Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott burgonya gombával recept

Rakott burgonya gombával recept

Elkészítési idő 45 perc

A Rakott burgonya gombával hozzávalói:
1 kg. burgonya
50 dkg. vegyes erdei gomba ( tinórő, vargánya, pereszke, sárga rókagomba, csiperke, galamb gomba)
2 dl. tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma
csipetnyi őrölt feketebors,
2 evőkanál étolaj

3 dkg. vaj
1 csokor zöldpetrezselyem


A Rakott burgonya gombával elkészítési módja:
A burgonyát megtisztitjuk, a szokásosnál nagyobb karikára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A megtisztított gombákat külön edényben, szintén enyhén sós vízben megfőzzük.A tisztított és apróra vágott vörösdhagymát a felforrósított olajon ledinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd összevegyítjük a gombával, és pár percig együtt tovább dinszteljük. Egy tűzálló tálat elővéve kikenjük a vajjal, majd egy réteg burgonyát, egy réteg gombát rakunk rá. A tetejét megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Kevés tejfelt rászórva az előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás elején hideg tejfölt adunk hozzá.

bármilyen kemény húsú gomba alkalmas, kivéve a keserű gombát.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott burgonya gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook