Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Savanyú káposztás bab csülökkel recept

Savanyú káposztás bab csülökkel recept

Elkészítési idő 90 perc

A Savanyú káposztás bab csülökkel hozzávalói:
1 füstölt hátsó csülök
2 fakanál disznózsír (vagy étolaj)
3 nagyobb fej vöröshagyma
2 nagyobb szem paradicsom
2 db zöldpaprika
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg szárazbab
Ízlés szerint: 1 csokor borsikafű
csemege fűszerpaprika
egy kevés csípős fűszerpaprika
só,


A Savanyú káposztás bab csülökkel elkészítési módja:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. A csülköt megmossuk és puhára főzzük. Majd a babot a csülök főzőlevének a felével feltesszük főni. Elkészítjük a lecsós alapot. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a felszeletelt paprikát, a kockára vágott paradicsomot és azokat is megfonnyasztjuk. Ha kész meghintjük pirospaprikával, majd a lecsós alapra rátesszük a kiöblített savanyú káposztát. Felöntjük a maradék füstölt lével és a káposztát félpuhára pároljuk. Amikor a bab is majdnem puhára főtt, egybeöntjük a káposztával, majd a bab főzőlevével rövid lére feleresztjük. Borsikafűvel ízesítve az egészet puhára, készre főzzük. A felszeletelt csülökkel és friss kenyérrel kínáljuk.

Az étel elkészítéséhez két edény szükséges


Kategória: Egytálételek receptjei


A savanyú káposztás bab csülökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook