Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Engem 2015-ben operáltak, sajna volt egy endom a hugyhólyagomba is! Utána 6 hónapig kaptam a decapoptildepot(nem tudom jól írtam e le), és nekem 3 hóra jött meg a mesim! Mára ugyan úgy kínlódok vele, és van egy miomám is! Operálni nem akarnak mert próbálkozunk a babával! Pesten a honvédba a Vastag Csaba doki operált, elég kemény, de nagyon jó orvos! Székesfehérváron az Orosz András doktor úrhoz járok, ajánlani tudom, mert nagyon jó orvos!
Annyira tele van az I.-es és a II.-es klinika is, hogy én augusztusban november végére kaptam volna időpontot...
Engem dr. Szabó István műtött, aki a II-es klinikát vezeti (magánba műtöt, mert a végbelem miatt nagyon sos volt a helyzet). A bal petefészkemben volt egy 30-550mm-es csoki ciszta és a végbelemen is talált endometriózist. Egyik szervem sem sérült. Egy csoda ő, csak ajánlani tudom. Nem túl bő szavú, de profi, lelkiismeretes és emberséges.
Köszönöm Adryanna!
Attól a gyógyszertől is várhatóak mellekhatasok? 🤔
Szia.
Én is szurit kaptam, nekem 3 hónap körül jött meg, vagy talán kicsit később.
Én most voltam dokinál. Van egy 5cm-es csokoládécisztám és rákérdeztem, hogy akkor ez már azt is jelenti, hogy endometriózisom van? Azt mondta igen, lényegében egyenlő a kettő.
Nem felelőtlenség ezt így műtét nélkül rávágni? UH alapjan egy ciklust sem kivárva.
Vagy a statisztikák azt mutatjak, hogy aki csokicisztás az minden bizonnyal endos is? Már nem is tudom, hogy melyik orvosban bízzak
Sziasztok!
A kerdesem a kovetkezo lenne feletek:
Februarban mutettel diagnosztizaltak nalam az endot. Agusztus 6.-an kaptam meg a 6.-ik es egyben utolso gnrh szurit.Az orvoson ekkor azt mondta 6-8 het mulva szamithatok ujra a menstruacio megjelenesere.
Azota eltelt 12 het es semmi jelet sem erzem, hogy meg akarna jonni. A hohullamaim, rosszulleteim tovabbra is fennalnak, a derekam le akar szakadni.
Volt e valaki hasonlo helyzetben?Mit erdemes tenni?Velemenyeiteket es tapasztalatokat varok.
Elore is koszonom!
Sajnos előfordulhat. Ritka, de van hogy valaki tünetmentes, de belül összenövései vannak. :-(
A leveledre is fogok válaszolni, csak pici türelmed kérem! :-)
A tényleges béltisztítás előtte való nap van, meg aznap reggel még egy beöntéssel. Itt szépen össze van foglalva, érdemes elolvasni (tényleg így történik a SOTE-n): [link]
Vigyél sok folyadékot, beleértve szűrt (rostmentes) gyümölcslevet is. Én is inzulinrezisztens vagyok, de minden idegenkedésem ellenére hallgattam a nővérre, ittam szűrt almalevet/szőlő levet, és nekem ez kb. életmentő volt, mert elhalasztották a műtétem egy nappal... Ha tudsz vigyél szűrt húslevest, nálatok nem tudom, hogy milyen a korházi kaja, a SOTE-n olyan levest adtak, hogy inkább éheztem volna. :)
2x műtöttek, nekem nem volt bél érintettségem, kedden műtöttek, és csütörtökön engedtek haza, de mindkétszer csak azért nem pénteken, mert péntek ünnep volt. Varratokat nekem egy hétre rá szedtek.
Mindkét alkalommal voltak bélendós szobatársaim, mindkettőt egy napon műtöttek velem, nekik legkorábban következő hétfőre mondták, hogy hazamehetnek. Szerintem inkább többre számíts, és kellemesen csalódj.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval