Elvitték a gyerekem! (beszélgetés)
Bevinni talan a tinedzser kori cel-, es megerteskereses...
Kifele a rengeteg szabaly, es, hogy semmilyen szempontbol nem vagy szabad (ido, etelek, iskolavalasztas stb, tehat semmiben nem donthetsz egyedul, vagy elfogadod, ami ott van, ha nem, akkor eljossz- ami szerintuk = a pokolba menetellel (ezert nehez eljonni).
Annyit azért még hozzátennék, hogy ott is vigyázni kell, és nem csak úgy az első templom kapuján bekopogni, mert a pap is ember, és nem biztos, hogy megfelelően reagálna minden 70 éves plébános a problémára.. Ettől még persze lehet remek plébános, csak nem erre a gondra, nem erre a harcra való...
Ezért kell finoman elkezdeni tapogatózni..
A konkrétumok még meg majd remélem jönnek...
Nagyon köszönöm, egyrészt a belegondolást, a segíteni akarást, s lehet, hogy ezzel mondtál is egy hasznos tanácsot!
Az öcséd is köszönöm, ha mond valamit.
Még egyszer, köszönöm!:)
Ez nem jogi, és csak ötlet, de azért leírom:
Lehet, hogy itt most sokan nekem esnek, de azért leírom: kutyaharapást szőrével gyógyítani.. Az ellenségem ellensége meg a barátom..
Esetleg a katolikus, vagy református egyháznál valami tökösebb pappal, vagy lelkésszel kéne beszélni.. Hátha nekik van valami lehetőségük ezekre a dolgokra. Sokan nem tudják, de a katolikuoknál konkrétan van olyan, hogy "belső rendőrség". Persze nem ez a neve, de van olyan, hogy ha egy papnál pl. felmerül, hogy valami gáz van vele, mentálisan, vagy akárhogy, akkor megfigyelik, ugyanis amennyire lehet, senki sem akar a hívek nyakába teljesen őrülteket szabadítani...
Szóval annyi a lényeg, hogy bizti lehetne ott valami nyitott, tökös embert találni.
Meg fogom az öcsémet kérdezni, - ő jobban otthon van ezekben - hátha van valami konkrét ötlete, kit, vagy mit kéne keresni..
Egy ötletem van így magamtól. Pál Feri atya. Őt történetesen figyelték meg, mert elég nyitott ember, még papsága előtt volt barátnője, meg volt buddhista, meg szóval egy elég nyitott, kereső ember volt, illetve maradt is... Pszichológiával is foglalkozik. Anno ő segített az egyik rokonomnak, amikor előadta neki a lelki problémáját, hogy megfelelő - állami -pszichológiai-pszichiátriai gondozásba részesüljön.. Mert mondván, ez a dolog túlmutat kizárólag a vallási megoldhatóságon... Ezt csak azért írtam le, mert szerintem ez jó vonás, hogy tényleg az ember érdekét nézi, és úgy egészben..
www.palferi.hu a honlapja..
Hátha neki van valami ötlete..
... majd ha esetlegesen a Te gyermeked jár így, akkor megérted. Persze azzal, hogy kitagadta az apja, nem értek egyet, de hááát...
Nevelgetjük, tanítgatjuk őket, hogy ebben az egyáltalán nem könnyű világban majdan boldoguljanak... és akkor, egyszer csak borul minden... és a szülő ott áll tehetetlenül, félti a gyerekét, a jelenét, a jövőjét, és tenni már nem tud semmit... és egy 18 éves ifjú embert, aki a saját útját akarja keresni, nagyon könnyű elvinni másfelé... és míg a szülő a gyermek érdekeit nézi, amíg a szárnyai alatt van, azok, akikhez kerül egyáltalán nem biztos, hogy azt nézik, sőőőt.... nehéz dolgok ezek, de tény, hogy nincs más megoldás, mint elengedni azzal a tudattal, hogy eddig volt feladatunk vele... ennyit tudtunk tenni, a többi már rajta áll....
Beszelgetes, sok, ha semmi se segit, pszichiater, orvos, az ilyen allapot nem normalis.
A kedves szektasok nem izgatnanak, ha a gyerekrol van szo, kb. senki se erdekelne, csak hogy o rendben legyen es ne szurja el az eletet.
Hogyan akadályozod meg, hogy visszaszökjön?
Iszonyat agymosás van az ilyen szektákban!
Ha akarata ellenére elhurcolod, a kedves szektások még fel is jelenthetnek, hogy megsérted a gyerek személyi jogait!
Torveny? Tan feljelenti a szuleit?
Azt irtam, hogy mi illetve ferjem mit tenne.
Nehogymar a szemunk fenye igy elszurja az eletet...
Igaz ilyenkor a szulonek is magaba kell neznie, nem veletlen, hogy mas fiatalokat nem tudnak behulyiteni, az ovet meg igen.
Ha az en gyerekem elmenne igy?
A ferjem hazahozna, aki az utjaba allna, az megbanna, hogy megszuletett.
Ilyen történetet ismerek én is,lehet, hogy ugyanaz?
Én is sokat gondolkodtam rajta , és lehet más szemszögből is nézni. Anyuka azt mondja, elvitték a gyerekem, apuka kitagadta a lányát emiatt. A roma család szeretettel befogadta. Van 8 szerinte gyönyörű gyereke és egy férje, akit mások számára érthetetlen módon szeret. Nem lett belőle óvónő, csak anyuka? Szegény lett, mások is magyar férjjel is. Én nem lennék a helyében, de ha neki így jó miért baj az másoknak?
Egyébként az életben vannak nagyon érdekes esetek a behálózás kapcsán. Más jellegű, de nemcsak az én számomra megfejthetetlen. Adva van egy átlagos család. A családnak egyszem lánya, aki jól tanul, kitűnő tanuló, 6. osztály után jelentkezik a 6 osztályos gimnáziumba, kapásból felveszik, ott is jól tanul.A család boldog, egészen addig, amíg a lány össze nem jön egy "kreol" fiúval. A család megszervezi, hogy Bécsbe mehessen a lányuk nyelvet tanulni. Repülőjegy megvéve, hely leszervezve, de a lány bejelenti, hogy nem megy, mert terhes lett. A szülők bármit tehettek, összetörtek. Azóta a lány 32 évesen 8 gyerek anyukája, lomtalanításkor a lomot őrizte a lakótelepen a szülei háza előtt, hogy mások ne guberáljanak ki belőle semmit. Aztán lovaskocsival vitték el. Ő a bakon.
Elgondolkodtató. Ki hálózott be kit? Agymosás?
Nem tudom.
Jónevelés, törődés, igéretes jövő, tehetség. Ez lett belőle. Az ő anyukája is mondhatja:elvitték a gyerekem!
Hát erről beszéltem!
Ha ennyi minden együtt van, akkor miért nem történik hivatalosan semmi?
Vannak jegyzőkönyvek, a rendőr felterjesztette az ügyet mint társadalomra veszélyes mozgalmat, az ügyészség nem tett semmit. Vizsgálta őket a legfőbb ügyész (ugye bárkit nem vizsgál a legfőbb ügyész, tehát kellett lenni vminek), de nem talált semmit... Sokan, sok szülő kérte a rendőrség segítségét, nem tettek semmit. Országgyűlés előtt volt az ügy, nem történt semmi. MTA pszichológusa és kórházi pszichiáter írt konkrétan erről a szektáról, hogy nagyon sok fiatal kerül pszichiátriára. A szülőkről nem is beszélve. Mégsincs semmi.
Amiket megadtam linkeket, ott informálódhat bárki.
Az első eset amiről írtál 1992-es. Egyáltalán él még az illető? Ha igen, honnan tudják? Azt honnan tudják a szülők, hogy haza akar menni a lányuk? Vagy csak gondolják? Hírt hogyan szereznek róla? Tudnak valamit a szektáról, hol működik pl?
Egyébként pedig úgy látom, és most ne haragudjon meg senki, de minden vallás valamilyen szinten elkülönít. Mindegyik meg van győződve arról, hogy csak az övéké az igaz. Van amelyik egészen szélsőségesen száll síkra a maga vallásáért és van amelyik csak csendben ítéli meg azt, aki nem az ő vallásuk híve. De egyik sem engedi el a köreiből egyszerűen azt, aki hozzájuk csatlakozott. (bármelyik rendből kilépni ma sem egyszerű) Arról már nem is beszélve, ha anyagilag is történik támogatás.
A másik oldal az "agymosás" Hát ez megint olyan kérdés, amelyik minden vallásnál valamilyen szinten jelen van.
Tehát nagyon keskeny az a határ, amit itt feszegetünk.
Az megint más, ha személyi szabadságot sértenek, fogva tartanak, korlátoznak, kizsákmányolnak stb.Ez csak akkor bizonyítható, ha a "behálózott" vallomást, feljelentést tesz. Akkor pedig már rendőrségi ügy.
A bajt ott látom, hogy hivatalos rámozdulás nemigen történik, amikor van egy bejelentés. Ki kellene vizsgálni, nyomozni, rajtaütni. Vagy ez csak nekem ilyen logikus?
Ez is a már linkelt rendőrségi cikkben van:
Egy 23.éves leány szülei:
... Borzasztó, hogy okos, egészséges gyermekünket így elveszítjük. Nyolc hónapja táppénzen vagyok emiatt. Az apját műtötték és nagyon kértem, hogy látogassa meg, de még válaszra sem méltatott. Sajnos én ezt alig tudom elviselni...
Egy 20. éves leány szülei:
... Amikor visszajött négy nap múlva, már olyan volt, mintha teljesen kicserélték volna. Nem tudtam és nem voltam felkészülve arra, hogy ilyen gyülekezet létezik, így a gyerekem csapdába esett. Azt vettem észre, hogy borzasztó bűntudatot táplálnak a gyerekbe. Az igazi józan gondolkodásuk teljesen meg van zavarva. A szektába lépése előtt megbízható, szorgalmas, jó tanuló gyerek volt...
További ajánlott fórumok:
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?
- Hiperaktív a gyerekem
- Külföldön tanul/tervez tanulni a gyerekem
- Legyen meg mindene a gyerekemnek...
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent