagytak neki.

Salyat velemneyem, eltuloztak. Aki kinoza a gyereket akasztast erdemel, de aki ezt a torvenyt bevezete , nem gondolta at menyit art velle, inkabb megmagyarazta miert nem, egyszerubb ellennorizni , mint azt , hogy hol a hatar.

208. 80ASIQ (válaszként erre: 207. - 74f8c12b8e)
2012. aug. 29. 09:55
Szerintem egyformán gondoljuk. Csak az a baj, hogy néha hallani esteket amikor szerencsétlen pedagógust büntetik meg amikor erre a megoldásra kényszerül.
207. 74f8c12b8e (válaszként erre: 206. - 80ASIQ)
2012. aug. 29. 09:31
Le lehet akasztani ,alkalmasint,kivételes esetekben,de nekem nem ez a módszerem,csak akkor nem tudtam más megoldást,de :nem vagyok rá büszke.Szégyellni nem szégyellem,vállalom,hiszen leírtam: azért,hogy lássuk:vannak kivételek,és nem azon múlik csak az erőszakos viselkedés,vagy egy pofon,hogy van-e az emberben gát,vagy jobb meggyőződés,vagy nincs.
206. 80ASIQ (válaszként erre: 204. - 74f8c12b8e)
2012. aug. 29. 08:54
Mi az, hogy nem vagyok rá büszke? Mégis, mi mást tehettél volna? Nagyon furcsállom, hogy olyan világot élünk, hogy nem lehet néha egy taslit leakasztani a büdös kölöknek.
205. 80ASIQ (válaszként erre: 203. - 2f661e7cc5)
2012. aug. 29. 08:51

Esküdni mertem volna, hogy furcsállani fogod és megkérdezed, miért akarom tudni.

1976-ban érettségi után egy barátommal csináltunk egy biciklitúrát Erdélybe. Előtte ijesztgettek, hogy hú, mi fog ott velünk történni! Semmi különös nem történt, nagyon jól el voltunk magyarokkal is, románokkal is egyaránt, kellemes emlékekkel tértünk haza. (Nőügy nem volt. :D) Szép tájak, kedves emberek.

Egy évben legalább egyszer a családdal is átmegyünk néhány napra a Bihari hegyekbe.

Munkahelyemen minden évben kétszer találkozunk románokkal, együttműködésünk van velük. Magyarul, angolul illetve tolmáccsal beszélünk velük és baráti a kapcsolat.

Mindezen dolgok vetették fel bennem azt az ötletet, hogy jó lenne románul (meg)tanulni. Sok-sok évvel ezelőtt hozzá is fogtam egy jó könyvből, el is haladtam vele, de elkezdtek születni a gyerekek, nem tudtam tovább folytatni és bár most már újra kezdhetném, hiányzik belőlem az akaraterő. Őszintén szólva már nem érzem oly fontosnak, ha tanulnék nyelvet, inkább az angolt erőltetném, az a világon mindenütt jó és szoktunk utazgatni nyaranként. Persze bizonyos érdeklődés maradt bennem, ezért kérdeztem rá arra a közmondásra. Ez valahol benne is van abban a nyelvkönyvben, amikor megirtad, rájöttem, hogy ezt már olvastam valahol. Hát ennyi.

Akiket zavar ez az off, azoktól elnézést kérek.

204. 74f8c12b8e (válaszként erre: 198. - 537e413e9f)
2012. aug. 29. 07:53

ismerős...

viszont van olyan,és lesz is,amikor a gátlások vagyis a gátak átszakadnak- nekem is volt,gyerekkel,de ez nem ide tartozik- és ütés következik.

...vagy talán mégis ide tartozik,az erőszakhoz: azért ütöttem meg gyereket,napközistanárként sok éve,mert vert egy nála jóval kisebbet,és semmmi szóra nem akarta elengedni.Lefogni nem tudtam,mert csépelte-rúgta,akkor kapott egy hatalmas pofont. Nem vagyok rá büszke,de elszakadt a cérna,pedig én is azt vallom,hogy nem kell ütni,sőt nem is jó módszer.Mondjuk itt már balesetet hárítottam el.

203. 2f661e7cc5 (válaszként erre: 202. - 80ASIQ)
2012. aug. 29. 05:44
Szivesen.De miert erdekes? Kicsit furcsa ez is.Te nem hinem , hogy tudsz romanul.Egyebkent a helyes irasom jobb romanul mar mint magyarul.Mar elleg nem hasznalom a magyar irast. Beszelni si keveset beszelek magyarul, telefonon a szuleimel vagy a hugomal.Neha gondolkoznom 1-1 szon, ha nem jut eszembe ,hat mondom romanul.Sajna itt tartok.
202. 80ASIQ (válaszként erre: 201. - 2f661e7cc5)
2012. aug. 28. 22:48
Köszönöm szépen!
201. 2f661e7cc5 (válaszként erre: 200. - 80ASIQ)
2012. aug. 28. 22:29

"Pisica blanda zgaraie rau"-nincs ekezetem itt sem. Az ekezetek masak mint a magyarba de van.

Jo ejt. Megyek aludni.Holnap hosszu napom lesz csak birjam ki labon.

200. 80ASIQ (válaszként erre: 199. - 2f661e7cc5)
2012. aug. 28. 21:48
Leírnád ezt románul?
2012. aug. 28. 18:18

Van egy mondas a romanoknal ami most hirtelen eszembe jutot: szelid macska karmol melyet.

Van bene vallami.

198. 537e413e9f (válaszként erre: 184. - 74f8c12b8e)
2012. aug. 28. 16:38

Egy férfiban vagy kialakul egy ilyen gátlás vagy nem! Az agyamat is már borította el akkora düh, hogy legszívesebben agyonvertem volna egy-egy nőt, de mégsem tettem és újjal se nyúltam hozzá ott vannak gátlások. Tehát ez belölről jön, mivel van bennünk valami ami mindig visszatart!

Van egy női rokonom, akit megfenyegetett az első férje, mivel tíz év után elment a bíróságra, hogy jó lenne ha a férjecske fizetne gyerektartás díjat! Sírt és reszketett a félelemtől, de beszélgettem vele két órát...és menyugtattam, hogy hívjon bármikor és rendezem személyesen a volt férjével ezt kérdést! Nem került rá sor, mivel mikor megtudta, hogy van egy férfi a közeléban, akkor bátorsága már elszállt! Addig volt csak bátor, ameddig úgy tudta, hogy volt feleség mellett nincsen senki!

197. 2f661e7cc5 (válaszként erre: 196. - 80ASIQ)
2012. aug. 28. 14:08
Jol gondolod. Anak ha vallaki azt mondja, jol nezek ki orulok, (felteve, hogy nem csak azert mondja, hogy ne hallgason), anak viszont , hogy vallaki hasznalni kar , nem orulok. De ez mar nem fog megtorteni. Az utcan nem is igazan latszik meg az alakom, inkabb itthon- nem vagyok reklam tabla.Pl ajandekba kapttam egy mini szoknyat a ferjemtol, egyszer mentem el velle a varosba.Amikor haza jottem elnezest kerttem, de csak itthon hordom(hordtam), addig bamuljon mig elfarad a szeme, de ne idegenek.
196. 80ASIQ (válaszként erre: 195. - 2f661e7cc5)
2012. aug. 28. 14:02
A nőknek tetszeni szokott, ha tetszik a férfiaknak illetve bókolnak nekik. Csak ne menjen át ez a dolog egy bizonyos határon. Gondolom, de lehet, hogy nincs igazam.
195. 2f661e7cc5 (válaszként erre: 194. - 80ASIQ)
2012. aug. 28. 13:39
Hat akor en furcsa vagyo, nem lattam semi jot abban , hogy hemperegni akarnak vellem, de valojaban senkinek nem kelletem, vagy anelkul nem kelettem.Az en nyelvemre forditva:" nem erdekel a szemelyed".
194. 80ASIQ (válaszként erre: 193. - 2f661e7cc5)
2012. aug. 28. 13:32
Arra, hogy jó érzés, hogy sok embernek tetszik az ember. Jó a lelkének. Mint ahogyan az is jó volt nekem, hogy megdícsérted a szemem.
2012. aug. 28. 13:23
Es megis mire jo, hogy sokan akarnak par orara , hetre honapra?
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook