Érhet a későbbiek során hátrány, ha nem vagyok magán-nyugdíjpénztár tagja? (tudásbázis)
Van egyébként olyan korosztály, akinek nem volt kötelező. Nekem sem lett volna az. De a lenti okokból már akkor beléptem.
Az a helyzet, hogy a magánnyugdíjpénztár nem a legjobb, de a TB-nél mégiscsak jobb...
Én ezzel nem értek egyet, ugyanis azt a pénzt nem tudod "félretenni", hiszen a bruttó fizetésedből így is, úgy is levonják. A különbség annyi, hogy így nem a mostani nyugdíjasok nyugdíjára fordítják, hanem ez a tiéd. A másik szempont: örökölhető. Tehát ha nem is érjük meg a nyugdíjkorhatárt (ami mire én pl. nyugdíjas leszek, lehet, h 93 év lesz...), a gyerekeim akkor is megkapják.
Azzal viszont egyetértek, hogy mindenkinek kell egy olyan nyugdíjprogram, amit minden hónapban félretesz magának már most, mivel se a magánnyugdíjpénztár, se a TB nyugdíj nem lesz elég arra, hogy megéljünk belőle. (Ha lesz még TB nyugdíj akkor...) És ezekben a programokban amúgy az a jó, hogy nem kell megvárni vele a nyugdíjas kor elérését. Ha én mondjuk 60 évesen úgy döntök, hogy nem akarok még 30 évet dolgozni, akkor kérhetem, hogy kezdjék el járadék formájában folyósítani. És ez legalább független az államtól.
Tudom, most sokan kiakadnak a kormány tervezett rendeletén.
Én ettől függetlenül nem vagyok tag, sose voltam.
Érdemes annak lennem? Aki gyesen van, annak az állam felé vonják a járulákokat, vagy választhat pénztárat?
Kérem senki ne hurrogjon le!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg le kell vágnom a majdnem féléves babám amúgy nagyon szép haját, hogy a későbbiekben majd még dúsabb legyen?
- Szerinted van jelentősége a későbbiekben annak, ahogyan indul egy kapcsolat?
- Nőgyógyászati küret még nem szült nőknél, előtágítás nélkül okozhat gondot a későbbiekben?
- Megmarad a göndörség a kislányom hajában a későbbiekben is?
- 9 hetes terhes vagyok és van egy cisztám a bal petefészkemben . Jelenthet ez veszélyt a babára vagy mamára a későbbiekben?
- Ha munkanélkülin vagyok, de visszamegyek arra a munkahelyre, ahonnan eljöttem, annak van valami hátránya ?