Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Érhet a későbbiek során hátrány, ha nem vagyok magán-nyugdíjpénztár tagja? fórum

Érhet a későbbiek során hátrány, ha nem vagyok magán-nyugdíjpénztár tagja? (tudásbázis)

1 2
19. gota (válaszként erre: 18. - CsillagTM)
2010. okt. 25. 14:06
Honnan nem akarsz kilépni? Magánnyugdíjpénztárból?
18. CsillagTM (válaszként erre: 15. - Gota)
2010. okt. 25. 13:59
jó, jó, de akkor most mi lesz a pénzünkkel? ki lépni nem tudok (nem mintha akarnék)...
17. Kincsek (válaszként erre: 9. - Jozsi.38)
2010. okt. 25. 13:59
Fiatal vagyok.
16. gota (válaszként erre: 14. - Vevemama)
2010. okt. 25. 13:58
Hát ez igaz. Nagyon igazad van. Ebből is látszik, hogy egyszerűen nem számíthatunk senkire a nyugdíjunkkal kapcsolatban, csak magunkra... Én legalábbis az egészet úgy nézem, hogy mi lesz, ha nem lesz akkor állami nyugdíj. Gondoljatok bele: most kevesebb, mint 2 millió 18 éven aluli magyar állampolgár van! Ki fogja kitermelni majd a nyugdíjamat?
15. gota (válaszként erre: 12. - CsillagTM)
2010. okt. 25. 13:56

Van egyébként olyan korosztály, akinek nem volt kötelező. Nekem sem lett volna az. De a lenti okokból már akkor beléptem.

Az a helyzet, hogy a magánnyugdíjpénztár nem a legjobb, de a TB-nél mégiscsak jobb...

2010. okt. 25. 13:55
Ja kerem jon majd idovel egy masik kormany az majd megint mast akar.De sohase azt ami esetleg az egyszeru polgarnak jo.MOST LEGY OKOS DOMONKOS.
13. gota (válaszként erre: 5. - Szasz23X)
2010. okt. 25. 13:54

Én ezzel nem értek egyet, ugyanis azt a pénzt nem tudod "félretenni", hiszen a bruttó fizetésedből így is, úgy is levonják. A különbség annyi, hogy így nem a mostani nyugdíjasok nyugdíjára fordítják, hanem ez a tiéd. A másik szempont: örökölhető. Tehát ha nem is érjük meg a nyugdíjkorhatárt (ami mire én pl. nyugdíjas leszek, lehet, h 93 év lesz...), a gyerekeim akkor is megkapják.

Azzal viszont egyetértek, hogy mindenkinek kell egy olyan nyugdíjprogram, amit minden hónapban félretesz magának már most, mivel se a magánnyugdíjpénztár, se a TB nyugdíj nem lesz elég arra, hogy megéljünk belőle. (Ha lesz még TB nyugdíj akkor...) És ezekben a programokban amúgy az a jó, hogy nem kell megvárni vele a nyugdíjas kor elérését. Ha én mondjuk 60 évesen úgy döntök, hogy nem akarok még 30 évet dolgozni, akkor kérhetem, hogy kezdjék el járadék formájában folyósítani. És ez legalább független az államtól.

12. CsillagTM (válaszként erre: 8. - Masnesz)
2010. okt. 25. 13:47
ja, nekem is kötelező van. ilyenkor mit tehetnék...?!
11. jozsi.38 (válaszként erre: 10. - Kiraroli)
2010. okt. 25. 13:40
ez egy jó kérdés, állítólag a mai szavazás után lehet választani az állami és a magánnyugdíjpénztár között. az eddigi befizetéseink a magánpénztárban maradnak elvileg, de még semmi nincs lefixálva
2010. okt. 25. 13:36
én önkéntes magánnyugdíj pénztári tag vagyok, ezzel mi a helyzet? megszüntethető? vagy lehet vele valamit csinálni? vagy nagy bukta lesz belőle ha me, lépk valamit? help...
2010. okt. 25. 13:33
az attól függ hány éves vagy. ha fiatal, vagyis olyan 45-50 alatt, akkor érdemes szerintem belépni egybe. az idősebb 50 feletti dolgozóknak már jobb ha maradnak az állami rendszerben. az állami nyugdíjbefizetéseket amit vonnak, azt rögtön szét is osztják a mostani nyugdíjasok közt, a magán pedig neked gyűlik amíg nyugdíjba nem mész
2010. okt. 25. 13:32
Nekünk annak idején kötelező volt belépni. Fura hogy másoknak nem. Vagy ti az önkéntes nyugdíjpénztárról beszéltek?
2010. okt. 25. 13:31
Hova érdemes belépni?
6. sunsatia (válaszként erre: 4. - Kincsek)
2010. okt. 25. 13:29
Szerintem érdemes lenne várni ezzel a döntéssel, míg a jelenlegi helyzet valamilyen módon világossá válik.
5. Szasz23X (válaszként erre: 4. - Kincsek)
2010. okt. 25. 13:28
Szerintem egy tök felesleges dolog. Édesapám elég régóta tag volt, még nem volt kötelező, már fizette. Most elment nyugdíjba, és kapott egy összegben 250 ezer ft-ot... Na kösz szépen...Szerintem minimum a 4x esét fizette be. Szerintem amit befizetnél magánnyugdíjpénztárba, azt rakd félre, és kösd le egy számlán. Szerintem jobban jársz.
2010. okt. 25. 13:25

Tudom, most sokan kiakadnak a kormány tervezett rendeletén.

Én ettől függetlenül nem vagyok tag, sose voltam.

Érdemes annak lennem? Aki gyesen van, annak az állam felé vonják a járulákokat, vagy választhat pénztárat?

Kérem senki ne hurrogjon le!

3. a0c1361e44 (válaszként erre: 1. - Kincsek)
2010. okt. 25. 13:25
Eddig úgy volt, hogy a magánnyugdíj pénztártagok megtakarítása örökölhető. engem azért vonzott. De nem rég hallottam, hogy ez megszűnik, így már nem érdekes szerintem.
2010. okt. 25. 13:24
szerintem nem, nekem sincs...
2010. okt. 25. 13:22
Nem vagyok magán-nyugdíjpénztár tagja. Érhet a későbbiek során hátrány?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook