Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdei gombás ragu recept

Erdei gombás ragu recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdei gombás ragu hozzávalói:
40 dkg sertéslapocka
25 dkg erdei gomba Vargánya
tinóru
sárga rókagomba
csiperke
pereszke
stb.)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
2-3 evőkanál reszelt vöröshagyma (vagy ugyanennyi vöröshagymakrém)
törött fehér bors
só.


Az Erdei gombás ragu elkészítési módja:
A húst megmossuk, letörölgetjük, és vékony laskára metéljük. A gombát megtisztítjuk és vékonyra vagdaljuk. Kb 6 dl vizet felforralunk, és a húst beledobjuk. Ha a hús megfehéredett, hozzáadjuk a gombát, a reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot, majd lefedve puhára főzzük. A vajból és lisztből világos rántást készítünk.Ha a hús már megpuhult a rántással berántjuk a gombás ragut. Simára keverve sűrűre főzzük, közben meghintjük a nagyon finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt is. Egy pillanatig forraljuk, majd a lángot eloltva lefedve tartjuk a tálalásig. Rizibizi vagy párolt rizs illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdei gombás ragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook