Elválasztás után mennyi idő múlva apad el a tej? (tudásbázis)
Igen hallottam, hogy nagymamák és nevelőanyák is, ha annyira közel kerülnek érzelmileg a kicsihez, akkor tudnak szoptatni. Na de férfiak is? Ez komoly?
Jó, akkor megnyugtattatok. Már azt hittem, hogy csodabogár vagyok. Akkor nem izgatom magam emiatt.
Nem. Ha nem nyomkodom, nem jön. Panaszt nem okoz, nem hinném, hogy káros lenne. Sztem ha nagyon erőlködnék, vissza is jönne a tej.
Amúgy meg bárki képes a tejelválasztásra, akinek van tejmirígye, még férfiak is. A háborúban apácák szoptatták az árvaházakban a gyerekeket. Pszichésen jött nekik a tej.
Szóval én nem gondolom, hogy ez káros lenne. Ha meg az, akkor ijt :D
...és nem kérdeztél még rá szakembertől (orvos, védőnő, szoptatási tanácsadó), hogy ez normális-e?
Visszagondolok a kezdeti hónapokban, hogy aggódtam, ha egy-két órát csúszott a szopi ideje, hogy nehogy emiatt elapadjon, vagy nagyon lecsökkenjen a mennyiség...vicces így utólag :)
Én sem fejem, de néha olyan diszkomfort érzésem van a cicimben. Érdekes, mert csak a balban és mindig is abban volt több.
Én múltkor megkóstoltam és furcsa íze volt. :-)Savanykás.
Nekem a második gyerekem 6 éves volt, amikor terhes lettem a lányommal. Még simán jött a tej, ha nyomtam. Most két és fél éves a lányom, és simán jön a tej, ha nyomom. :)
Ja, és egyik sem szopott három hónapnál tovább :)
Húú, akkor én nem is szólhatok semmit.
Nekem is csak pár csepp van, illetve nem tudom pontosan mennyi, mert csak megnyomom és előjön néhány csepp. Eszemben sincs fejni, hogy megtudjam mennyi lehet valójában benne.
De érdekes, hogy így nem pang benne a tej? Nem romlik meg?
Szió!
Én is így vagyok vele. Nekem még pár csepp termelődik, nem nagy mennyiség.
További ajánlott fórumok:
- Az anyatej és az elválasztás gyakorlata
- Egy éves kapcsolat után felvettetem az összeköltözést, erre a párom szakított velem egy hét múlva
- Meddig szoptattad a gyermeked, és hogyan tudtad elválasztani?
- Anyatejes baba és az elválasztás
- 13 hós kislányom szabad akaratából elválasztotta magát, de még van tejem. Hogyan apasszam el?
- Vádemelés után, mennyi idő múlva szokták kitűzni a tárgyalást?